Az iskolakezdést 100 ezer forint kölcsön felvételével megoldhatjuk

A gyerekek beiskolázása nagyon sok családnak okoz gondot, hiszen egy igen nagy összegű kiadásról beszélünk, így 100 ezer forint kölcsön is sokat segíthet. Az iskolatáska, a füzetek, a tollak, a tankönyvek, a különleges iskolai kérések, mind-mind sokba kerülnek.

Még nem is beszéltünk arról, hogy az év elején osztálypénzt szoktak szedni és az esetleges év közbeni programokra (színház, állatkert stb) is ilyenkor szedik be a részvételi díjakat. Az iskolakezdés utáni héten beindulnak az edzések, amelyek szintén pénzbe kerülnek.

hirdetes

Ma már nem szükséges egész évben arra gyűjtögetni, hogy a gyerekek iskoláztatásról gondoskodjunk, hiszen számtalan váratlan költség merülhet fel menet közben, így egyszerűbb egy jó kondíciókkal rendelkező kölcsönt felvenni. Nézzük meg, milyen kölcsönök között válogathatunk?

100 ezer forint kölcsön a leggyorsabban ezeknél a bankoknál igényelhető

Az OTP Banknál a kölcsönt minimum 13 hónapra vehetjük fel, ennek THM mutatója 21,9%. Jelenleg akciót kínálnak rá, ezért a havi törlesztőrészlet 8619 Ft. A hitel lejártakor így összesen 103 428 forintot fizetünk vissza. Ebből az összegből már lehet fedezni egy iskolakezdést, így ha ezt a kölcsönt választjuk, már minden gondunk megoldódik.

A kedvezményes hitel futamideje 12-84 hónap között választható. A hitelt azok tudják igényelni, akik legalább minimálbért tudnak igazolni a bank felé.

Mit kínál az OTP és a Provident?

Az OTP banknál már meglévő hitel mellé is igényelhető, de a kölcsönfelvétel csak akkor indítható el, ha nincsen tartozásunk a banknál. Az igénylést elindíthatjuk online egy űrlap kitöltésével és az ügyintézők e-mailben veszik fel a kapcsolatot velünk, viszont ha bemegyünk egy bankfiókba, akkor pár perc alatt megtudhatjuk, hogy vajon megkaphatjuk-e a kívánt összeget, és ha igen akkor pár percen belül megtörténik a kölcsön folyósítása is.
100 ezer forint kölcsön a Providentnél is igényelhető. A futamidő 52 hét és a THM 24,88 %.

A fizetendő teljes összeg 112.878 forint. Választhatjuk a heti vagy a havi törlesztést is, így a következőképpen alakul a havi kiadásunk: heti törlesztés esetén 1980 Ft, havi törlesztés esetén 8605 forint. A kívánt összeg folyószámla nyitás nélkül, pár perc alatt online igényelhető. További előnye, hogy a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix marad, így nagyon jól lehet vele kalkulálni a család havi vagy heti költségvetésében.

A feltételek egyszerűek és egyértelműek, így semmiféle apróbetűs részt nem kell figyelembe venni. Rejtett költségeket ez az ajánlat nem tartalmaz.

A Cofidis kölcsöne az iskolakezdéshez

A Cofidisnél is elérhető a 100 ezer forintos kölcsön, a Megújuló hitel. Azok, akik most igénylik ezt a hitelt, nagyon jól járnak, hiszen 90 napig teljesen kamatmentesen vehetik igénybe. Betöltött 21. életév, 3 hónapos folyamatos munkaviszony, minimálbér vagy nyugdíj, amely eléri minimálbért, maximum 70 éves életkor, nem szerepel a KHR nyilvántartásban.

Ezek a pozitív kölcsönbírálat minimális feltételei. A Megújuló konstrukció minimum 13, maximum 84 hónapos futamidővel vehető igénybe. Ez a konstrukció azok számára is tökéletes, akik egy új felvétel után nem szeretnék teljes mértékben elkötelezni magukat és nem kívánnak egy újabb bankszámlát sem megnyitni.

Budapest Bank nem aprózza el a kölcsönét

100 ezer forintos kölcsön már a Budapest Banknál is elérhető, de itt 12 hónapra minimum 200 000 forint igénylése szükséges. Természetesen a 100 000 forinton felül megmaradó összeg teljesen szabadon felhasználható, így ezt a konstrukciót azoknak ajánljuk, akik az iskolakezdésen kívül még másra is szívesen fordítanák a felvett kölcsön összegét.

Ez lehet egy wellness hétvége a téli szünetben, vagy a téli síelésre is félre lehet tenni. Ezt az összeget online is igényelhetjük és garantáltan fix lesz a törlesztőrészletünk a futamidő során. A THM 7,9 és 24,9% között alakul. A teljes visszafizetendő összeg 226 932 forint. 24,9 THM mellett a kamat 21%.

Mi a helyzet az MKB-nál?

Az MKB Bank kölcsönajánlatai között is találunk számunkra megfelelőt, hiszen a Mosoly kölcsön 500 000 forint igénylése esetén már havi 22 840 forintos törlesztőrészlettel bevállalható. A THM is igen kedvező, hiszen csak 10,46%. A 100 000 forint feletti összeget itt is elkölthetjük az iskolakezdés mellett más célokra is.

Ezt az összeget félre is rakhatjuk azokra a helyzetekre, amikor iskolai kirándulásra mennek a gyerekek és ki kell fizetni a szálláshely és az utazás költségét. Illetve ma már nagyon sok iskolában szerveznek téli síeléseket. Ez az összeg még ezt is fedezheti, így a családot nem fogja váratlanul érni, amikor kérik a síelés ellenértékét az iskolában.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása