Az FHB személyi kölcsön feltételeiről 2015-ben

Az FHB személyi kölcsön tökéletes választás abban az esetben, ha valaki szeretne könnyedén, gyorsan és egyszerűen pénzhez jutni kisebb-nagyobb beruházásaihoz, esetleg valami olyan dologra lenne szüksége nagyobb összeghez, amelynek felhasználhatósága nincs meghatározva vagy keretek közé szorítva.

Az FHB segít, hogy gyorsan és egyszerűen valóra válthassuk álmainkat, legyen szó akár autóvásárlásról, akár lakásfelújításról, vagy nyaralásról, esetleg ajándékvásárlásról, netán egy esküvőről.

hirdetes

Mihez vehetjük igénybe az FHB személyi kölcsönt?

Az FHB személyi kölcsön egyik legnagyobb előnye, hogy teljes egészében a hitel igénylője dönti el, hogy pontosan mire is veszi igénybe, illetve mire használja fel a felvett összeget. Legyen szó akár fogyasztási cikkekről, akár valamilyen váratlan kiadásokról, esetleg egy nagy álom beteljesüléséről, minden esetben megfelelő választás. Az FHB által kínált személyi kölcsön több okból is rengeteg előnnyel kecsegtet, ebből kifolyólag a futamidő legvégéig változatlan törlesztő-részleteket és kamatokat garantál, mindeközben árfolyamkockázat nélkül, forint alapon vehető igénybe akár kezes és ingatlanfedezet nélkül is. További előny még, hogy a bank nem számít fel kezelési költséget, és ha pozitív hitelbírálat születik abank részéről, alig néhány munkanapon belül már hozzá is férhetünk a kölcsön összegéhez.

Az FHB személyi kölcsönt kétféle konstrukcióban lehet igénybe venni, ezáltal a sztenderd lehetőség mellett akár prémium kategóriát is választhatunk magunknak, ha megfelelünk a feltételeknek. Előbbi esetben a szükséges jövedelemnek el kell érnie a 110 ezer forintot, míg a prémium kategóriában ennek az összeghatárnak már 240 ezer forintnak kell lennie.

Rendszeres jövedelem átutalás a sztenderd személyi kölcsön bizonyos változatainál nem feltétel, de általában havi 110 ezer forintnak megfelelő összeg egy olyan számlára, amit az FHB banknál nyitottunk. Ezt a teljes futamidő alatt vállalni kell. A prémium személyi kölcsön esetében ugyanez a teljes fizetés összegére vonatkozik. A kölcsön összege 300 ezer forinttól akár 3 millió forintig is terjedhet a sztenderd változat tekintetében, de prémium személyi kölcsönnél akár az 5 millió forintot is elérheti. A futamidő minimum 24 hónap – avagy két év –, maximum pedig 74 hónap, vagyis 7 év. A THM szintén a kölcsön fajtájától függ, így a sztenderd csomagban 21-22 százalék, míg a prémium kategóriában mindössze alig több mint 16 százalék.

Kik igényelhetik az FHB személyi kölcsönt?

Az FHB személyi kölcsönt bárki igényelheti, aki betöltötte a 21. életévét, cselekvőképesnek minősül, ezen felül pedig magyar, vagy legalább európai uniós állampolgár. A hitelfelvétel legfelső határa 65 év, de ebben az esetben is lehetőséget biztosít a bank a kölcsön felvételére, azonban ilyenkor egy 21 évesnél idősebb adóstárs bevonására van szükség. Fontos feltétel még, hogy az igénylő semmilyen negatív információval se szerepeljen a Központi Hitelinformáció Rendszerben – avagy az egykori BAR listán –, ilyen esetben ugyanis a bank még tárgyalni sem hajlandó az ügyféllel.

Feltételek még a 6 hónapos, folyamatos, határozatlan idejű munkaviszony mellett a legalább nettó 110 ezer forintos rendszeres, havi jövedelem, amely hiányát adóstárs bevonásával lehet kompenzálni abban az esetben, ha a két félnek a jövedelme meghaladja a 150 ezer forintot. Szintén követelmény továbbá legalább 3 hónapja vezetett lakossági bankszámla az egyik hazai hitelintézetnél, amelyre lehetőség szerint a jövedelem is érkezik.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása