Az első lakáshoz jutók támogatása 2016-ban is magas!

A 2016-os évben új lakást vásárlóknak továbbra is a CSOK a nyerő. Azonban ha nem új, hanem használt lakásban gondolkozik akkor továbbra is a legbiztosabb mód a lakástakarékpénztári szerződés. Ha nem tudja, hogy pontosan hogyan működik, akkor kattintson ide és használja a kalkulátort.

A lakástakarékpénztári szerződés már akár minimális havi vállalással is megköthető, így biztosan nem jelent majd problémát a havi díjak fizetése. A szerződéses összeg egy része tulajdonképpen magából a lakásra költhető részből áll, s ehhez áll rendelkezésre kedvezményes hitelfelvételi lehetőség. Az összes befizetett összeg mellé kamatra is számíthatnak az ügyfelek, ráadásul évi 30 %-os állami támogatást is igénybe lehet venni.

hirdetes

A lakástakarék kapcsán összegyűlt összeg azonban nem pusztán lakásvásárlásra költhető, hanem a már meglévő ingatlan felújítására, korszerűsítésére, bővítésére is. Elég csak belegondolni, hogy már a nyílászárók cseréje, vagy a fűtési rendszer korszerűsítése is mekkora összegekbe kerül, s máris belátható, a tervezhető takarékoskodás mennyi előnnyel jár. A szerződéses összeg egyébként hitelkiváltásra, illetve hitelekhez önerőként is felhasználható, ami sok kaput megnyit az érintettek számára.

Sokan vannak, akik nehezen igazodnak el a pénzügyi lehetőségek között, és pontos kalkulációra, összehasonlításokra lenne szükségük a döntéshez. Számukra ajánlott a független szakértő felkeresése, aki minden információ birtokában segít az egyéni céloknak leginkább megfelelő ajánlat megtalálásában.

A lakásvásárlás sok fiatal számára nem magától értetődő, hiszen önerő és megfelelő családi háttér hiányában sajnos igencsak nehéz lehet az otthonteremtés. Számukra érdemes körülnézni az aktuális támogatások között, s különösen ajánlottak a lakástakarékban rejlő lehetőségek. Többféle pénzintézet is jelen van a piacon, és kínálják pénzügyi termékeiket a területen, ám ha előre tájékozódna, akkor megéri segítségül hívni a világhálót és az ott jelen levő kalkulátort.

Az albérletben élés, vagy a barátokkal közösen fenntartott lakás semmiképpen nem jelenthetnek végleges megoldást. A saját otthon nyújtotta biztonságról ma már senkinek sem kell lemondani. Ennek érdekében a felelős pénzügyi döntések és az előre gondolkodás azonban nélkülözhetetlenek.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása