Az autóhitel feltételei 2016-ban

Az autóhitel feltételei 2016-ban nem változtak meg drasztikus mértékben a 2015-ös kritériumokhoz mérten, ennek megfelelően, aki az előző évben – de sokkal inkább években – áttanulmányozta a lehetőségeket, az nagyjából hasonló lehetőségekre számíthat.

Az autóhitel 2016-ban is arra szolgál, hogy azok az emberek – magánszemélyek vagy vállalkozások – is hozzájuthassanak saját autóhoz – újhoz és használthoz egyaránt –, akik készpénzzel nem engedhetik meg maguknak a vásárlást, vagy jobban szeretnék apró összegekben megvásárolni a kiszemelt gépjárművet.

hirdetes

Az autóhitel feltételei 2016-ban a magyar bankok tükrében

A magyar bankok közül ma már meglepően kevés foglalkozik úgy autóhitellel, hogy az adott bank telephelyén igényelhető volna, ennek megfelelően inkább egyfajta áruhitellé minősült az évek folyamán, tehát többnyire a kereskedések intézik a helyszínen, a kijelölt bankok közbenjárásával.

Mivel az autóhitel feltételei 2016-ban nem változtak drasztikus mértékben, ezért természetesen a kölcsön tulajdonságait sem érték lényeges módosítások. A legtöbb hazai bank ezáltal akár 96 hónapos futamidőre is kínál már kölcsönöket, sok esetben kezes nélkül, a folyamatos munkaviszony és a rendszeres fizetés igazolásával igényelhető, és lízing esetén 20 százalék önerővel is megvalósítható.

Az autóhitel felvétele ma már hitellel korábban megterhelt gépjármű megvásárlása esetén sem jelenthet akadályt, ám a korlátozások óta immáron kizárólag forint alapon juthatunk hozzá így kölcsönhöz. Az autóhitel ügyintézése rendszerint gyorsan megtörténik, ezáltal 2-3 nap alatt a legtöbb bank elvégzi a hitelbírálatot, az igényléstől számított 2-3 napon belül tehát már hozzá is juthatunk a kért összeghez.

Amennyiben ezt márkaszervizben vagy autókereskedésben intéztük, abban az esetben ez azt is jelenti egyben, hogy a hitel megszerzésének napján azonnal el is hozhatjuk az autót, de a törzskönyvet csak akkor kapjuk meg, ha már kifizettük a törlesztő-részleteket, ezáltal az autót addig a bank egyfajta jelzálognak tekinti.

Autó hitel ügyintézésének folyamata

Az autóhitel feltételei 2016-ban az ügyintézési folyamattal együtt maradtak változatlanok, ezáltal amennyiben nem márkaboltban vagy autókereskedőnél vásárolunk, akkor a folyamat az ajánlatkéréssel kezdődik, majd a hiteligényléshez szükséges dokumentumok másolatainak eljuttatásával folytatódik.

Amennyiben a bank nem talált kivetnivalót, akkor aláírásra kerül a szerződéscsomag, majd a hitelbírálat következik. Ha pozitív, az autót bővített eredetiségvizsgálatnak vetik alá, megtörténik az okmányirodai ügyintézés, a gépjármű átírása, a hitelösszeg kifizetése az eladónak, és a gépjármű átvétele.

Az autóhitel feltételei 2016-ban ugyanazokat a dokumentumokat igénylik, mint korábban, ennek megfelelően, ha magánszemélyek vagyunk, akkor személyi igazolványra, lakcímkártyára vagy útlevélre személyazonosságunk igazolására, egy jogosítványra, egy adókártyára, forgalmi engedélyre és törzskönyvre, valamint legalább kéthavi közüzemi számla befizetését igazoló csekkre annak érdekében, hogy bizonyítsuk a bank irányába megbízhatóságunkat és fizetési kedvünket.

Ha alkalmazottak vagyunk, biztosítékként elengedhetetlenül fontos még a hivatalos munkáltatói igazolás felmutatása, illetve legalább 3-6 havi bankszámlakivonaté – ez bankonként eltérő –, és míg nyugdíjasoknál a nyugdíjas igazolvány felmutatására és a nyugdíjszelvények bemutatására, addig egyéni vállalkozóknál a vállalkozói igazolványra és egy jövedelemigazolásra a NAV-tól.

Rate this post

Egy hozzászólás ehhez: “Az autóhitel feltételei 2016-ban

  1. Helló,
    Szüksége van egy személyes / üzleti hitelek alacsony kamat? Ha igen, kérjük, forduljon hozzánk további információért e-mailben: (calvinkingloanmanagementfirms@gmail.com)
    Hitel ajánlat.

Vélemény - hozzászólás hozzáadása