Autóval a reptérre? Az olcsó reptéri parkolás lehetőségei

Sok érv szól a reptéri parkolás ellen – pedig ideje lenne meglátnunk a reptéri parkolásban rejlő lehetőségeket is. Míg régen szinte szóba sem jöhetett a reptéri parkolás, ma már egyre többen választják ezt a lehetőséget, hiszen egyre több akció és extra szolgáltatás is jár mellé, amely kissé kedvezőbbé teszi a kifizetett összegek mértékét.

Abban mindenki egyet ért, hogy nincs kényelmesebb dolog annál, minthogy a saját autónkkal utazzuk az indulás helyszínére és hogy hazaérkezvén csak bepattanjunk az autóba és úgy érjünk az otthonunkba. Ez főleg a családosokra igaz, és azokra, akik nagyon sokat repülnek, például hetente utaznak. Talán még belefér a tömegközlekedéses mizéria, ha évente csak egyszer utazunk és éppen 20-30 év között vagyunk, de ettől feljebb, mondjuk egy-két gyerekkel talán már kissé kényelmetlen és fárasztó a több órás utazás és átszállás, a taxiról pedig inkább nem is beszélnénk, hiszen az szinte kifizethetetlen egy család számára.

hirdetes

A reptéri parkolás már a bud.hu szerint is egyre elterjedtebb, amelyet annak is köszönhetünk, hogy a legtöbb reptér már különféle kedvezményekkel és extra szolgáltatásokhoz párosítja a parkolást. Ezekre azonban szükség is van, hogy egyszerűen eltűnjön az emberekből az a sztereotípia, hogy a reptéren parkolni nagyon drága. Ha a kedvezményeket és a mellé járó extra, ingyenes szolgáltatásokat vesszük figyelembe, illetve ha eltekintünk a tömegközlekedés kényelmetlenségétől és a taxi árától, akkor az derül ki, hogy a reptéren parkolni tényleg nem annyira drága.

Az online foglalást igénybe vevők számára már akár félárat is jelenthet a reptéri parkolás, érdemes tehát előre gondolkodni, hiszen akkor tényleg kedvező áron parkoljunk. Azt is érdemes tudni, hogy még ingyenes parkolás is igénybe vehető a Terminál bejárata mellett, igaz, hogy csak 5 percre, de az bőven elég akkor, ha nem saját autóval megyünk ki, hanem egy barát visz ki bennünket, vagy éppen jön értünk. Ezzel kapcsolatban azonban van még egy fontos információ, hogy egy nap csak 2 alkalommal lehet igénybe venni – de hát nem is akarunk ebből hobbit csinálni, hogy behajtunk csak úgy a reptéri parkolóba naponta többször.

Több parkolója van egyébként a reptérnek, amelyek közelebb vagy távolabb esnek a bejárattól, de csak 10 perc sétát igényel a legtávolabbi parkoló is. Annak függvényében érdemes kiválasztani a parkolóhelyet, hogy hány napig szeretnénk ott hagyni a kocsit, illetve hogy hétvégéről vagy hétköznapról van szó. A Holiday parkolók természetesen azoknak kedveznek, akik több napos kirándulásokra mennek – ezek a távolabb eső, de olcsó parkolóhelyek, és természetesen ezekre van a legtöbb kedvezmény is.

A Business parkolóból ingyenes busztranszfer viszi az utasokat a terminál bejáratához. Egyébként a reptéri parkolás talán tényleg azoknak az üzletembereknek éri meg a legjobban, akik egy évben sokat utaznak, akár hetente repülőgépre kell szállniuk, ők ugyanis nagyon sok időt és energiát vesztegetnének azzal, ha minden egyes alkalommal a tömegközlekedési olcsó lehetőségeket keresnék, de a taxi pedig ilyen sűrűn sokkal drágábba jönne ki nekik, mint a saját autós parkolás. A parkolásnál tényleg az a lényeg, hogy jól válasszunk, és hogy az utazás előtt foglaljunk és megtekintsük az éppen aktuális kedvezményeket is.

A reptéri parkoló egyébként olyan plusz lehetőségeket kínál még, mint az ingyenes autómosás, amelyet igazán kedvelnek az ügyfelek, hiszen a technológia elég drága az autómosókban, itt azonban ingyenesen igénybe vehetik. A száraz törlési technikával olyan lesz az autó, mintha políroztatta volna. Azt sem szabad elfelejteni, hogy most már nagyméretű kocsival, akár kisbusszal is be lehet jönni a reptérre, és itt lehet hagyni azt is, hiszen már van ingyenesen igénybe vehető XXL méretű parkolóhely.

A reptér is azon van, hogy minél több olyan szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek, hogy azok teljes mértékben meg legyen elégedve – ilyen a reptéri parkolás szolgáltatása is.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása