A pénzspórolás már az online repülőjegy vásárlásnál kezdődik

Sokan ódzkodnak az online repülőjegy vásárlás tevékenységétől, pedig ezzel nagyon sok időt takaríthatnának meg maguknak, a pénzről pedig nem is beszélve. Az internet, a számítógép világa teljes mértékben beköltözött az életünkbe, ez pedig azt jelenti, hogy ha szeretnénk haladni a korral, akkor muszáj elfogadnunk ezeket a tényeket. Egyébként pedig, ha belegondolunk, akkor nagyon sok esetben meg is könnyíti az életet az online elérés, az internet közelsége.

Az pedig, hogy online vásárolunk, még nem azt jelenti, hogy meghalt az emberek közötti kommunikáció. A hétköznapi tevékenységek egyszerűsödnek, de attól még megmarad a kontaktus is. A repülőjegy nem interneten keresztül való megvétele pedig egyenesen bonyodalmas – persze csak akkor, ha nem egy utazási irodán keresztül foglalunk, vásárolunk és utazunk. A paravion.hu munkatársai az online repülőjegy vásárlás előnyeiről meséltek.

hirdetes

A légi utazás is egyszerűsödik, a repülőjegy vásárlás akár már pár perc alatt is megtörténhet – ezzel pedig csak spórolhatunk: pénzt és időt. Az optimális járat kiválasztása ma már csak pár percet vesz igénybe, hiszen ha tudjuk, hogy hová szeretnénk utazni, hányan, mennyi poggyásszal és mikor, esetleg még a visszaútról is teljesen pontos információink vannak, akkor nagyon egyszerűen kereshetünk rá a megfelelő járatokra. A keresők segítségével, az adatok megadásával a legjobb járatok jelennek meg előttünk, amelyek árait is láthatjuk, tehát könnyedén választhatunk közülük.

Az online repülőjegy vásárlás ez után már tényleg csak pár kattintás, ami után már csak az indulás előtt kell a beszálló kártyát megszereznünk – ez szintén történhet pár kattintással, de akár személyesen is a reptéren, ha azt mégis jobban kedvelnénk. És hol itt a pénzspórolás? Igen, kedves utazni vágyók, természetesen mindezzel pénzt is spórolhatunk, és hogy hogyan, azt most fogjuk elmesélni.

Az online repülőjegy vásárlás lényege nem csak az, hogy az utasok kényelmesen, otthonról tudják megvásárolni a jegyeket, hanem hogy a repülőterek se legyenek azzal leterhelve, hogy személyesen kelljen jegyeket kiválasztani és kiállítani.

Más az utazási irodák szempontja, ahol egyszerűen a személyes kontaktus és tanácsadás kerül tulajdonképpen pénzbe, hiszen ha segítenek eldönteni nekünk, hogy hová is utazzunk, ha órákat foglalkoznak velünk, akkor azért már fizetünk, hiszen drágább lesz a repülőjegy, mintha online vásároltuk volna. A reptéri munkások feladatai vannak ezzel megkönnyítve, hogy az utasok már megvásárolt jegyekkel lépnek elébük. Pontosan ez az oka annak, hogy az online repülőjegy vásárlás mellé különféle kedvezményeket kínálnak, hogy rávegyék utasaikat arra, hogy már otthon megvásárolják a jegyet. Az online vásárláshoz például kedvezményes parkolók járnak általában, illetve különféle szolgáltatásokat lehet még igénybe venni. Általában az online jegyeknél könnyebben találunk valami akciós ajánlatot, last minute jegyet, vagy éppen az online felületen egymás mellett láthatjuk a járat indulásokat, napokat, tehát könnyebben össze is tudjuk hasonlítani az árakat.

Az utazás egyébként még úgy lehet olcsóbb, ha megpróbálunk elég nyitottak lenni azzal kapcsolatban, hogy melyik nap is utazzunk, hiszen akkor sokkal könnyebben találhatunk kedvezményes jegyeket. Az is lényeges, hogy mekkora a poggyász, például ha hétvégére utazunk, akkor próbáljunk elférni egy kézipoggyászban stb. Spórolni lehet még a parkolással vagy azzal, hogy jól megtervezetten jutunk ki a reptérre, illetve a reptérről a célállomásra, hiszen a taxi például nagyon drága, de a tömegközlekedés pedig kényelmetlen – persze valamit valamiért…

Gondoljuk végig hova szeretnénk utazni, körülbelül mikor, mennyi ideig maradnánk, és hogy mennyi pénzt tudunk rászánni az útra: ennek alapján kezdjünk el repülőjegyet is keresni – az online repülőjegy vásárlás biztos sikert jelent!

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása