Autóhitel új autóra ezzel számljunk

Ha autót szeretnénk vásárolni, akkor felvetődik a kérdés, hogy újat vagy használtat, autóhitelből vagy önerőből? Sokak meggyőződése, hogy csak új autót szabad megvásárolni, hiszen lehet, hogy egy 2-3 éves autót már nagyon leamortizáltak az előző tulajdonosok, vagy felvetődik a kérdés, hogy miért akarnak eladni egy ilyen fiatal autót.

Akik amellett vannak, hogy csakis új autót szeretnének vásárolni, valószínűleg arra is gondolnak, hogy az új autó garanciális, a szervíz ingyen megjavítja az autót, ha gyári hibáról van szó.

hirdetes

Számos érv és ellenérv szól az új autó vásárlása mellett, ellenérvek közül ide sorolhatjuk azt,hogy jóval drágább, mint egy pár éves használt autó. Presztízs kérdése is, hogy ki milyen autót fog választani.

Egy komoly üzletember valószínűleg nem szeretne olyan autóval járni, amiről bárki megmondhatja, hogy nem új. Bár ehhez a presztízshez nem biztos, hogy minden időben elegendő önerő is párosul.Ebben az esetben, autóhitelt kell felvenni.

Autóhitel új autóra? Mik a feltételek?

Ki kell választanunk a megfelelő hitelajánlatot, ami számunkra a legjobb feltételeket biztosítja (új autó vásárlása esetén a futamidő minimum 12 hónap és legfeljebb 7 év, a legkisebb felvehető összeg pedig 300 ezer Ft, a felvett összeg pedig Ft vagy euró alapú lehet).

Az interneten található hitel kalkulátor nagy segítségünkre van, pár kattintással megtudhatjuk, melyik bank kínálja számunkra a legjobb autóhitelt, a THM-et (teljes hiteldíj mutatót) is feltüntetik az ajánlatok mellett, a hitel összegével és a futamidővel variálhatunk az adott keretek között

Ha megtaláltuk a megfelelő autóhitel ajánlatot, akkor be kell fizetnünk az önerőt, aminek minimuma 25 százalék
A szerződéskötés feltétele továbbá a személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, jogosítvány érvényességén túl, hogy jövedelemigazolást vigyünk magunkkal, nyugdíjas esetén nyugdíjas szelvényt (aki nem rendelkezik rendszeres jövedelemmel, semmiféle hitelre nem lehet jogosult, akkor sem ha adóstársa van), általában kérnek még két utolsó befizetett közüzemi számláról is igazolást.

Ha minden rendelkezésre áll és hitelképesek vagyunk, akkor megköttetik a szerződés és kiutalják a pénzt az autóvásárlásra, az autóhitel felvétele sikeresen lezárul

Mindenképpen legyünk óvatosak!

Ezen felül bármilyen kérdés merülne fel a hitel felvétele előtt a banki ügyintézők készséggel állnak mindenki rendelkezésére, és szívesen válaszolnak minden kérdésre. A feltételek folyamatosan szigorúbbak lettek, de ez nem csak a bankot védi, ezáltal az autó tulajdonosa se fog csapdába kerülni a későbbiek során, amikor nem tudja majd fizetni a törlesztő részleteket.

Ha úgy gondoljuk, hogy nem biztos, hogy pár év múlva is könnyedén ki tudjuk fizetni az adott havi törlesztő részletet (és mindenáron új autót szeretnénk), akkor ne ragaszkodjunk egy bizonyos márkához, hanem keressünk olcsóbbat, amihez kevesebb hitelt szükségeltetik felvenni, vagy ha ragaszkodunk az adott márkához és az új autóhoz, akkor pedig várjunk, amíg több önerőt tudunk befizetni és ezáltal kevesebb lesz a felvett autóhitel.

Túl nagy törlesztő részlet veszélyei

Ha túl nagy törlesztő részletet választunk, annak később látjuk kárát, lehet, hogy több dologról kell lemondanunk annak érdekében, hogy a részletek minden hónapban befizetésre kerülhessenek. Minden eshetőséget át kell gondolnunk, és utána nyugodtan belevághatunk az új autó keresésébe és vásárlásába.

Akár autóhitellel is történhet a vásárlás, ha képesek vagyunk hosszú távon is eleget tenni a kötelezettségünknek a bankunk felé.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása