Autóhitel önerő nélkül? Létezik ilyen?

Jelenleg autóhitel önerő nélküli igénylésére nincs lehetőség,a szabályozás minimum 25 százalékos önerőt ír elő. Régebben volt lehetőség önerő nélküli autóhitel felvételére, de megszüntették, valószínű, hogy sokan nem tudták fizetni a részleteket.

Hiszen ha belegondolunk, hogy tudná fizetni a részleteket az a személy évekig, aki a vásárlás elején önerőt sem tud felmutatni.

hirdetes

Autóhitel önerő nélkül? Van megoldás?

Ezért nagyon fontos, hogy jól válasszuk ki a számunkra megfelelő autóhitelt, gondoljuk át mennyire stabil a munkahelyünk és mennyire terhel meg minket a kiszámított havi részlet, amit minden hónapban be kell fizetnünk a bank irányába. Nem szabad semmiképpen sem felelőtlenül döntenünk, hiszen a további évek pénzügyi helyzetének alakulása ettől a döntésünktől is nagyban függ.

Ahogy írtuk a minimum 25 százalékos önerő autóhitel felvételénél, de van olyan bank is, aki akár 40 százalékos önerőt is megkövetel, ami viszont elég soknak számít egy drágább autó megvételénél.

Tehát azzal nem spórolhatunk sehogyan sem, hogy nem fizetünk be önerőt, ezáltal már csak a futamidővel és a felvett autóhitel összegével variálhatunk. A bankoknak is az a célja, hogy olyan hitelfelvevővel kössenek szerződést, akiben jobban megbízhatnak.

Hiszen egyik félnek sem az a célja, hogy ne működjön a havi törlesztés és annak következményei legyenek. 25 év alatti és 70 éven felüli személy csak adóstárs bevonásával vehet fel ilyen jellegű hitelt, akkor is csak a rendszeres jövedelemigazolás bemutatásával.

Milyen pénznemben érdemes?

Fontos még megemlíteni, hogy ne válasszunk svájci frank alapú hitelt, hiszen akkor vállaljuk a kockázatot, hogy az árfolyam változásával nőnek a havi törlesztő részletek is, csak Ft alapú autóshitelt válasszunk. Sajnos sokan nagyon felelőtlenül döntenek még mindig, csak minél előbb maguknál akarják tudni a slusszkulcsot, nem törődve azzal, hogy milyen alapú hitelt választanak.

A hitelszerződés megkötésénél rendelkezésre kell, hogy álljanak az érvényes okmányaink, használt autó alapján az autó állapotlapja is.

Szánjunk időt a tájékozódásra!

A legkedvezőbb autóhiteleket a neten is kiválaszthatjuk, rengeteg honlap segítségünkre van abban, hogy mekkora hitelnél, melyik banknál, adott futamidőnél mekkora lesz a havi törlesztő részletünk. Érdemes erre egy kis időt szánni, és nem az első bankkal szerződést kötni, ami a lakóhelyünk közelében megtalálható, hiszen ha rosszul választunk, az a későbbiekben nagyban megnehezítheti anyagi, pénzügyi helyzetünket.

Tehát ha autót szeretnénk vásárolni autóhitellel, akkor gyűjtögessünk, hogy meglegyen az autó árának minimum 25 százalékos önereje, anélkül nincs értelme tervezni a vásárlást, hiszen manapság már sehol nem fogunk e nélkül hitelt kapni. A bankok is egyre kevesebb kockázatot szeretnének vállalni az ügyfelekkel, ez érthető napjainkban, ahol nincsenek a háztartásokban tartalékok. Úgy gondolják, hogy ha van önerő, akkor nagyobb az esély a későbbiekben is a törlesztésre.

Mekkora a futamidő?

Ez persze nem minden esetben van így. Az autóhitel minimum futamideje amúgy 12 hónap és a maximum 120 hónap. Ennyi idő alatt sok minden történhet, ezért fontos, hogy jól válasszunk bankot és megfelelő hitelkonstrukciót is. A banki dolgozók elmondanak minden egyéb feltételt, készséggel állnak rendelkezésre.

Magyarországon nagyon kevés háztartás az, ahol nincs már autó, ez nagyrészt annak is köszönhető, hogy önerő nélkül is lehetett vásárolni autót hitelre, mindenki döntse el maga, hogy a változtatás jó vagy rossz. Ha a gazdasági helyzet javulni fog, akkor lehetséges, hogy a jövőben újra lesznek önerő nélküli autóhitelek.

Rate this post

Egy hozzászólás ehhez: “Autóhitel önerő nélkül? Létezik ilyen?

  1. „Hiszen ha belegondolunk, hogy tudná fizetni a részleteket az a személy évekig, aki a vásárlás elején önerőt sem tud felmutatni.”

    Mondjuk ez marhaság, mert van, aki egyszerűen képtelen félretenni önkéntesen, mert nem az a spórolós fajta, ugyanakkor ha hitel van a nyakán, azt fizeti, mint a katonatiszt, mert tudja, hogy az nem opcionális, mint a spórolás.

    Úgyhogy ezzel jól kiszúrtak azokkal, akik esetleg szeretnének új autót, de 25% önerőre az életben nem fogja futni nekik…

Vélemény - hozzászólás hozzáadása