Ausztriai hitel BAR listásoknak

A BAR listásokat rendre háttérbe szorítják a hazai pénzintézetek, azonban külföldön gyakran tárt karokkal várják őket, ezáltal Ausztriában is, ahol könnyebben lehet hitelhez jutni, mint gondolnánk.

Amennyiben bárki hitelhez szeretni jutni egy adóslistáról, az általában mindig nagyon nehéz feladat, hiszen a hazai bankok többnyire évekig, vagy hosszú évtizedekig is adóslistán tartjuk azokat, akik egyszer nehéz helyzetbe kerültek, ezáltal fizetésképtelenné váltak. A pénzintézetek általában nem veszik figyelembe, hogy miért történt a probléma, hiszen lehetett a háttérben egy családi tragédia, de akár egy véletlen is – apelláta soha nem lesz a kifizetés elmaradása alól.

hirdetes

A bankokat ugyanis egyszerűen nem érdekli, hogy miért váltunk fizetésképtelenekké, és mindez a BAR listák, illetve a KHR listák esetében sincs feltüntetve, mindössze annyi, hogy egyszer már problémáink akadtak a fizetéssel, vagyis nem vagyunk megbízható ügyfelek. Egy ilyen bélyeggel – még ha azt jogtalanul is kaptuk meg – bizonyára hiába is kopogtatunk, a legtöbb helyen csak elutasítást kapunk cserébe.

Hogy mi a teendő ilyen esetekben?

Az ausztriai hitel BAR listásoknak! Hogy a legalapvetőbb előnyét mondjuk, a külföldi hitel tekintetében Ausztriában nem csak lényegesen kedvezőbb feltételek mellett juthatunk kölcsönhöz, mint itthon, hanem ezen felül még azt sem veszik figyelembe, hogy a hazai adóslistán esetleg aktív státuszban vagyunk. Amit feltétlenül tudni kell, hogy az osztrák hitel – BAR listásoknak is – kizárólagosan jelzálogalapú, pontosabban annak egy speciális fajtája. A lényege, hogy nagyobb összeg felvétele esetén a banknak egy ingatlant kell felajánlani cserébe egyfajta biztosítékként.

Felhasználható ehhez bármilyen, akár még kiskorú birtokában lévő ingatlan is, a feltétel mindössze az, hogy a hitelösszegnek legalább 20 ezer eurónak – tehát 6 millió forintnak – kell lennie, így az ingatlannak ezt az összeget is meg kell haladnia.

További előny, hogy az osztrák bankok még akkor sem szabnak senkinek sem felső határt a hitelfelvétel tekintetében, ha BAR listások vagyunk, így amennyiben például egy nagyobb vállalkozáshoz szeretnénk pénzt, akkor akár még több százmillió forintot is felvehetünk – már amennyiben van megfelelő értékű ingatlan a birtokunkban.

Külföldön ezen felül a kamatokkal sem trükköznek a bankok, ha adóslistán vagyunk! Itthon ugyanis a BAR listások csak magasabb kamatra kapnak hitelt, de Ausztriában ugyanolyan kamat jár nekik is, mint bárki másnak. Ez elsődlegesen azért van így, mert a KHR-lista nem nemzetközi, tehát a határon túl még az Európai Unió ellenére sem tudnak majd a pénzintézetek arról, hogy nekünk itthon tartozásunk, vagy rendezetlen számlánk van. A kamat tehát nagy általánosságban 6,4 és 7,1 százalék között mozog, ami minden esetben egyedi elbírálás során kerül meghatározásra.

BAR listásként érdemes tehát Ausztriába menni egy újabb hitelért!

 

3/5 - (2 votes)

Vélemény - hozzászólás hozzáadása