Áruvásárlási kölcsön: Előnyök és tudnivalók

Az áruvásárlási kölcsön nagyszerű élehetőséget jelent az áhított termék megvásárlására, hiszen fix kamatozásának köszönhetően rendkívül kiszámítható konstrukciót jelent.

Mindenképpen érdemes áttekinteni a felvehető összeg és az elérhető éves fix kamat nagyságát, illetve az önerő nélküli vásárlás összeghatárát.

hirdetes

A konstrukció számos előnnyel rendelkezik több más kölcsönlehetőséghez viszonyítva, így mindenképpen érdemes számolni vele.

Árukölcsön alapjai amit ne felejtsünk el

A pénzintézetek, illetve a szerződött kereskedelmi partnereik gyors ügyintézést tesznek lehetővé; a kölcsönkérelmi nyomtatvány kitöltése után a konstrukció kapcsán minden kérdőjel megszűnik. Ezt követően megtörténhet a szerződés aláírása, illetve átvehetővé válik a kiszemelt termék.
A legtöbb termék esetében akár önrész nélkül is igényelhető áruvásárlási kölcsön.

Áruvásárlási kölcsön
Áruvásárlási kölcsön

A pénzintézetek összeghatárhoz kötik az önrészmentesség lehetőségét, de általánosságban el lehet mondani, hogy az alapfelszereltséget jelentő készülékek bármelyike megvásárolható önrész nélkül. A legtöbb háztartási nagygép, televízió és laptop ára az összeghatár alá esik. A fix törlesztőrészletnek köszönhetően a konstrukció teljesen kiszámítható, illetve tervezhető kiadást jelent.

Ráadásul a törlesztés kifejezetten kényelmes, hiszen rendszerint csoportos beszedési biztosítással vagy postai csekken is törleszthető.

Az árukölcsön igénylését csupán néhány egyszerű feltételhez kötik, ami egyébként a legtöbb kölcsönkonstrukcióhoz hasonlónak tekinthető. Aki árukölcsönt szeretne igényelni, annak be kell töltenie a tizennyolcadik életévét, állandó magyarországi lakcímmel kell rendelkezzen, legalább háromhavi munkaviszonyt kell igazolnia. Emellett a kérelmezőnek igazolnia kell a pénzintézet felé, hogy nem áll adósságrendezési eljárás alatt, illetve nem is kezdeményezett ilyen folyamatot. Érdemes tudni, hogy a szükséges dokumentumok, illetve a feltételek tekintetében különbségek lehetnek az árukölcsön feltételei és szabályai között, ezért érdemes alaposan szemügyre venni a különböző szolgáltatásokat.

Webáruházak árukölcsöne egy kiváló lehetőség

Kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek a vezető webáruházak árukölcsön ajánlatai. A legnagyobb forgalmat bonyolító Extreme Digital számára is fontos kereskedelmi értéket jelentenek az árukölcsönnel értékesített termékek. Egyre biztosabban jelenthető ki, hogy az árukölcsön konstrukciók jelentős szerepet vállalnak a vezető webáruházak növekedésében, illetve a piaci pozíciójuk megőrzésében és erősítésében.

E-kereskedelmi szakértők arra számítanak, hogy a hitelpiac élénkülése pozitívan hat a hagyományos kiskereskedelem, illetve az e-kereskedelem mutatóinak alakulására is.

Mint minden kölcsön esetében, az árukölcsönnel kapcsolatban is érdemes hangsúlyozni, hogy csak abban az esetben nyújt jó megoldást, ha a törlesztőrészletek fizetése nem okoz megterhelést számunkra, illetve abban az esetben, ha a termékvásárlás elengedhetetlen és halaszthatatlan.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása