Áruhitel Media Markt termékekre

Az árukölcsön ma már szinte minden nagy multinacionális vállalatnál és áruháznál elérhető hazánkban, de legalábbis azoknál feltétlenül, akik nagyobb összeggel bíró háztartási gépekkel és berendezésekkel dolgoznak, így például az áruhitel Media Markt termékekre és az általuk forgalmazott árukra is elérhető már.

A kérdéses áruház – mint a legtöbb hasonló magyarországi bolt – egy külön bankkal szerződött annak érdekében, hogy zökkenőmentesen tudjon kölcsönt biztosítani ügyfeleinek, ezáltal a Media Markt hitelközvetítője a Cetelem Bank Zrt. lett, így amennyiben az áruháztól szeretnénk valamit kölcsönre megvásárolni, abban az esetben nem csak velük, hanem az említett pénzintézettel is szerződést kötünk majd.

hirdetes

Így vehető fel az áruhitel Media Markt termékekre

Ha az áruhitel Media Markt által forgalmazott háztartási gépekre, vagy más egyéb eszközökre kerül felvételre, akkor abban az esetben a Cetelem Bank fog eljárni az ügyünkben, mint ez már a fentiekben kiderült. Minden egyes nagyobb áruházban – általában jól látható helyen jelzik, hogy hol tudunk azonnali kölcsönt igényelni – ül egy olyan alkalmazott, akit a Cetelem Bank felhatalmazott annak érdekében, hogy az ilyen áruhiteles ügyekben eljárjon, és szerződéseket kössön.

Ennek az egyik első részlete – a termék kiválasztását, valamint az áruházon belüli hiteligény jelzését követően – az lesz, hogy a bank alkalmazottja rögzíti az adatainkat az esetleges szerződéskötéshez, de mindenekelőtt a hitelbírálathoz, amely nélkül természetesen nem élhetünk az áruhitel előnyeivel. Amennyiben az alkalmazott úgy véli, hogy munkahelyünk, keresetünk, életkorunk és más egyéb is megfelelő a számukra, akkor a szerződés aláírásra kerül, és a részletfizetés kötelezettségeinek vállalása mellett azonnal vihetjük is haza a kiszemelt terméket.

Az áruhitel Media Markt termékekre vonatkozóan 2015. július 1-jétől visszavonásig 40,65 százalékos THM-mel került kikalkulálásra, ezáltal 500 000 és 2 millió forint közötti összeg esetén akár 36 hónapos futamidőre is. Mint minden hasonlóan működő bank, úgy az említett áruház esetén a Cetelem is a Magatartási Kódex alapján működik, és elvárja a leendő vásárlóktól, hogy felkészülten érkezzenek, ezáltal például legyen nálunk hivatalos irat, munkáltatói igazolás és a többi olyan kiegészítő, ami a hitel felvételéhez szükséges lehet.

A hiteligényléshez elengedhetetlen

Amennyiben az áruhitel Media Markt áruházból kerül felvételre, abban az esetben a kölcsön felvételéhez elengedhetetlenek lesznek bizonyos iratok és dokumentumok. Ilyen például legalább egy személyazonosságot és lakcímet igazoló okmány, ami lehet személyi igazolvány és lakcímkártya, újabb típusú, kártyás vezetői engedély vagy érvényes útlevél is, amelyekhez szintén elengedhetetlen lesz lakcímkártya bemutatása. Elengedhetetlenül fontos lesz még a felvételhez egy érvényes adóigazolvány bemutatása, valamint egy két hónapnál nem régebbi, a hitelkérelemben megjelölt tartózkodási hely címére szóló bankszámlakivonat, esetleg telefon-, gáz- vagy villanyszámla.

A kölcsön igényléséhez mindig igazolnunk kell jövedelmünket is. Munkavállaló esetén ehhez elengedhetetlen lesz egy 30 napnál nem régebbi, egy és azon munkáltatónál eltöltött legalább 3 hónapos munkaviszonyt igazoló nyomtatvány, amihez a Cetelem kizárólag a bank által készített formanyomtatványt fogadják el – egyébiránt vállalkozók esetén is, akik egy a NAV részéről érkeztetett korábbi üzleti éves szja-bevallással vagy jövedelemigazolással élhetnek hitelfelvétellel. Az áruhitel Media Markt termékekre tehát a fentieknek való megfeleléssel, illetve igazolásokkal szinte bárki számára elérhető!

 

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása