Áron alul eladó házak – vajon miért ilyen olcsók?

Az áron alul eladó házak esetében érdemes óvatosnak lenni. Házat általában első otthonnak szoktak vásárolni a házaspárok, amikor már érkeznek a gyerekek, de első otthonnak is tökéletes egyedülálló fiatalként is. Érdemes alaposan körülnézni a piacon mielőtt vásárlásra adjuk a fejünket. Egy ház vásárlása hosszú évekre meg tudja határozni életünket így hibás döntést nem érdemes hozni.

Ha már számtalan házvásárláson és költözésen vagyunk túl, akkor akaratlanul is szemet hunyunk pár olyan dolog felett, ami később beláthatatlan következményekkel járna. Amennyiben egy másik városba szeretnénk költözni, akkor a környéket is alaposan meg kell nézni még az adásvétel létrejötte előtt. Egy otthon szempontjából fontos a környék ellátottsága, az orvosi rendelők elérhetősége, ha gyermekünk van akkor van-e iskola a közelben és természetesen milyen a közlekedés.

hirdetes

Mire érdemes odafigyelni az áron alul eladó házak esetében?

Keressük a repedéseket a falon, főleg akkor, ha azok nagyobb terjedelműek és nem vékony repedések. Ha párhuzamos vonalakat látunk, akkor az azt jelzi, hogy az épület mozgásban van. Ha sok apró repedést látunk egy helyen, akkor valószínűleg vakolathibáról lehet szó. Ha az áthidaló gerendáknál vannak a repedések, akkor az túlterhelésre utal.

Ha a födémek közelében látunk repedéseket, akkor szintén mozoghat a ház. Amennyiben a ház egy forgalmas utcán van, akkor a ház mozgását a közlekedő gépjárművek is okozhatják. A ház tetőszerkezetét is meg kell nézni. Ha üregeket látunk vagy szuvasodik a fa, akkor bogarak lehetnek a tetőszerkezetben. Egy korhadt szerkezetet mindenképpen le kell cserélni és ez biztosan hatalmas költséget fog jelenteni.

Ha nem vagyunk járatosak ezekben a dolgokban, akkor kérjünk meg egy hozzáértőt, hogy tartson velünk a bejárásra. Egy építész ismerős vagy esetleg egy kőműves nagyon sokat tud segíteni. A ház festését is érdemes megvizsgálni és ha úgy érezzük, hogy egy tisztasági festés is ráfér a házra, akkor azt is kalkuláljuk bele a vételárba. Ha viszont a felületkezelés nem történt meg, akkor az plusz költséget fog jelenteni. Ha frissen volt festve az ingatlan akkor kezdjünk el gyanakodni, hiszen lehetséges, hogy a penészes falakat szerették volna így elfedni. Gyanús foltok esetén szinte biztos, hogy ez lehet a gond.

Nyaraló eladó áron alul

Ma már Magyarországon számos helyen találhatunk áron alul eladó nyaralókat. A rezsi áremelkedés miatt nagyon sokan döntenek úgy, hogy nyaralóikat eladják, hiszen nem tudják fenntartani. Ezeket az ingatlanokat jellemzően azok fogják megvásárolni, akik már eleve a városban vagy annak közelében ingatlankiadással foglalkoznak, hiszen neki megéri egy ilyen nyaraló fenntartása. Ha saját részre szeretnénk nyaralót vásárolni, akkor alaposan gondoljuk át és mérlegeljünk, hogy tényleg sikerülhet-e kifizetni a téli időszakban is a rezsit. Egy nyaralóban a téli időszakban is temperáló fűtést kell biztosítani, hogy ne fagyjanak el a vezetékek.

Áron alul eladó házak: Cegléd

Cegléden is lehet találni áron alul eladó házakat. Az egyik legnagyobb hirdetési oldalon néztük meg a kínálatot. Cegléden régebbi építésű házakat már igen alacsony áron meg lehet vásárolni. A Nefelejcs utcában egy 61 négyzetméteres házat 16,7 millió Forintért vásárolhatunk meg. Az ingatlan valószínűleg erősen felújításra szorul, ezért ezt is kalkuláljuk bele a vásárlásba. Ha Cegléd külterületén is nézelődünk, akkor ennél olcsóbban is találhatunk házakat. Itt figyeljünk oda, hogy a terület legyen kivonatva a művelési ág alól. Ha hitelre kívánunk házat vásárolni, akkor nem biztos, hogy egy ilyen vásárlást támogat majd a bankunk, ennek érdemes utána nézni.

Áron alul eladó házak: Nagykőrös

Ceglédtől nem messze található meg Nagykőrös. A városban 20 millió Forint alatt közepes állapotú családi házat lehet vásárolni, azaz ez is felújításra szoruló. A 90 négyzetméteres 3 szobás ház gázkonvektoros fűtésű, így elképzelhető, hogy a fűtésre is majd költeni kell. A ház előnye, hogy a telken egy 27 négyzetméteres garázs is megtalálható, amelyet akár egyéb célra is használhatunk. Nagykörős lakott területén tanyákat is lehet vásárolni. Egy 1 szobás 60 négyzetméteres tanya már 12,5 millió Forintért megvásárolható. A jó állapotú összekomfortos tanya cserépkályha fűtéssel rendelkezik. Ezt az ingatlant azoknak ajánljuk, akik gazdálkodással szeretnének foglalkozni, hiszen a tanyához egy 2007 négyzetméteres telek is tartozik.

Mélyen áron alul eladó: Budapest

Mélyen áron alul eladó ingatlant Budapesten találni egyre nehezebb. Még a legrosszabb állapotban lévő lakásokat és házakat is emelt árakon kínálják a tulajdonosok. Ha mégis áron alul szeretnénk a fővárosban ingatlant vásárolni, akkor minden létező apróhirdetési oldalt folyamatosan figyeljünk. Elképzelhető, hogy valakinek sürgősen meg kell válnia az ingatlanjától, ezért nyomott áron szeretné majd értékesíteni. Emellett természetesen a banki visszavett, áron alul eladó házak között is szétnézhetünk, hiszen gyakorta a piaci ár feléért juthatunk hozzá egy-egy házhoz.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása