Aktív bárosoknak fedezet nélkül hitelt miért nem kapnak?

Üdvözlöm.Miért nem lehet felvenni aktív bárosoknak fedezet nélkül hitelt? Ildikó vagyok.kifejtem bővebben. Ötmillió forint hitelre lenne szükségem. már ami létezik bank Magyarországon mindet bejártam de sehol nem kaptam mert nincs önerőm nincs fedezetem és aktív báros vagyok.Pedig az ötmillió forintból kifizetném az összes tartozásom. Mit lehetne tenni hogy sikerrel is járjak? hová mennyek? Kihez forduljak? köszönöm szépen Üdv: Ildikó

Kedves Ildikó!

Sajnos az aktív BAR/KHR listás szereplése 2011 óta nemcsak hátrány egy hitel felvételéhez, hanem egyenesen kizáró oknak számít. 2011-ben több jogszabályi változást is bevezettek hiteligénylésekkel, BAR/KHR listával kapcsolatban, ennek egyik kitétele az volt, hogy törvényileg megtiltották a bankok számára, hogy a BAR/KHR listás ügyfélnek bárminemű hitelt adjanak. Magyarul: bármekkora fedezetet is tud felmutatni, bármilyen nagy is a jövedelme, az aktív BAR listás személyek hitel igénylési kérelmét automatikusan el kell utasítaniuk. Tehát Önnek, amíg aktív BAR listás bejegyzése van, egyetlen pénzintézet sem adhat kölcsönt még az adóssága rendezésére sem.

hirdetes

A jelenlegi törvények szerint, ha az adósságát valamilyen úton rendezni tudná, vagyis a BAR listára kerülését okozó hitelt vissza tudná fizetni, akkor a visszafizetést követő egy évig a BAR listát kezelő rendszer áttenné passzív státuszba, és akkor elvileg a jogszabályok szerint már lehetősége lenne hitel felvételére, az viszont más kérdés, hogy lenne e olyan magyarországi bank, amelyik be is fogadná a kérelmét.

És az igazat megvallva, a bankok nem harcolnak a passzív BAR listás ügyfelek hitelfelvételéért, mivel olyan kevés hitelkihelyezés történik, hogy bizonyos esetekben még a BAR listán egyáltalán nem szereplő ügyfelek hiteligénylését is visszautasítják, ha a bank számára nem megfelelő a jövedelmi helyzet, vagy a fedezet.

Ha a kérdéses BAR listás hitelt visszafizetné, majd pedig az egyéves passzív státuszt leteltét is kivárná, akkor teljes mértékben törölnék a nevét és adatait a negatív adóslistáról, és akkor úgy tudna hiteligénylést benyújtani, mint bármely más magyarországi BAR listán nem szereplő ügyfél.

De mint kérdéséből kiderül, Ön az aktív BAR listás hitelét az 5 millió forintos hitel felvételéből szeretné rendezni, így valószínűleg máshonnan nem tudja előteremteni az ehhez szükséges pénzt. Sajnos hitelből ezt jelenleg hazánkban biztos nem tudja megoldani. Így célszerű lenne újragondolnia az összes lehetőségét a hitelfelvételen kívül a kérdéses összeg előteremtésére. Ha erre semmilyen esélyt nem lát mégsem, akkor célszerű lenne a hitel átütemezését, vagy egyéb megoldást elérni a BAR listás hitelt kezelő bankkal.

Rate this post

Egy hozzászólás ehhez: “Aktív bárosoknak fedezet nélkül hitelt miért nem kapnak?

 1. Henderson Elizabeth Om

  - Szerkesztés

  Válasz

  Figyelem hiteligénylõnek

  Üdvözöljük a Henderson hitelek finanszírozását INC. Részeként a jóléti csomagot kínál egy üzleti és személyes hitel ajánlat, a kamat 2% nélkül nincs hitel ellenőrzés. Ennek célja, hogy segítsen az embereknek elérni a pénzügyi objectives.Interested emberek írjon nekünk: hendersonelizabethloan@googlemail.com

  * Személyi Kölcsön (fedezetlen)

  * Business Loan (fedezetlen)

  * Hitel Adósság konszolidáció

  * Javítani kell a hazai

  Alkalmazása:

  1) Név:

  2) előtag (Mr., Mrs., (MS).

  3) Név:

  4) Last Name:

  5) Cím:

  6) Ország:

  7) Állapot:

  8) Telefonszám:

  9) Mobil:

  10) Foglalkozás:

  11) Havi jövedelem:

  12) Szükséges összeg a Hitel:

  13) Időtartam lejárta:

  14) Az a hitel céljától:

  15) már alkalmazott előtt:

  Minden válasz kell küldeni: E-mail: hitel kamatláb 2% minden további nélkül garancia. Ennek célja, hogy segítsen az embereknek elérni a pénzügyi objectives.Interested emberek írjon nekünk: hendersonelizabethloan@googlemail.com Amint megkapjuk a kérelmet, akkor mi lesz feldolgozni a hitelkérelmi

  jóváhagyásra

  Üdvözlettel,

  Mrs Elizabeth

  Bemondó

Vélemény - hozzászólás hozzáadása