Adósságrendező hitel takarékszövetkezettől

Az adósságrendező hitel takarékszövetkezeteknél is elérhető már Magyarországon, így a közhiedelemmel ellentétben ez a hitelkiváltó módszer nem csak bankoknál vagy más egyéb pénzintézeteknél érhető el.

Ez azért jó hír sokak számára, mert rengeteg kistelepülésen még mindig vagy csak takarékszövetkezetek működnek, vagy jobban megbíznak az emberek ezekben az intézményekben, így amennyiben szeretnénk korábbi, rossz kamatozású és magas törlesztő-részlettel rendelkező kölcsöneinket összevonni, vagy egy valamikori devizahitelt átváltani, akkor ma már takarékszövetkezetekben is találhatunk magunknak megfelelő alternatívát és konstrukciókat az adósságrendezéshez.

hirdetes

A legfontosabb ebben az esetben is az, hogy ne halogassuk sokáig a hitelkiváltást, ne várjuk meg, amíg bajunk lesz belőle, esetleg tartozást halmozunk fel magunknak, hiszen a bankokhoz hasonlóan a takarékszövetkezetek is csak olyan hiteleket tudnak elrendezni, amelyek nem voltak problémásak, és felvevőjük nem került vele BAR listára.

Adósságrendező hitel takarékszövetkezettől – a legfontosabb tudnivalók

Amennyiben az adósságrendező hitel takarékszövetkezetnél kerül felvételre, hasonló eljárásra és megoldásokra számítsunk, mint például a bankoknál. Ennek megfelelően általános és néhány szigorú követelménynek egyaránt meg kell majd felelnünk ahhoz, hogy a hitelkiváltás megvalósulhasson.

Példának okáért rendelkeznünk kell magyarországi lakhellyel és lakcímmel, fontos hogy magyar állampolgárok legyünk, és ezen felül rendszeres jövedelemmel, ezáltal állandó munkahellyel rendelkezzünk legalább három teljes hónapja a hitel igényléséhez viszonyítva. Akárcsak a bankok esetében, ha az adósságrendező hitel takarékszövetkezettől kerül igénylésére, ahhoz az intézmény külön kezes vagy adóstárs bevonását igényelheti ahhoz, hogy a kívánt kölcsönösszeghez hozzájuthassunk. Ez természetesen függ a körülményektől, az adós jövedelmétől, valamint a hitel összegétől is.

Az adósságrendező hitel takarékszövetkezeteknél is ugyanakkor azt jelenti, illetve azt a célt szolgálja, hogy segítségével kiválthassunk más pénzintézeteknél – akár bankoknál, akár takarékszövetkezeteknél – felvett hiteltartozásokat annak érdekében, hogy a kedvezőbb kamatozás érdekében sokkal alacsonyabb törlesztő-részleteket kelljen fizetnünk, méghozzá egyetlen helyre, akár változatlan futamidő társaságában is.

Ezáltal a takarékszövetkezet lehetővé teszi számunkra, hogy megnöveljük életminőségünket, valamint lehetőségünk legyen több pénzt fordítani magunkra, esetleg gyermekeink iskoláztatására. A takarékszövetkezetek esetében az adósságrendező kölcsön akár a 20 millió forintos összeghatárt is elérheti, de ekkora összegeket általában csak akkor szoktak engedélyezni, amennyiben a hitel biztosítékaként ingatlanfedezettel tudunk szolgálni.

Amiét még az adósságrendező hitelről tudni kell

Ha az adósságrendező hitel takarékszövetkezettől származik, a lejárató idő általánosságban akár 30 évig is kihúzható, így igencsak kedvező feltételek és alacsony törlesztő-részletek várhatnak ránk az alkalmazásával. A takarékszövetkezetek esetében a hitelkérelmet minden esetben egy kijelölt vagyonértékelő személy végzi el, aki az értékbecslést is végzi, amelyről minden esetben tájékoztatnia kell az ügyfelet is.

Akárcsak a banki hiteleknél, úgy a takarékszövetkezetek esetében is fontos, hogy a kölcsönszerződést közjegyzői körokiratba kell foglaltatni.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása