Adósságrendező hitel jövedelemigazolás nélkül

Az adósságrendező hitel jövedelemigazolás nélkül történő felvétele az utóbbi években, de főként a gazdasági válság után rendkívül nehézkessé vált.

Míg ugyanis korábban a bankok kis túlzással szinte bárkinek adtak kölcsönt, hovatovább az adósságrendezés is egyszerűbb volt, addig ma már szinte minden apró részletbe belekötnek a bankok, ennek megfelelően nemhogy jövedelemigazolás, hanem még az sem mindig elég, ha valakinek rendszeres jövedelem áll a rendelkezésére, mert a pénzintézetek általánosságban egyénileg határozzák meg, hogy mekkora és milyen havi juttatás szükségeltetik ahhoz, hogy a hitelkiváltás megvalósulhasson.

hirdetes

Adósságrendező hitel jövedelemigazolás nélkül? Szinte lehetetlen!

A piacon évekkel ezelőtt még jellemző volt, hogy az adósságrendező hitel jövedelemigazolás nélkül is felvételre kerülhetett, ez azonban a gazdasági válság kirobbanásával szinte azonnal megszűnt, és kivonásra került a szegmensből.

Ennek megfelelően amennyiben szeretnénk egy vagy több rossz kamatozású és feltételekkel rendelkező kölcsönünket egy sokkal kedvezőbbel kiváltani, elengedhetetlenül fontos a jövedelemigazolás felmutatása. Minderre azért van óriási szükség, mert a bankok csak és kizárólag ez alapján tudnak megbizonyosodni arról, hogy van-e megfelelő munkahelyünk, az adott cég biztos anyagi háttérrel rendelkezik-e, ezen túlmenően pedig elegendő ideje dolgozunk-e egy helyen megszakítás nélkül, ami szintén alapfeltétele lehet annak, hogy egy új kölcsönnel rendezhessük el fennálló adósságunkat.

Az adósságrendező hitel jövedelemigazolás nélkül azért sem valósítható meg, mert a bank csak és kizárólag ilyen formában tudja leinformálni leendő ügyfelei anyagi helyzetét. Az adósságrendezéshez ugyanis csak és kizárólag rendszeres jövedelmet, munkahelyről származó fizetést fogadnak el a bankok, így hiába kapunk a bank követelményeihez illeszkedő összeget különféle segélyek, például GYED vagy éppen munkanélküli segély formájában, arra egyetlen bank sem ad jelenleg hitelt – még adósságrendezés céljából sem.

Az egyetlen kiskapu, hogy adósságrendező hitelhez juthassunk

Részben azonban szerencsére ebben a témában is találhatunk magunknak kiskaput, vagyis amennyiben azt szeretnénk, hogy az adósságrendező hitel jövedelemigazolás nélkül kerüljön felvételre, egy kis aprósággal megkerülhetjük a rendszert.

Egy bank ugyanis hajlamos eltekinteni az jövedelemigazolástól még hitelkiváltás esetén is abban az esetben, ha korábban több éven keresztül az adott pénzintézetben folytattuk pénzügyeinket. Ennek köszönhetően ugyanis folyószámlánkról a bank lekérheti a számára fontos adatokat, ezáltal a megfelelő elnevezés – például munkabér vagy fizetés – címszóval feltüntetett összegek kapcsán azonnal tudja majd, hogy rendszeres jövedelmünk van már hónapok, esetleg évek óta, ezáltal nincs szükség külön jövedelem-, legfeljebb csak munkáltatói igazolásra, ami maximálisan bankfüggő.

Ez nyilván messze nem jelenti azt, hogy kaphatunk adósságrendező hitelt jövedelem nélkül is, csupán arról van szó, hogy nem kell külön igazolást kikérnünk a munkáltatónkról annak érdekében, hogy igazolni tudjuk a bank irányába jövedelmünket.

Az adósságrendező hitel jövedelemigazolás nélkül tehát ebben a formában felvehető és igényelhető, azonban rendszeres és egyben megfelelő jövedelem nélkül semmi esélyünk sem lesz arra, hogy a hitelbírálat során pozitív mérlegelésben részesüljünk. Éppen ezért megfelelő munkahely és elég magas fizetés nélkül ne is kezdjünk bele a hitelfelvétel folyamatába.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása