A személyi kölcsön gyorsan felvehető, ezért érdemes – váratlan kiadások esetén – ezt választani

A személyi kölcsön gyorsan és könnyen intézhető, ezért ma Magyarországon talán az egyik legkeresettebb kölcsön típus. A Bankmonitor összeállításából kiderül, hogy jelenleg akár 10%-os kedvezménnyel is igénybe vehetőek ezek a kölcsönök.

Egy 250 000 Ft-os nettó jövedelemmel nagyon kedvező kondíciókkal juthatunk kölcsönhöz. 10% alatti kamattal a következő bankok kínálják személyi kölcsöneiket: CIB Bank, Erste Bank, Budapest Bank, K&H Bank, FHB Bank. Az elmúlt időszakban ezek a kamat kedvezmények az 1-2%-os határt súrolták csak, ezért most tényleg érdemes kihasználni ezt a hirtelen jött lehetőséget.

hirdetes

A személyi kölcsön gyorsan igényelhető és már akár minimális jövedelemmel is elérhető

A bankmonitor saját felmérései szerint egyre többször találkozni olyan típusú jövedelmekkel, amelyek egyáltalán nem hitelezhetőek. Ez az oldalukon elhelyezett kalkulátorok használata során derült ki. A legtöbb banknál a minimálbér alapfeltétel, ez jelenleg nettó 73.815 Ft. A bankok jövedelmi kategóriákba sorolják az igénylők fedezeteit.

Milyen típusú jövedelmet fogadnak el a bankok?

A bankok a jövedelmeket több kategóriába sorolják. Vannak olyan típusú jövedelmek, amelyeket a bankok elsődleges szempontként kezelnek és fogadnak el, azaz rangsorolnak. Ilyen a munkabér, a nyugdíjak – ez lehet öregségi vagy korkedvezményes is, véglegesített rokkantsági nyugdíj, bányászjáradék, életjáradék, megbízási díj. Kiegészítésként az elsődleges jövedelmek pótlására is van egy listájuk a bankoknak.

Ezek a következők: GYES, GYED, GYET, családi pótlék, gyerekek után járó tartásdíj, a családtámogatási ellátások bármelyike, bónusz, bérlemény után járó bérleti díj, munkáltató által adott Cafetéria, ingatlan bérbeadásából származó jövedelem. A személyi kölcsön gyorsan igényelhető, ha bármilyen kiegészítő fedezettel rendelkezünk a felsoroltak közül.

Vállalkozó vehet fel személyi kölcsönt ilyen gyorsan?

Ahhoz, hogy kiderüljön a személyi kölcsön gyorsan igényelhető-e érdemes már eleve egy NAV igazolással odamenni a bankba az igénylési procedúra legelején. Nagyon gyorsan kiderül, hogy az adott vállalkozás megfelel-e a banki elvárásoknak. Itt az adózási kategória, besorolás sokat nyom a latba.

Ma már nem probléma az sem, ha nem bankszámlára érkezik a bér

A személyi kölcsön gyorsan igényelhető, ha eleve a megfelelő papírokkal érkezünk. Amennyiben a munkabérünk nem folyószámlára érkezik, úgy érdemes jövedelemigazolással menni. Fontos tudni, hogy a személyi kölcsön visszafizetése mindenféleképpen folyószámlán szükséges törleszteni, így előbb vagy utóbb feltétlenül kell a folyószámlanyitásra is koncentrálni. A bankok minden esetben előtérbe helyezik és könnyebben befogadják azokat a hitelkérelmeket, ahol már eleve folyószámlára érkezik a bér.

A folyószámlanyitásnak nincsenek különösebb feltételei, de hivatalos iratot mindenképpen vigyünk magunkkal. Ez a számla a kiválasztott bankban még az érdeklődési periódusban megnyitható, így mi saját magunk gyorsítjuk fel saját hitelfelvételünket. Lakossági folyószámlanyitás esetén a bankok általában a következő hivatalos iratokat kérik: személyi igazolvány, lakcím kártya, nyugdíjas igénylő esetén nyugdíjas igazolvány.

A legfontosabb az, hogy ezeket a dokumentumokat eredeti példányban kell bemutatni, nem szabad másolattal a bankba menni. A banki ügyintéző fogja a bank részére az eredeti dokumentumokról a másolatokat elkészíteni, amit szignóznunk is kell.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása