A spórolási tippek ásza: Főzz nagy adagban!

Főtt étellel is megtakaríthatsz: Nem is akármennyit! Sokan úgy gondolják, hogy a hideg étel az olcsóbb, mert a főtt ételhez több minden kell. Tévednek. Tényleg több dolgot kell megvenned egy finom étel elkészítéséhez, viszont ha nagy adagban főzöl, akkor az elég 2-3 napra is.

Ez idő alatt ugye nem költesz hideg ételre, ezzel időt és pénzt is megspórolsz magadnak. Ha több mindent főzöl, akkor be tudod rakni a mélyhűtőbe, amit akármikor kivehetsz, megmelegítés után pedig elfogyaszthatod. Így nem hideg ételt kapsz magadhoz egy fárasztó nap után és ezzel bármikor változatosan és táplálóan tudsz étkezni.

hirdetes

Mindig gondold meg jól:

Ha már tudod magadról, hogy megtanultál spórolni az alap dolgokon, akkor azt is megtanulod majd, hogy amikor szeretnél venni magadnak egy új mobiltelefont, akkor nem azonnal veszed meg, hanem hagysz magadnak egy kis gondolkodási időt.

Erre azért van szükség, mert elképzelhető, hogy találsz jobbat, olcsóbbat. Ami még elképzelhetőbb, hogy lehet fontosabb dologra is kell majd az a pénz, amit rögtön kiadnál azért, amit később lehet megbánsz majd, hogy megvetted. Ha úgy érzed, hogy drága dolgot akarsz megvenni, akkor többször is gondold át, bármiről legyen szó!

Vegyél vagy rendelj használtat: Nagyon sokan nem tehetik meg azt, hogy amikor venni szeretnének egy új TV-t, valamelyik szuper üzletbe besétálnak és megveszik újonnan. Igazság szerint a legtöbben ha lehet, nem is akarnak rá több tíz ezer forintot költeni. Ezért is nagyon hasznos az internet. Rengeteg meghirdetett használt, jó állapotú terméket lehet vásárolni onnan. Nem is kell érte messze menned, csak rá kell keresned a megvásárolni kívánt cikkre.

Ha több oldalt megnéztél, összehasonlítottad az árakat, kiválasztottad a neked megfelelőt, akkor már csak a futárt kell megvárni amíg kihozza.

Találj ki nem túl költséges programokat: Mindenkinek szüksége van a kikapcsolódásra. Ha erről van szó, akkor jól meg kell gondolnod, hogy mi által szeretnél kicsit kikapcsolódni. Ehhez bizony szükség van némi költőpénzre. Na, de nem mindegy, hogy mennyire! Egy étteremben vacsorázás a barátaiddal eléggé költségesebb szórakozás, mint például egy esti bográcsozás nálad, amin a jókedv biztosan garantált. Már ezen is több ezret megspóroltál és még jól is érezted magad.

Ne a divat szerint öltözködj: Sokkal olcsóbban kijössz, ha nem mindenből a márkás ruhát veszed meg. Rengeteg olyan cipő van, amin igazából nem is a cipő minőségét fizeted ki, hanem a nevét, mivel mindenhol reklámozzák. TV -ben, plakátokon, mindenhol. Ha beéred az olcsóbbal, már azon is megtakarítasz némi összeget.
Add el a felesleges dolgokat:

Mivel csak a helyet foglalják a régi dolgaid, így már nem is igazán van rájuk szükséged. Ha nem használsz valamit már évek óta, akkor hirdesd meg. Akár az interneten, akár az ismeretségi körödben. Valakinek lehet szüksége van arra, amire már neked nincs és még keresel is rajta.
Az egyetlen dolog amit nem lehet spórolási tippekkel megoldani

Amit nem vehetsz meg pénzért:

Már régóta szeretnél venni egy kiskutyát a családnak? Nem biztos, hogy túl jó ötlet! Az egyik megfontolandó része az, hogy vannak olyan fajtatiszta kutyusok, amik iszonyat drágák. Inkább látogass el egy menhelyre, ahonnan ingyen elhozhatsz olyan kisállatot, amelyik csak arról álmodozik, hogy egy szerető család hazavigye!

Remélem, hogy hasznosnak bizonyultak ezek a spórolási tippek és te is találtál a cikkben valami érdekeset, amit a későbbiekben akár ki is próbálsz majd!

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása