A legjobb személyi kölcsön 2020-ban megtekinthető a kalkulátor oldalakon

A legjobb személyi kölcsön 2020-ban is elérhető a kalkulátor oldalakon, hiszen itt nagyon gyorsan össze lehet hasonlítani több pénzintézet kínálatát is. Személyi kölcsönök szempontjából kiemelkedő fontosságú, hogy elvégezzük az összehasonlítást, hiszen az egyes hitelkonstrukciók között nagyon nagy eltéréseket is tapasztalhatunk.

Milyen esetekben érdemes a legjobb személyi kölcsönt 2020-ban is felvenni

A legtöbb élethelyzetben segítséget. nyújthat ez a kölcsönfajta, ami jelenleg is a legnépszerűbb hiteltermékek közé tartozik. A személyi kölcsönök sokaknak vonzóak és már több banknál is elérhető. A kölcsön felvételéhez otthonunk biztonságát sem kell elhagynunk.

hirdetes

Saját fotelünkből több millió Forintos kölcsönhöz is hozzájuthatunk. A személyi kölcsön segítséget nyújt a lakások felújításakor, hiszen itt kisebb tételekben kell gondolkodni, mint egy új lakás vagy ház vásárlása során. Kicserélhetjük a bútorainkat, felszereltethetünk egy új redőnyt, kicserélhetjük elavult nyílászáróinkat új műanyag nyílászárókra. Természetesen ezt még hosszan sorolhatnánk, hiszen sok a teendő egy felújítás során. A bankoknak nem kell igazolni a költéseket és számlákat sem kell bemutatni, ami egy ingatlanhitelnél fontos kritérium.

A személyi kölcsönből megvásárolhatók a különféle műszaki cikkek is, így nem szükséges igénybe venni a drágább áruhiteleket. A kölcsön segítségével megvásárolhatjuk új autónkat úgy, hogy fedezetet sem kell bevonni az ügyletbe. A kölcsön lehetőséget nyújt a régebben felvett és sokkal drágább fogyasztási hitelek kiváltására is. Nem árt tudni azt sem, hogy mikor nem szabad felvenni a személyi kölcsönt. Ezt a kölcsönt sok helyen 10 millió Forintig hirdetik a pénzintézetek, de ezeket a kölcsönöket maximum 10 éves futamidővel lehet felvenni. A THM miatt azonban a havi törlesztőrészlet ebben az esetben jóval ellépi a 100 000 Forintos álomhatárt. Ilyenkor inkább a lakáshitel mellett érdemes letenni a voksunkat.

A különféle kalkulátor oldalak segítenek

A kalkulátor oldalakra belépve nagyon gyorsan megnézhetjük, hogy az adott pillanatban melyik hitelintézetnél érdemes felvenni a személyi kölcsönt. Egy 2 millió Forintos hitelnél 60 hónapos futamidőt alapul véve, 250 000 Forintos havi jövedelmet igazolva 7,98% THM-el havonta 40 211 Forintos törlesztőrészlettel számolhatunk a Raiffeisen Banknál.

A jelenlegi moratórium ideje alatt a THM plafon 5,90 % és a törlesztőrészlet 38 018 Forint. Ugyanezeket a feltételeket figyelembe véve egy másik pénzintézet kínálatában ezt a kölcsönt már 11,37%-os THM mellett vehetjük fel. A THM plafon ideje alatt a THM 5,89% és a havi törlesztőrészlet 38 039 Forint. Érdemes odafigyelni arra, hogy a plafon lejártát követően majd hogyan változnak meg ezek a hitelek. Most lehet, hogy vonzónak tűnhet egy-egy ajánlat, de a későbbiekben egyáltalán nem biztos, hogy kevesebbet fizetünk.

Az első ajánlat esetében a visszafizetendő összeg 2 417 783 Forint, míg a második ajánlatnál már 2 606 451 Forint. Láthatjuk, hogy a két ajánlat között a teljesfutamidő visszafizetéseit tekintve közel 200 000 Forint különbséget tapasztalhatunk. A kalkulátor oldalak pontosan ebben az összehasonlításban tudnak segíteni és érdemes is élni a lehetőséggel és utánajárni annak, hogy a futamidő végéig mégis mekkora összeget kell visszafizetni a pénzintézetnek.

Miért érdemes most a Raiffeisen személyi kölcsönt választani?

Jelenleg 600 000 Forinttól egészen 5 millió Forintig kiválaszthatjuk a megfelelő kölcsönösszeget saját igényeinkhez igazítva. Két kamatperiódussal végig fix törlesztőrészlettel vehetjük fel, ami nagy biztonságot jelent. Aktív számlahasználattal és rendszeres jövedelem jóváírással a kamatokat tovább tudjuk csökkenteni, így érdemes ilyenkor egy bankváltáson is komolyan elgondolkodni.

Amennyiben a kölcsön felvételekor hitelfedezeti biztosítást is kötünk, úgy a bank 2 havi díjat jóváír. A biztosítás nagy segítséget nyújthat a nehéz helyzetekben. Egy munkahely elvesztése, egy komolyabb betegség vagy baleset pillanatok alatt megváltoztathatja egy család életét. Ilyenkor a biztosítás birtokában a törlesztőrészleteket a szerződés tartalmától függően bizonyos ideig nem szükséges fizetni, hiszen azt átvállalják.

A személyi kölcsönt 18 éves életkor betöltése után lehet igénybe venni, és bizonyos esetekben adóstárs bevonását is kérheti a pénzintézet. A kölcsön felvételéhez nem szükséges az ügyfeleknek ingatlanfedezetet nyújtaniuk és az előtörlesztés bármikor végrehajtható. A legjobb személyi kölcsönt 2020-ban is elérhető a kalkulátor oldalakon.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása