5 Tőzsdei Kereskedési Tipp Kezdőknek

A tőzsde az évek során meggyőző hozamokat kínált a befektetők számára, de ezek a jutalmak természetesen nem kockázatmentesek. A befektetők potenciálisan nagy hasznot húzhatnak a részvények kereskedéséből, de az indulás előtt Önnek is alaposan meg kell vizsgálnia az adott piacot.

Nincs befektetés kockázat nélkül, és a tőzsde gyorsan változik. Aki nem ismeri ezt az ingadozást, annak csak a híres piaci összeomlásokat kell tanulmányoznia, például azokat, amelyek a nagy gazdasági válsághoz és a 2008-as pénzügyi válsághoz kapcsolódnak.

hirdetes
5 Tőzsdei Kereskedési Tipp Kezdőknek
5 Tőzsdei Kereskedési Tipp Kezdőknek

Ugyanakkor a tőzsde több száz éve létezik ilyen vagy olyan formában, és hagyományosan igen meggyőző hozamokat ért el. Szóval mit kell tudni a kereskedőknek, hogy nyugodt szívvel fektessenek be a tőzsdén?

#1 Ne Fektessen Be Olyan Pénzt, Amely Elvesztését Nem Engedheti Meg Magának

Ez elég egyértelműnek tűnhet, de mindenképpen fontos szem előtt tartani. Bármikor, amikor részvénybe, kötvénybe vagy más eszközbe fektet be megvásárlásával, elveszítheti az összes befektetett pénzét.

Ennek eredményeként bármely befektető bajba kerülhet túlságos kockázatot vállalva. Ez például megtörténhet az alapvető megélhetési költségekhez szükséges pénz befektetésével a meggyőző hozamok reményében.

Az egyik jó módszer egy törekvő befektető számára annak megállapítására, hogy mennyit tud biztonságosan befektetni, az a költségvetés létrehozása annak meghatározása, hogy mennyi pénzre lesz szüksége a kényelmes élethez, hozzon össze egy pénztartalékot problémák esetére, majd a fennmaradó részt fordítsa befektetésre.

#2 Végezzen Saját Kutatást

Azok a befektetők, akik a részvények kereskedelmének elkezdésén gondolkodnak, egy egyszerű mondásból profitálhatnak: végezzen saját kutatást. A tőzsdei kereskedők sokféle stratégiát alkalmazhatnak, így a befektetési döntések meghozatala előtt elég sokat kell kutatnia. Ugyanakkor a hétköznapi befektetők potenciálisan felülmúlhatják a Wall Street szakembereit, tehát a megfelelő kutatások rengeteget érnek.

#3 Hozzon Létre Egy Befektetési Számlát

Az alapos kutatás elvégzése után létrehozhat egy befektetési számlát. Létrehozhat egy bróker számlát is, amellyel lehetősége van részvények adásvételére, általában jutalék fizetésével.

Sokféle szolgáltató áll rendelkezésre, beleértve a teljes körű szolgáltatást nyújtó és a diszkont brókereket. Míg az előbbi értékelheti az ügyfél pénzügyi helyzetét, majd részvényeket ajánlhat, az utóbbi sokkal inkább kevésbé avatkozik be közvetlenül. Ez azt jelenti, hogy kevés tanácsot kínálnak, és egyszerűen módon segítik az ügyfeleiket a tranzakciókban.

Néhány tőzsdei bróker e között a két véglet között található. Ennek eredményeként több információt kínálnak, mint a diszkont brókerek, de kevesebb segítséget nyújtanak ügyfeleiknek, mint a teljes szolgáltatást nyújtó brókerek.

Egy másik lehetőség a törekvő részvénykereskedők számára egy robot tanácsadóval rendelkező fiók létrehozása. Ez egy online szolgáltatás, amely olyan technológiákat használ fel, mint az algoritmusok, amelyek potenciálisan segítik ügyfeleit a vagyonosodásban. Ezen online szolgáltatások közül sok olcsó, évente 0,25% és 0,89% közötti díjat számít fel. Például a cfd broker vagy az admiral markets (olvassa el az értékelését itt a trusted broker reviews címen) nagyon ismert brókerplatformok, nagyon alacsony díjakkal.

Ha belekezd a kereskedésbe, ne feledje, hogy az Ön által fizetett díjak csökkentik a hozamát, és potenciálisan több százezer dollárt takaríthat meg élete során, ha elkerüli a magas költségeket.

#4 Kezdjen Alacsony Kockázatú Részvényekkel

A tőzsdei kereskedés megkezdésének egyik jó módja a kevésbé kockázatos részvények adásvételére összpontosítás. Ha egy nagyvállalat részvényét vásárolja meg, akkor kevésbé valószínű, hogy elveszíti a befektetett pénzét, mintha egy filléres részvényt vásárolna.

A kockázat csökkentésének másik módja az, hogy a fogyasztói alaptársaságok részvényeire összpontosít, amelyek közismerten alacsony volatilitással rendelkeznek. Ezek a vállalkozások egyszerű árukat gyártanak, amelyeket mindenki használ, például ételeket és szappant. Kezdő részvénykereskedőként figyelembe veheti a közüzemi társaságok részvényeit is, mivel ezek újra és újra fokozatos, ugyanakkor kiegyensúlyozott növekedést produkáltak.

#5 Maradjon Racionális

A tőzsde ingatag, és a médiában felerősíthetik a történteket. Ha hagyja, hogy a piaci hírek hatással legyenek vagy megingassák a megközelítését, akkor könnyen feszültté válhat. Még rosszabb, ha hagyja, hogy az érzelmei befolyásolják a befektetési döntéseit, és potenciálisan olyan döntéseket hozzon, amelyek nem segítenek elérni a céljait.

Azok a befektetők, akik kezdők a részvények kereskedelmében, hasznát láthatják egy stratégia megalkotásának és az ahhoz való ragaszkodásnak. Bármilyen stratégiát is válasszon, jelentős előnye származhat abból, ha nem engedi, hogy a legfrissebb hírek kizökkentsék belőle.

Összefoglalás

Hagyományosan a tőzsde meggyőző hozamokat kínált a kereskedőknek. Azok a befektetők azonban, akik most kezdik a részvények kereskedését, jelentős előnyöket élvezhetnek bizonyos alapvető dolgok szem előtt tartásával. Először is mindenképpen kerülje el az olyan pénz befektetését, amely elvesztését nem engedheti meg magának.

Emellett az alapvető ökölszabály mellett szükség van a saját körültekintésre is nemcsak a fontolóra vett részvények esetén, hanem az egész tőzsde és gazdaság szempontjából is. Létre kell hoznia egy befektetési számlát is, mielőtt bármilyen kereskedésbe kezdene bele. Szerencsére számos lehetőség áll rendelkezésre.

Fontolja meg azt is, hogy ragaszkodjon az olyan opciókhoz, amelyek kevesebb kockázattal járnak, mivel ez csökkenti a jelentős veszteségek elszenvedésének esélyét. Végül nagy hasznát veheti annak, hogy egy tervet elkészít és kitart mellette, ahelyett, hogy a legfrissebb piaci hírek alapján hozna döntéseket.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása