Valóban tízezreket is spórolhatunk egy hitelkártyával?

Noha még mindig nagyon sokan igyekeznek óvá inteni a lakosságot a hitelkártya használatától, néhány egyszerű példa is kitűnően bizonyítja, hogy használatával akár tízezreket is spórolhatunk magunknak egy évben.

Természetesen korántsem mindegy, hogy mikor és milyen kártyát használunk, így bizonyára vannak helyzetek és olyan kártyák is, amelyeket nem éri meg bármikor alkalmazni, így készpénz felvételére például egyik sem alkalmazható, de ma már egyre több olyan hitelkártya van, amelyek az úgynevezett pénz-visszatérítési elven működnek, ezáltal egy évben valóban akár több tízezer forinttal is gazdagodhatunk.

hirdetes

Lássunk néhány hitelkártya példát, amelyek bizonyos helyzetekben pénzügyeink előnyére válhatnak!

Spórolási lehetőségek hitelkártyával

Ez egyik legnépszerűbb az Erste Joker hitelkártya, amivel három kiválasztott üzletkategóriájú helyen – például benzinkúton, ruhaüzletben vagy élelmiszerboltban – történő vásárlás után 4 százaléknyi visszatérítést kapunk minden egyes fizetés után. Továbbá minden költés után jár majd 1 százaléknyi jóváírás, és a kártya használati díja is teljes mértékben levásárolható.

Hasonló lehetőségekkel kecsegtet a Cetelem Klubkártyája is, amelynek egyik legnagyobb előnye, hogy a költések összege nem került maximalizálásra. Ezzel a hitelkártyával 1 százaléknyi visszatérítést igényelhetünk minden egyes vásárlást követően, de a kiválasztott partnerüzletekben 5-15 százalékos azonnal kedvezményben is részesülünk. Mindezzel együtt egy évi 150 ezer forintos hitelkártya-használat esetén egy évben 20 ezer forintot kereshetünk csak azzal, hogy a kártyát használtunk, a ténylegesen elköltött összeg tehát 130 ezer forint lesz.

Változatos kedvezményekkel kecsegtet a hazai hitelkártya piacon a Raiffeisen OneCard, amellyel azonnali kedvezményekkel vásárolhatunk a partnerüzleteknél, és akár 1-5 százalékos pénzvisszatérítést is kaphatunk, amire negyedévenként kerül sor. A visszatérítés minden negyedévben más és más típusú üzletekhez kapcsolódik, méghozzá az idényhez igazítva.

A hitelkártyák egy egészen új szintjét vezette be autós kártyáival az FHB és a Budapest Bank is.

Az FHB Extra és Autós Hitelkártya esetén például egyszázaléknyi visszatérítés jár a hónap utolsó napján minden költésünk után, amivel a tartozás mértékét csökkenthetjük. Mivel autós kártyáról van szó, tankolás után 2-5 százalékos visszatérítés jár az üzemanyag mennyiségétől függően. A sokat autózó ügyfelek számára került megálmodásra a Budapest Bank GO! hitelkártya, ami bármilyen benzinkutas vásárlás után három százalékot ad vissza, és minden további vásárlás után egy százalékot. Egy 120 ezres költés esetén 30 ezres tankolásokkal számolva így egy évben akár több mint 25 ezer forintot is spórolhatunk vele.

A hazai szokásoktól eltérően éves szinten kapunk jóváírást az OTP American Express Blue hitelkártyájával, amelynek még a kártyahasználati díjat is elengedik, ha az első évben legalább 70 ezer forintot költekezett. A kártyán minden költés után egy százalékos jóváírás vár ránk, évente legfeljebb 30 ezer forint. Ha 150 ezer forintot költünk egy évben, akkor azt jelenti, hogy a kártyával közel 20 ezer forintot spórolhatunk meg magunknak.

Rate this post