Új ügyviteli rendszert alkalmaz a Fundamenta Lakáskassza

A Fundamenta Lakáskassza Zrt. legújabb fejlesztésének és együttműködési lehetőségeinek köszönhetően új ügyviteli rendszerrel biztosítanak megújult funkcionalitást.

 

Az újfajta megoldásnak köszönhetően a belső folyamatokra szakosodott implementáció kiemelkedő gördülékenységgel került alkalmazásra, és az eddigi tesztidőszak során gyűjtött tapasztalatok szerint a szisztéma teljes egészében teljesítette a feléje támasztott elvárásokat.

hirdetes

Az újdonságnak köszönhetően a cég a már meglévő lakáskassza alaprendszerét szerette volna egy vagy inkább több, de minden esetben jövő orientált lakás-takarékpénztári, illetve pénzügyi standard alkalmazással helyettesíteni, amelyben megtalálható volt a könyvviteli és a főkönyvi rendszerek leváltására, valamint kiterjedt a peremrendszerek cseréjére is.

Bevezetés indoklása

A Fundamenta Lakáskassza nagy általánosságban két elvárást fogalmazott meg az új rendszerrel. Az első, hogy a bevezetésre kerülő új megoldás képes legyen teljes egészében biztosítani az addig használatos pénzügyi szoftverek kompatibilitását, míg a második, hogy ki tudja elégíteni a fellépő új igényeket is úgy, hogy közben a hatékonyság növekedését tapasztalhassák az ügyviteli folyamatok menedzselése során.

Ehhez volt szüksége a lakáskasszának egy minden téren modern ügyviteli megoldásra, amely képes biztosítani a számtalan üzletkötő azonnali elérését és kezelését, miközben támogatja a többvállalatos környezet dinamikus működését is.

A vállalat pályázatot hirdetett a rendszer megalkotásáénak érdekében, amelynek győztese a Unit4Coda Hungary pénzügyi megoldáscsomagja lett. A döntés elsődleges oka a legjobb ár-érték arány, de ezen felül a cég szakembereinek szakmai hozzáértése is nagy szerepet játszott a választásban.

A megbízottak saját megoldáscsomagjuk alkalmazása mellett sikeresen bevezették a Funamdenta Lakáskassza keretein belül az IBM Cognos termékcsaládba tartozó Tervező és Jelentéskezelő modult is, amely teljes egészében kompatibilis a Coda rendszerével. A két szisztéma összekapcsolásával ráadásul egyedi igényeknek és keresési feltételeknek megfelelő riportok nyerhetők ki a cég nyilvántartásából, ami nem csak a működést, hanem az áttekintést is könnyebbé teszi.

A Fundamenta Lakáskassza beszámolói szerint az új szisztéma indulása azonnal észrevehetővé vált, ezáltal például óriási hatékonyság-javulás mutatkozott a pénzügyi lekérdezések folyamatát tekintve. A belső tallózó funkcióknak köszönhetően ugyanis lehetővé válik a pénzügyi-számviteli munka valós idejű és azonnali javítása és ellenőrzése.

A Coda Financials ezen felül minden téren teljesítette a Fundamenta által elvárt előnyöket, amivel a vállalati célok lényegesen hatékonyabban kerülhetnek támogatásra a jövőben. Ezt a jövőben az új és a már meglévő lakáskassza tulajdonosok is megérzik majd legyen szó akár új szerződés kötéséről, akár egyszerű ügyintézésről.

Rate this post