Szocpol új lakásra

Amikor új lakásra szeretnénk szocpolt igényelni, akkor először is azt kell tisztáznunk, hogy mi minősül valójában új lakásnak, lakóingatlannak. Az a lakás minősül új lakóingatlannak, amelyet jogi személy, jogi személyiség nélküli társaság, vagy esetleg egyéni vállalkozó azért épít, hogy természetes személy megvásárolhassa azt. Tehát ennek értelmében ha egy magánszemély épít egy új lakást, de az épület még nincsen teljes mértékben befejezve, és még nem adtak rá érvényes lakhatási engedélyt, akkor annak a megvásárolásához nem igényelhető a szocpol.

Feltételek új lakásra Szocpol esetén

Ezen kívül pedig a kormányrendelet azt is megfogalmazza, hogy még mielőtt a teljes hitelösszeghez hozzájutunk, kötelesek vagyunk bemutatni a megvásárolni kívánt ingatlanról kiállított számlát a pénzintézet számára, akitől az állami támogatást, vagyis a szocpolt kapjuk. Vagyis amennyiben egy olyan házat szeretnénk megvásárolni, amelyet egy magánszemély épít, de nincsen még teljesen kész állapotban, akkor arra nem igényelhetünk szocpol támogatást.

hirdetes

Azonban ugyanezen példával élve, az ilyen ingatlanra akkor igényelhetnénk szocpolt, ha a még félkész ingatlant vásárolnánk meg a magánszemélytől, és mi magunk fejeznénk be a munkálatokat rajta. Vagyis, akkor igényelhetünk lakásépítési támogatást, vagyis szocpolt új lakás építésére, ha építési engedéllyel rendelkezik az új ingatlan, vagy ha teljesen új lakás vásárlásához szeretnénk igénybe venni a szocpolt, amely már rendelkezik használatba vételi engedéllyel. Ezen túl azonban teljes mértékben meg kell hogy feleljünk a feltételeknek.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása