Provident hitel BAR listásoknak

Az aktív BAR listások legnagyobb problémája, hogy a hazai pénzintézetek legtöbbje papíron nem ad hitelt azoknak, akik felkerültek a feketelistára. A gyakorlatban azonban lehetnek kivételek!

Ha aktív BAR listásként szeretnénk hitelhez jutni, akkor rengeteg problémával kell szembenéznünk, hiszen a magyar bankok jelentős többsége amint megtudja, hogy az adós listára kerültünk, nem hajlandó még csak tárgyalni sem velünk. A pénzintézeteket ugyanis nem mindig érdekli, hogy az adósok miért kerültek BAR listára, holott az esetek jelentős többségében olyan probléma adódik, ami nem feltétlenül az adós hibája.

hirdetes

A gazdasági válság kirobbanása óta szó szerint megsokszorozódott a BAR listára kerültek száma, méghozzá nem véletlenül, hiszen rengeteg embernek fizethetetlen mértékben megemelkedett a törlesztő-részlete, így dönteniük kellett: vagy ételt vesznek maguknak, vagy fizetik az óriási mértékű banki kölcsönt.

A Provident segít az aktív BAR listásoknak is

Természetesen ezen felül gyakori probléma még, hogy valaki nem várt betegség miatt válik – általában átmenetileg – fizetőképtelenné, ez azonban a pénzintézeteket nem érdekli, ők az aktív BAR listával minden esetben azt jelzik, hogy ügyfelük nem volt megbízható, ezáltal a jövőben más bankok se biztosítsanak számára hitelt. A Provident részint kivételt képez ebből a körből, hiszen a kérdéses pénzintézet bizonyos esetekben hajlamos szemet hunyni az aktív BAR lista felett. Természetesen ez sem általános jelenség, de a Provident általánosságban akkor is biztosít ügyfeleinek gyorskölcsönt, ha aktív BAR listára kerültek korábban. Ez igaz abban az esetben is, ha papíron és hivatalosan a pénzintézet nem adhatna ilyen feltételek mellett kölcsönt.

Milyen lehetőségek vannak még?

A Provident gyorskölcsön azonban nem az egyetlen alternatíva abban az esetben, ha aktív vagy passzív BAR listáként kölcsönre lenne szükségünk. A közhiedelemmel ellentétben ugyanis a magyar pénzintézetek jelentős része nem csak akkor nem ad hitelt ügyfeleinek, ha aktív státuszban vannak a feketelistán, hanem akkor sem, ha már passzív státuszba kerültek. Itt általában egy évig található meg a korábban problémás ügyfél, majd az előírt idő leteltét követően lekerül a listáról, ezáltal pedig újra bármelyik pénzintézet biztosíthat számára hitelt.

Természetesen léteznek egyéb megoldások is, ezáltal például az egyik legáltalánosabb, hogy amennyiben van egy megbízható családtagunk vagy barátunk, aki természetesen kölcsönösen megbízik bennünk és nincs BAR listán, akkor őt kérjük meg a kérdéses pénzösszeg felvételére. Hiába tekinthető ugyanis jónak az egzisztenciális helyzetünk, hiába keresünk kiemelkedően, ha aktív- vagy passzív BAR listán vagyunk, még ez sem érdekli a bankokat. Egy ismerősünkkel azonban megbeszélhetjük, hogy felvegye a hitelt az ő nevére, de a törlesztő-részleteket teljes egészében mi fizetjük majd.

További jó megoldás lehet, amennyiben nem országhatárokon belül, hanem külföldön próbálkozunk meg hitelt felvenni. Nagy népszerűségnek örvendenek ebben a tekintetben az ausztriai pénzintézetek, amelyek értelemszerűen nem kapnak betekintést a magyar BAR listákba, vagyis lehet akár több millió forintnyi fennálló tartozásunk és lehetünk aktívak is a BAR listán, ha megfelelünk a feltételeknek, akkor természetesen megadják nekünk a szükséges pénzmennyiséget.

Fontos azonban, hogy bár odakint a feltételek kedvezőbbek, mint itthon, ellenben ennek az az ára, hogy a bírálat szigorúbb. Amennyiben tehát nem keresünk jól vagy nincs megfelelő ingatlanfedezetünk hozzá, akkor a külföldi bankok is elutasítják majd hitelkérelmünket.

Rate this post