OTP adósságrendező hitel ingatlanfedezet nélkül mi is ez valójában

Az adósságrendező hitel kérelmezésére vagy felvételére nagy általánosságban akkor kerül sor, amennyiben valaki egyszerre több hitellel is rendelkezik, és szeretné azt egyben összevonni, esetleg szeretne kedvezőbb havi törlesztő-részletet magának, mert a hitel felvételéhez képest ma már sokkal kedvezőbb feltételeket biztosítanak az egyes pénzintézetek.

Az adósságrendezés egyik legfontosabb alapfeltétele minden bank esetében, hogy az adós korábban nem került BAR listára az addigi kölcsönnel, illetve annak szerződésében foglalt minden pontját betartotta, nem halmozott hátralékot, nem késett a befizetésekkel.

hirdetes

Az adósságrendező hitel felvétele előtt a kinézett pénzintézet a bankszámla vizsgálatával, illetve az addigi hitelt folyósító bank által kiadott igazolással ellenőrzi, hogy megbízható ügyfélként jogosultak vagyunk-e az adósságrendezésre. Az új bankok nagy általánosságban az utolsó 3-6 hónapot veszik alapul a folyószámlán, amelyen már látható, hogy a hiteltörlesztés minden hónapban rendben, az esedékesség napjáén egyenlítésre került-e.

Az adósságrendező hitel feltételeiről általában

A banki hiteligazolás ezzel szemben azt mutatja meg az adósságrendező hitelt nyújtó intézmény számára, hogy leendő ügyfele halmozott-e fel hátralékot, illetve a kölcsön törlesztését problémamentesen tudta-e fizetni. Amennyiben az adós hitelmúltja teljes egészében rendezett volt, az adósságrendező hitel felvételére lehetőség nyílik abban az esetben, ha a hitel igénylője a jövedelmek, valamint az ingatlanfedezet tekintetében is megfelel az elvárásoknak – már amennyiben a kérdéses bank kér ingatlanfedezetet.

Az OTP adósságrendező hiteléről

Az OTP a gazdasági recesszió kirobbanása óta óvatosabb ügyfeleivel az adósságrendezés tekintetében, éppen emiatt hitelkiváltáskor nem érvényes az a nemrégiben meghozott jogszabályváltozás, amely megtiltja, hogy a devizaalapú hitelek után jelzálogbejegyzés történjen. Magyarul tehát az OTP jelenleg nem kínál ügyfelei részére adósságrendező hitelt ingatlanfedezet nélkül, noha az egyedi hitelelbírálásból kifolyólag ez természetesen összeghatártól is függ.

Az OTP adósságrendező hitele egyébiránt szintén arra szolgál, hogy rövid futamidejű, illetve magas törlesztő-részletű kölcsönünket alacsonyabb törlesztő-részletű, ezen felül pedig hosszú futamidejű hitellel váltsuk fel. A bank elsődlegesen azoknak az ügyfeleknek ajánlja ezt a hitelcsomagot, akik kölcsönükkel az aktuális gazdasági helyzetnek és viszonyoknak megfelelő kamatot szeretnének maguknak. A kölcsön összege 500 ezer forinttól egészen 40 millió forintig terjedhet, a futamidő pedig legalább 6, legfeljebb 25 évben maximalizálható.

Az OTP adósságrendező hitelének egyik legnagyobb előnye, hogy a kölcsön kamata 3 havonta automatikusan változik, méghozzá az elmúlt negyedévben mért BUBOR mértékéhez igazodva, ami lehetővé teszi, hogy az ügyfél minden esetben az aktuális gazdasági helyzethez illeszkedő kamattal fizethesse kölcsönét.

A bank elsődlegesen azért ajánlja mindezt, mert a teljes futamidő alatt több kamatkedvezmény is elérhető, a banki szolgáltatások igénybevétele után pedig hűségpontokat is gyűjthetünk, amelyekkel újabb komoly kedvezményekhez juthatunk hozzá. Az OTP számára fontos, hogy az adósságrendező hitel futamideje alatt az ügyfélnek legalább a minimálbért elérő rendszeres jövedelme legyen, illetve az arra a számlára érkezzen, amelyről a kölcsön törlesztő-részletei levonásra kerülnek.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása