Munkáltatói igazolás nélkül hitel a Providentnél?

A Provident rejtett költségek nélkül, fix THM-mel és kamattal kínálja kölcsönét, azonban igényelhető-e ez az egyedülálló hitel munkáltatói igazolás nélkül?

Nyaralás, szakképzés, esküvő – sőt, még a váratlan események is kivitelezhetőek, ha a Provident hitelt választjuk. Hatékony és gyors ügyintézéssel már néhány nap alatt hozzájuthatunk a szükséges összeghez. A bank jelenleg arra is lehetőséget biztosít, hogy a hitel készpénzben érkezzen meg hozzánk, mégpedig a saját otthonunkba.

hirdetes

Valóban a legkülönfélébb élethelyzetben fordulhatunk a Providenthez – azonban a pénzintézet számára fontos, hogy jól törlesztő ügyfelek legyünk. A bank a munkáltatói igazolással bizonyosodik meg arról, hogy bevételünk lehetővé teszi a rendszeres fizetést. A jogszabályi előíráson túl azonban a hiteligénylőnek is fontos, hogy állandó jövedelemmel rendelkezzen, hiszen csak így tudja a vállalt feltételeket minden esetben teljesíteni.

Mekkora hitelösszeget igényelhetünk?

A Provident a már néhány tízezres nagyságú kölcsön mellett akár 1 millió forintos tételt is folyósít.
A pénzügyi piacon belül az azonnali, kisebb értékű hitel jó alternatívát kínál a váratlan költségekre, sürgős készpénzes kiadásokra. A 30.000-440.000 Ft-os összegkeret kizárólag heti törlesztést tesz lehetővé. A futamidőket ütemezhetjük 40, 55, 70 hétre, de akár a 105 hetes periódust is megjelölhetjük.

Összesítve valóban többet fizetünk vissza 30 nap alatt, mintha havi lebontásban törlesztenénk a félmillió forint alatti kölcsönöket, ám ezzel az ütemezéssel sokkal gyorsabban megszabadulhatunk a hiteltől. Amennyiben bizonytalannak látjuk saját anyagi hátterünket, a bank adóstárs bevonását is lehetővé teszi.

Szintén változatlan kamatot kínál a Provident Maxi Kölcsöne, a hitel tehát kamat- és árfolyamkockázat nélkül használható fel. A 500.000-1.000.000 Ft-os keret most 30 hónapos futamidővel törleszthető. A pozitív hitelbírálatot követően a megítélt összeg egy folyószámlára érkezik – a havi fizetési részleteket mi is átutalással oldhatjuk meg. Kivéve a bank Otthoni Szolgáltatásával, mert ebben az esetben mindent elintézhetünk a családi otthonunkban, készpénzzel.

Mindkét kölcsön esetében 10 munkanapon belül folyósítják a hitelkeretet.

Mekkora törlesztő részletre számíthatunk?

Mennyire terheli meg a pénztárcánkat a hitelfelvétel? Amennyiben fél millió forint alatti összeget kérelmezünk a Providenttől, kizárólag heti beszedéses ütemezéssel törleszthetünk. A végeredményt, természetesen a futamidő hossza is alakítja, 150.000 Ft-ig már 40 hét alatt visszafizethetjük. A bank azonban csak 200.000 Ft-tól ad lehetőséget arra, hogy 105 hétre növeljük meg a hitelezési időszakot.

200.000 Ft kölcsönnel, 55 hetes futamidőre 25,60% THM-met számít a Provident, 4100 Ft-os heti törlesztő részlettel. Ha kitoljuk az időszakot 70 hétre, már csak 3320 Ft-ot fizetünk hetente, 105 hét alatt pedig mindössze 2380 Ft-ot. Az Otthoni Szolgáltatás Csomag díja minden esetben megnöveli a törlesztést, ebben az esetben a havi részlet 2-3000 Ft-tal drágul meg.

A Provident Maxi Kölcsön futamideje rögzített, a kiadásokat az Otthoni Szolgáltatás elhagyásával csökkenthetjük. 800.000 Ft kölcsönre 25,49% THM mellett csak 35.280 Ft havi részletet számol a bank, de ez 44.800 Ft-ra nő, ha nem utalással teljesítünk, hanem személyes ügyintézést igénylünk.
A bank honlapján közvetlenül elérhető a hitelkalkulátor. A kölcsönösszeg és a futamidő kijelölésével máris tisztább képet kapunk a visszafizetésről: a törlesztés összegét, a THM-et és a kamatot is megtaláljuk.

Milyen feltételekkel vehetjük fel a Provident hitelét?

A hitelkonstrukcióra jellemzően az igénylés folyamata egyszerű és gyors. Minden olyan nagykorú, 18. életévét betöltött személy igénylését átveszik, aki rendelkezik bejelentett magyarországi lakcímmel. Egy 2015-ös szabályváltozásnak köszönhetően a dokumentációhoz mellékelni kell az állandó jövedelemről szóló igazolást. A bank csak ennek az említett 3 feltételnek az esetében veszi fontolóra a kérelmet.

A személyi igazolvány vagy útlevél mellé szükséges csatolni a lakcímkártyát is. Megeshet, hogy az állandó és a tartózkodási címünk eltér, ekkor például egy bérleti szerződéssel igazolható az ideiglenes otthoni elérhetőség. Továbbá a munkavállalóktól bérpapírt és munkáltatói igazolást kérnek, a nyugdíjasok a postai és a nyugdíjszelvénnyel bizonyíthatják állandó bevételüket.

A Provident kölcsöne többféleképp igényelhető, telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, vagy SMS-ben, de már a bank honlapjáról is. Néhány perc alatt kitölthető az a kérdőív, amelyben csupán az alapadatainkat összegezzük a banknak. A pénzintézet munkatársai rövid időn belül egyeztetnek a hitelkérelem időpontjáról, és igény szerint a bankfiókokban, de akár otthon is átadhatóak a szükséges dokumentumokat.

A Provident Otthoni Szolgáltatás Csomagja egyedálló

A Provident egyedülálló hitelügyintézést biztosít: az Otthoni Szolgáltatással az igényléshez, majd később a törlesztéshez sem kell elhagynunk a lakásunkat. A bank alkalmazottai ugyanis az első lépéstől az utolsóig a helyszínen állnak rendelkezésünkre.

A kényelmes ügyintézéssel időt és bosszúságot takarítunk meg, hiszen elkerüljük a sorban állást, a kapkodást, a sokadszori hiánypótlásokat – és semmit sem felejtünk el. A különdíjas szolgáltatásért cserébe az igénylésen, majd szerződéskötésen túl a hitel összege is házhoz érkezik. A bank munkatársa személyesen, készpénzben adja át a kölcsönt, akár egy esti vagy hétvégi időpontban is.

A Provident Bank balesetbiztosítással egészíti ki az Otthoni Szolgáltatást, amelyet kizárólag a hetente törlesztők vehetnek igénybe!

A Provident fix kamatozású kölcsönével átlátható és tervezhető hitelfajtát kínál, amely most valóban könnyen elérhető.

Mi a véleményei a Provident hiteléről?

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása