Miként szüntethető meg a Provident hitelszerződés?

Aki hitelfelvételre adja a fejét, gyakran csak átmenetileg szenved pénztelenségtől, így könnyen lehet, hogy miután megkapta a szükséges pénzt, néhány hónappal később akár egy részletben is vissza tudná fizetni azt, vagy valamilyen más okból kifolyólag meg akarja szüntetni hitelszerződését.

Hogy a Providentnél milyen lehetőségek vannak erre?

hirdetes

Előtörlesztéssel

A Provident hitelszerződés megszüntetésének egyik legáltalánosabb, mondhatni legegyszerűbb módja az előtörlesztés, amivel a bank esetében az ügyfél ezzel a joggal minden esetben és bármikor élhet. Előny, hogy számtalan más bankkal ellentétben a Provident nem számol fel előtörlesztési díjat az ilyen esetekben, noha természetesen akadnak olyan feltételek, amelyeknek meg kell felelnünk.

A szerződés felmondásával

A Provident banki hitelt könnyedén felmondhatjuk továbbá a kölcsönszerződéstől való elállással is. Amennyiben a hitel felvételétől számított 14 naptári napon belül a pénzintézet részére írásban jelezzük elállási szándékunkat, abban az esetben akár írás nélkül is felmondhatjuk a kölcsönszerződést. A szerződés ezen pontja él abban az esetben, ha a kölcsön még nem került folyósításra, de akkor is, ha a bank már elküldte az összeget. Utóbbi esetben haladéktalanul, de legkésőbb 30 naptári napon belül az ügyfél köteles a bank számára visszafizetni a kölcsön teljes összegét.

Amennyiben a Provident hitel otthoni szolgáltatással került felvételre, a kölcsönszerződés felmondása során a kiutalt összegen felül vissza kell fizetnünk az otthoni kihelyezési díj még nem térített hányadát is.

Amennyiben az otthoni szolgáltatás felmondását is szeretnénk kivitelezni, abban az esetben arra is bármikor lehetőségünk van, ezt azonban írásban kell kérvényeznünk a Provident bank számára. Kitétel ebben az esetben, hogy a kölcsönszerződés és az otthoni szolgáltatás megbízási szerződése alapján nem áll fenn semmiféle hátralék.

A felmondáshoz ilyen esetekben mindig csatolni kell azt a számlavezető bankintézet által kiállított, 30 napnál nem régebbi igazolást arról, hogy rendelkezünk vagy egy saját, vagy egy résztulajdonú bankszámlával, ahonnan a kölcsön törlesztő-részleteit a későbbiekben utalással teljesíteni tudjuk a Prodivent irányába. A felmondást a bank a kézhezvételtől számított 15 munkanapon belül lépteti hatályba, méghozzá az első törlesztési esedékesség napján.

Amennyiben a kérelem hatályba lépett, a kölcsön törlesztését az ügyfélnek a jövőben már banki átutalással kell teljesítenie a kijelölt határidőkre. A felmondás esetén a Provident banknak természetesen meg kell fizetnünk a felmondási díjat – ez jelenleg 11 ezer forint –, amit a felmondás hatályának beálltáig kell megtérítenünk. Ezzel egy időben ki kell fizetnénk még a az otthoni kihelyezési díj meg nem térített hányadát is. Ha ezek nem kerülnek rendezésre a pénzintézet irányába, abban az esetben a felmondás nem lép hatályba, vagyis hitelünk aktuális törlesztő-részletét továbbra is a bank munkatársainak személyesen kell megfizetnünk.

A Provident esetében természetesen az otthoni szolgáltatás nyújtására vonatkozó megbízási szerződés azonnali hatállyal is megszűnhet, így például abban az esetben, ha a kölcsönszerződés valamilyen okból kifolyólag felmondása kerül, így előtörlesztés, a megbízó általi elállás, vagy a Provident általi felmondás esetén is. A kiváltó ok függvényében bővebb felvilágosítást a továbbiakról minden esetben a pénzintézet vagy egyik illetékes ügyintézője tud adni.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása