Lakáskassza azonnali hitel

A lakáskassza megtakarítások között lehetőségünk van arra, hogy olyan hitelkonstrukciót válasszunk magunknak, amellyel azonnali hitelhez jutunk. Ez a hitelkonstrukció, ahogy a nevében is benne van, már akár a hitelszerződés megkötése után rögtön garantálja a pénzhez jutást.

Ez természetesen a lakásszámla megkötése után válik elérhetővé. Az is nyilvánvaló, hogy a kölcsönszerződés megkötése előtt előzetes hitelbírálatot végeznek, amely folyamatnak az átfutási ideje akár két hónap is lehet.

hirdetes

Miért is lett kitalálva a lakáskassza azonnali hitel?

Azonban az azonnali hitellel kapcsolatban azt is elmondhatjuk, hogy fix kamatozású hitelről van szó, amely 11,5 százalékos fix kamatot tartalmaz, valamint 12,50 százalékos THM-et. A lakáskassza azonnali hitel valójában önmagában egy fix kamatozású, forint alapú áthidaló hitel, amelynek a futamideje alatt teljes mértékű kamatadó mentességet biztosít az ügyfélnek a kölcsönt szolgáltató pénzintézet.

Az azonnali hitel olyan emberek számára igazán megfelelő, akik a szerződés megkötése minél hamarabb szeretnének hozzájutni a teljes hitelösszeghez.

A hitelkonstrukciót szemléltethetjük példával is: amennyiben a havi megtakarítás 20 ezer forint, akkor a szerződéses, vagy más néven a felhasználható teljes összeg 8 millió forint. Ebben az esetben a törlesztési futamidő összesen 123 plusz 87 hónap, és az összes fix, forint alapú hitelkamat 11,5 százalék, valamint a THM 12,50 százalék összesen.

Rate this post