Szocpol használt lakásra 2012-ben

Ha a szocpolt használt lakásra szeretnénk igénybe venni, akkor mindenképp ügyeljünk arra, hogy minden szükséges feltételnek megfeleljünk. Ennek értelmében, használt lakásra 15 millió forintot lehet majd igénybe venni. Azonban a használt lakásnak, amelyet meg szeretnénk venni, minimum B kategóriás energetikájúnak kell lennie, az előírások szerint. A szocpolt nemcsak használt lakás vásárlására, hanem használt lakás felújítására, bővítésére és korszerűsítésére is igénybe lehet venni, de például tetőtér beépítésére is.

Szocpol használt lakás vásárlásra

A szocpolt megigénylőknek annyi lesz a dolguk, hogy igazolják azt, hogy nincsen a nevükön semmilyen köztartozás, ezt papír alapon kell dokumentálniuk természetesen. Ezen kívül a vásárlás összegét is minden egyes tételre vonatkozóan számlákkal kell igazolni.

hirdetes

Ha használt lakást vásárolunk, akkor még a szocpol igénylésekor szükséges bemutatni a vásárolandó lakás tulajdonjog bejegyzését igazoló tulajdoni lap másolatát, vagy azt az adásvételi szerződést, amely a földhivatalhoz benyújtott végleges vásárlási szándékot jelzi. A 2012-es jogszabályok meghatározása alapján az a személy jogosult használt lakásra, és nem használt lakásra is szocpol nem visszatérítendő kedvezményt igényelni, aki nem rendelkezik saját ingatlantulajdonnal, vagyis nincsen lakóingatlana, és legalább a családban az egyik szülő rendelkezik már minimum hat hónapja bejelentett munkával. Ehhez természetesen az is szükséges, hogy a havi rendszeres munkabért, vagyis jövedelmet is igazolni tudja.

Rate this post