A lakáshitel kalkulátor 2017-ben így áll az ügyfelek rendelkezésére

Érdemes a lakáshitel igénylés előtt egy lakáshitel kalkulátort használni. Hogy miért? Mert roppant megbízható és gyors válaszokkal szolgálhat számtalan feltett kérdésre.

A lakáshitel kalkulátor 2017 évben is segíti az érdeklődő banki ügyfeleket. A legtöbb esetben a lakáshitel kalkulátor oldalakon nem csak kalkulációra nyílik lehetőség, hanem az ügyintézés is gyorsan, flottul lebonyolítható. Ezeken az oldalalakon minden leendő ügyfélnek lehetősége nyílik szinte megversenyeztetni a bankok ajánlatait.

hirdetes

Ezt azért is érdemes pontosan itt megtenni, mert egyszerű és egyáltalán nem kell utánajárni. Nincsen szükség több banknál is időpontot egyeztetni, nem kell elutazni a bankfiókokba. Minden sokkal egyszerűbb és gyorsabb, ha a kalkulátorokat használjuk.

lakáshitel kalkulátor 2017-ben
lakáshitel kalkulátor 2017-ben

Mi történik, miután kiválasztjuk a számunkra megfelelő hitelt?

A kiválasztott hitel után a következő lépés az, hogy meg kell várni a banki ügyintéző jelentkezését, vagy a hitelkalkulátor oldalon a szakértő visszahívását. Miután már eldöntöttük, hogy melyik bankot választjuk az ügyintéző mindenben segítségünkre lesz. Innentől felgyorsulnak az események és mi csak azon kapjuk magunkat, hogy a kért hitel a számlánkon van.

Persze, ezért nekünk, ügyfeleknek is tennünk kell. Minden fontos dokumentumot hiánytalanul kell csatolni a hiteligényléshez, hiszen ezek hiányában nem folyósítható hitel. A lakáshitel kalkulátor 2017 évben is folyamatosan fejlődik így érdemes több ilyen oldalon is körülnézni és tényleg a leggyorsabb megoldás mellett dönteni.

Mit érdemes hitelfelvétel előtt szem előtt tartani

Minden család számára fontos a biztonság, ezért mi se cselekedjünk másként. Mielőtt a hitel igénylése mellett döntenénk, üljünk le és vessük papírra, hogy milyen és mekkora összegű havi kiadásunk van jelenleg. Miután ezt mind leírtuk látni fogjuk, hogy mekkora szabad felhasználású összeg áll a család rendelkezésére ahhoz, hogy havonta a törlesztőrészletet biztonsággal fizessük.

Sokan pontosan ezt a lépést hagyják ki, pedig mindig ebből kell kiindulni. teljesen mindegy, hogy a bankok mekkora összegű kölcsönüket adnak és azt mekkora THM mellett teszik, ha nem tudjuk majd visszafizetni.

Magyarországon nagyon sokan esnek pontosan emiatt hitelcsapdába. Érdemes ezt elkerülni. Miután megtörtént az otthoni költségvetés kidolgozása nézzük meg, hogy milyen lakást szeretnénk vásárolni és az mennyibe kerül, hiszen ez lesz az az összeg, amelyre mindenképpen szükségünk lesz, azaz ekkora összegű hitelt szeretnénk felvenni. Amikor minden összeállt csak ekkor érdemes a hitelkalkulátor oldalak segítségével a legkedvezőbb megoldást megkeresni.

Igazolt jövedelem

A bankok az igazolt havi nettó jövedelem alapján adnak hitelt, ezen felül természetesen fedezetként lehet felajánlani ingatlant, amely akár a megvásárlandó ingatlan is lehet. Amennyiben ez sem elég akkor még mindig lehetőségünk van bevonni a hitelügyletbe egy kezest. A kezest minden esetben tájékoztatni kell arról, hogy tulajdonképpen mekkora felelősséget vállal, főleg abban az esetben, ha ez egy igen jó barát vagy családtag.

igazolt jövedelem
igazolt jövedelem

A legtöbb banknál 400 000 Ft igazolt havi jövedelem esetén az 50%-ig terhelhető, ha ezt meghaladja a havi igazolt jövedelem, akkor már 60%-kal számolhatunk. A fedezetül felajánlott ingatlanoknál minden esetben értékbecslés történik, amelyet a bank saját maga rendel el, azaz a saját értékbecslőjét küldi ki a helyszínre.

Az így megállapított értékbecslési díj lesz a mérvadó. A piaci érték 80%-áig szokták az ingatlanokat a legtöbb esetben beterhelni hitellel. Ennél magasabb összeggel nem érdemes számolni, hiszen ez már a maximum. Itt arra is kell figyelni, hogy az ingatlan lakóingatlan legyen, hiszen igen kevés bank fogad el fedezetként üdülőtelket vagy mezőgazdasági területet. Zártkertekre megint más szabályok vonatkoznak. Ezt érdemes még az elején megtudni, hiszen nagyon sok múlhat ezen.

Milyen hosszú elbírálási idővel kell számolni?

Mivel a kalkulátor oldal már segítséget nyújtott és eleve felgyorsította az egész procedúrát így olyan 1-1,5 hónappal érdemes számolni. A hitelbírálat alatt sokszor kiderülnek olyan dolgok, amelyek újabb dokumentumok bemutatását igénylik, ezért van az sok esetben, hogy a banki ügyintézők által ígért 4 hét kicsit elnyúlik. Ezt sajnos előre senki sem tudja megmondani és megjósolni.

A CSOK támogatások igénybevétele esetén még több idővel érdemes számolni, hiszen az állam is bevonásra kerül, amely esetben még több csatolandó dokumentumra lehet szükség a sikeres elbíráláshoz.

Milyen hosszú futamidővel érdemes számolni

Talán kevesen tudják, de a rövidebb futamidő mindig jobb választás. Egyrészt az élet kiszámíthatatlansága, a különféle élethelyzetek valamint a THM mutatók is tükrözik ezt. Erre is nagyon jó megoldást nyújt a hitelkalkulátor, hiszen a különféle futamidőkkel lehet variálni és máris látni lehet, hogy mi változik és mennyiben.

A lakáshitelek esetében a futamidő általában 35 év, de itt szabályozzák a bankok az lejáratkori életkort. Minél hosszabb futamidőt választunk annál magasabb lesz a teljes visszafizetés a bank felé, ez teljesen biztos.

Érdemes a határokat feszegetve kiválasztani a futamidő hosszát. Valószínűleg senki sem szeretné, hogy még unokái is a hitelt nyögjék. A teljes összeg tisztánlátása után azzal is érdemes számolni, hogy az esetleges kamatváltozásokra is mindig maradjon tartalék, így azok senkit sem fognak meglepetésként érni. Legvégül pedig egy újabb tipp a hitelfelvételhez.

Ha a megvásárlandó ingatlanon felül van még egyéb más ingatlan is, amit fedezetül fel tudunk ajánlani, akkor azzal érdemes is élni, hiszen ilyenkor a két ingatlan értéke az értékbecslés után összeadódik és sokkal magasabb hitelt lehet majd felvenni, amely akár a teljes ingatlanvásárlást is képes fedezni. Ezt szintén meg lehet nézni a hitelkalkulátor segítségével.

Mentés

Rate this post

4 hozzászólás ehhez: “A lakáshitel kalkulátor 2017-ben így áll az ügyfelek rendelkezésére

 1. Hello Loan Finder,

  Pénzügyi szabadságot keres?
  Vannak adósságai, szükség van egy kölcsönre, hogy új vállalkozást indítsanak? Vagy pénzügyileg összeomlik?
  Szüksége van egy kölcsön megvásárlására autót vagy házat? Elvetette-e a bankját valaha is finanszírozásban?
  Javítani szeretné a pénzügyi helyzetét? Szüksége van egy olyan kölcsönre, amellyel a számláit kifizetik?
  Nem látjuk többet, örömmel fogadjuk a lehetőséget, hogy mindenféle hitelt megkapj egy nagyon megfizethető 3% -os kamatlábhoz mások számára.

  További információkért lépjen kapcsolatba velünk e-mailben: (beverlyloancompany007@gmail.com)

  Van rossz hiteled?
  Szüksége van pénzre a számlák megfizetésére?
  Szükséges új üzletet indítani?
  Van egy befejezetlen projekt a rossz finanszírozás miatt?
  Szüksége van pénzre, hogy bármilyen olyan specialitásba fektessen be, amely előnyös lesz? És nem tudod, mit tegyek.

  A következő hiteleket kínáljuk;
  Személyi kölcsönök [biztonságos és nem biztonságos]
  Gazdasági hitelek [biztonságos és nem biztonságos]
  Kombinált kölcsönök
  Diákhitel
  Konszolidációs hitelek és még sok más.

  1. Teljes nevek: —————-
  2. Kapcsolatfelvételi cím: —————-
  3. Hitelösszeg szükséges: —————-
  4. A kölcsön futamideje —————-
  5. Havi jövedelem: ——————–
  6: Foglalkozás: ———————-
  7. Közvetlen telefonszám: —————-

  Cég neve: BEVERLY LOAN COMPANY
  Cég E-mail beverlyloancompany007@gmail.com
  Cég NMLS azonosítója: 315276

  Üdvözlettel,
  Petra Hoffmann ..

 2. Hello Loan Finder,
  Pénzügyi szabadságot keres?
  Vannak adósságai, szükség van egy kölcsönre, hogy új üzletet kezdjen?
  Vagy pénzügyileg összeomlik, szükség van egy kölcsönzésre egy autó vagy egy ház megvásárlásához?
  Elvetette-e a bankját valaha is finanszírozásban?
  Javítani szeretné a pénzügyi helyzetét?
  Szüksége van egy olyan kölcsönre, amellyel a számláit kifizetik?
  Nem látjuk többet, örömmel fogadjuk a lehetőséget, hogy mindenféle formát kapj
  Hitelek egy nagyon kedvező 3% -os kamat mások számára.
  További információért lépjen kapcsolatba velünk e-mailben:
  {westamericabanco.operation.usa@gmail.com
  • Van rossz hiteled?
  • Szüksége van pénzre a számlák megfizetésére?
  • Új üzleti tevékenység indítása szükséges?
  • Van egy befejezetlen projekt a rossz finanszírozás miatt?
  • Szüksége van pénzre, hogy bármilyen olyan specialitásba fektessen be, amely hasznára válik?
  És nem tudod, mit tegyek.
  √A következő hiteleket kínáljuk;
  √ Személyi kölcsönök [biztonságos és nem biztosított]
  √ Gazdasági hitelek [biztonságos és nem biztonságos]
  √ kombinációs kölcsönök
  √ tanulmányi kölcsönök
  Összevont kölcsönök és még sok más.
  1. Teljes nevek: —————-
  2. Kapcsolatfelvételi cím: —————-
  3. Hitelösszeg szükséges: —————-
  4. A kölcsön futamideje —————-
  5. Havi jövedelem: ——————–
  6: Foglalkozás: ———————-
  7. Közvetlen telefonszám: —————-
  Cég neve: WEST AMERICA BAN CO.OPERATION
  Cég E-mail: Westamericabanco.operation.usa@gmail.com
  Cég NMLS azonosítója: 315276
  Üdvözlettel

 3. Helló, ez Mr. Morrison Hurley. Szeretném felhívni a nyilvánosság figyelmét arra, hogy bármilyen típusú kölcsönt kínálunk a nagyközönségnek. 2 000 euróról 50 000 000 euróra. Kölcsönünk gyors és egyszerű, 24 órán belül feldolgozható. Szüksége van egy kölcsönt adósságának kifizetésére? Szüksége van egy kölcsön megvásárlására egy autó vagy egy óra? Szüksége van egy kölcsönre, hogy vállalkozást kezdeményezzen vagy finanszírozzon vállalkozását? Bármi is van szüksége hitelhez, forduljon hozzánk, és készek vagyunk segíteni.

  Email cím:
  morisonhurley@gmail.com

  MORRISON HURLEY

 4. Tök kamu hír.Aki akarata ellenére lett baros.Azzal mi a helyzet.Mert hitelt nem kap.Miért van ott hogy mindenki ha? Ne tévessze meg a hozzám hasonlókat.Szégyen.

Vélemény - hozzászólás hozzáadása