IKEA hitelkártya amiért érdemes ebben gondolkozni

A pénz jobb a szegénységnél – már csak anyagi okok miatt is. /Woody Allen/

Képzelje el, hogy az IKEA valamelyik áruházában sétamustrát tartva tervezgeti pocaklakó szemefénye kuckójának berendezését, hogy a Kicsit már érkezésekor egy mesebirodalom várhassa, ám nem rendelkezik a terv megvalósításához szükséges összeggel.

hirdetes

Az IKEA hitelkártya megoldásként léphet képbe ebben az esetben. Talán nem az egyedüli, nem is a legmakulátlanabb, ám mindenképpen számba vehető potenciál, ezért nem biztos, hogy első hallásra, látásra el kell vetnünk a hitellehetőséget magunktól.

Talán barátai, családtagjai, kedves rokonai, ismerősei segítik Önt a vásárlásban, ám amennyiben nem akad különb alternatíva, úgy megfontolandó sanszként is kezelhetjük az IKEA hitelkártya felbukkanásának „ügyét.”

Amennyiben mégis az IKEA hitelkártya mellett teszi le a voksát

Woody Allen elmés megjegyzéseit, sajátos zamattal rendelkező elképzelés-ínyencségeit nem csak a filmes körökben idézik előszeretettel, hanem a mindennapokban is.

A pénzzel kapcsolatos meglátásában is esélyréseken leshetünk be, hiszen a humor mögött meglapulhatnak az elleplezett kiutak.

A kismamaként, leendő apukaként, friss nagyszülőként talán már fontolgatja a születendő családtag szobájának berendezését, már fel tudja idézni a babaillatú kis ruhák hamvasságát, a puha szőnyegen képzeletben már végig is sétált és karjában dalt dúdolva ringatja a csecsemőt.

Az IKEA hitelkártya birtokában lehetősége nyílik arra (természetesen, ha emellett a megoldás mellett dönt, ami minden esetben az Ön személyes választásán alapszik), hogy kedvére válogasson az IKEA-termékek bababútorai és az egyéb kellékek, berendezések színes választékában.

Hogy ne csak az áruházban legeltesse a szemét a bútorokon…

Amikor egy kismama vásárol jövendő csöppségének, a folyamatot szemmel követő külső tekintetek első ránézésre nem tudják eldönteni, hogy kinek okoz nagyobb örömet ez a bababútor-körút az áruházban.
A mosolygós kismama arca felragyog, ha az IKEA bútorai között rálel egy ízléséhez igazodó gyerekétkészletre, egy finom tapintású biztonságos alapanyagból készített bébiplédre, ha továbbhaladva szemügyre veszi és végigtapogatja a babaszoba „trónjának” is tekinthető rácsos ágyak felhozatalát.

Hiteligénylési és –bírálati procedúra

Az áruhitel funkciója abban nyilvánul meg, hogy a hitelező ügyfél meg tudja vásárolni az általa óhajtott terméket a kölcsön összegéből.

Az IKEA hitelkártya segítségével Önnek módjában áll, hogy az IKEA áruházakban vásárolt árucikkeket részletekben fizethesse.

Abban az esetben, ha az ügyintéző nem talál felmerülő akadályt a hitelbírálat során, Önnek arra is lehetősége nyílik, hogy a korábban kinézett árut azonnal az otthonába vihesse. Ezt követően kezdetét veszi a törlesztés előre meghatározott időintervalluma, a megszabott havi törlesztőrészletekkel.

A Magyar Cetelem Bank Zrt. az IKEA lakberendezési Kft. hitelkezelő bankjaként képviseli magát. A hiteligénylés folyamatában a bank nem számít fel hitelbírálati díjat, ami pedig ugyancsak lényeges szempont az áruhitel esetében, a 0%-os THM (Teljes Hiteldíj Mutató).

A 0%-os THM esetében tehát nem kell számolni a növekvő kamat dilemmájával. Az igényelhető kölcsön pedig 100 ezer forint minimum-, és 2 millió forint maximum értékek között mozog.

Hangsúlyos adatként hozható be a tény, mely szerint 500 ezer forint maximum hitelösszegig nincs önrész, 500 ezer forint hitelösszeg felett az önrész mutatója 20%-át teszi ki a vételárnak.
A hitel futamideje 500 ezer forint esetében 36 hónap, míg 2 millió forint során 48 hónap.

Milyen IKEA-termékeket vásárolhatunk egy 500 ezer forint összegű hitelért?

Otthonunk célhelyiségeként ez esetben a nappalit célozzuk meg. A rendelkezésünkre álló hitelezett összeg, amellyel gazdálkodhatunk 500 ezer forintban mutatható ki.

A kinézett nappalitípus példájából kiindulva, vegyük szemügyre azokat a darabokat, amelyeket a living felfrissítésére szánunk.

Az EKET lábakkal felszerelt, fehér-világosszürke színekben csillogó, kombinált (nyitott és zárt) tárolókkal rendelkező szekrénykombinációra esett a választásunk, amely jelen pillanatban 223. 500 forint értékben szerezhető be.

Tovább haladunk és belebotlunk egy szürke, natúr, kézzel szőtt háttámlával büszkélkedő hintaszékre, amelyet Grönadal névre kereszteltek, és amely 49.990 forintban érhető el. Eddig 273.490 forint értékű holmi van a „kosarunkban.”

Folytassuk egy mutatós Tingby görgős dohányasztal-példánnyal, amelynek mérete 50×50-es, szürke, fehér és fekete színekben egyaránt beszerezhető, farostlemezes és akrill bevonatú, tehát könnyű dolgunk lesz, amidőn takarításra kerül sor. A kis szépség ára 9.990 forint, tehát eddig 283.480 forintig nyújtózkodtunk. Még húzható a hitel-takarónk tovább is.

A „muszájbeszereznem” iskolája vásárlás során

Ahogy Mark Lawrence mondaná: Ha valamit nem tudsz megszerezni úgy, hogy az ajtón lépsz be, keress hátsó bejáratot.

IKEA hitelkártyával a birtokunkban már megnyitottunk egy köztes megoldást jelképező „hátsó bejáratot.”
A kismama közben latolgatja a lehetőségeket, a helyadta kényelmes és esztétikus, praktikus és barátságos tudnivalókat sem hagyja ki a sorból.

Szempontok: a komfort, a mutatós külcsín, biztonság (pl.: lekerekített szélek), a gazdaságosság-kérdés (pl.: ágy állíthatósága, a gyerek növekedéséhez igazíthatósága).
Sorra megsimogatja a matracokat, a hálózsákokat, a kapucnis törülközőket, az ágy boldachinokat, a díszpárnákat, az elkötővel rendelkező függönyöket, a mosható kendőket és a vastag, csomózott szőnyeget egyaránt.

Az akadályok nem azért vannak, hogy megadjuk magunkat előttük, hanem azért, hogy áttörjük őket /Ruta Sepetys/

Legyen szó, akár anyagi, akár önmegvalósítási akadályokról, előrelépést gátló kordonokról, mindenképpen aktualizálható az előbb lejegyzett bölcsesség, hiszen ebben kibonthatjuk specifikus, egyéni adottságaink egész sorát.

Mindezek meglétéről talán nem is tudtunk mindaddig, amíg a torlaszok elénk nem zuhannak.
Esetünkben az IKEA hitelkártya egy financiális gátelgördítő mozzanatot képes megidézni, hiszen ennek segítségével közelebb kerülhetünk jövőbeli vágyainkhoz egy-, vagy akár több lépéssel is.

Az áruvásárlási hitel IKEA-s változatával gyorsabban és könnyebben hozzájuthatunk a babaszobába álmodott bútordarabok mindegyikéhez, még abban az esetben is, ha ezzel kisebb-nagyobb, rövid-, illetve közepes távú hitelfizetési kötelezettségnek tesszük ki magunkat.

Az áruhitel előnyei

Világunkban minden tettnek, tárgynak, szolgáltatásnak megvannak az előnyei és hátrányai egyaránt. Az IKEA hitelkártya esetében a hendikep az adóssá válás fogalmával kap szerepet, hiszen a hitelkérelem elfogadásától számított mozzanattól, már beindítottuk hitelkötelessé válásunk procedúráját.

Ettől az extra financiális kolonctól a hitelfutam lejártakor, egyúttal adósságunk letörlesztésének pillanatában szabadíthatjuk meg magunkat.
Ám a nehézkes IKEA hitelkártya esetében jelentkező árnyoldalakat követően evezzünk békésebb, csillogó tavak vizeihez, azaz az aruhitel-téma előnyeihez.

Mindenképpen kedvezőek a hitelfelvételt illető összegek mutatói, hiszen már 25.000 forinttól igényelhetjük, és akár 2 millió forintig is feltornáztathatjuk a kért pénzösszeg indexét.
További pozitívumokként jegyezhetőek le a kényelem, a gyorsaság, a biztonság és a folyamat egyszerűsége.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása