Így vehetünk fel személyi kölcsönt a Cofidis-től

Sokan szeretnének személyi kölcsönt felvenni, de a legtöbben nem tudják, hogy milyen lehetőségeik vannak erre a hazai pénzintézeteknél. Lássuk a Cofidis-t, ahol játszi könnyedséggel juthatunk mi is személyi kölcsönhöz!

A Cofidis személyi kölcsön egyik legnagyobb előnye, hogy még akkor is igényelhetjük, ha alapesetben csak nagyon nehezen jutnánk el egy pénzintézetbe a hiteligénylés problémájával.

hirdetes

A Cofidis személyi kölcsönt akár interneten is

A Cofidis hitelei ugyanis már nem csak személyesen, hanem akár telefonon, sőt mi több, még interneten keresztül is igényelhetők – így a Cofidis Megújuló Hitel vagy a Fapados Kölcsön –, amelyeket egy előzetes hitelbírálat követ. Amennyiben ez a hitelbírálat pozitív eredménnyel záródott, abban az esetben a pénzintézet azonnal küldi számunkra a szükséges szerződést.

Ezt a szerződést a mi feladatunk lesz alaposan átnézni és áttanulmányozni, hogy nincs-e benne nyomtatási hiba vagy elírás. Amennyiben találunk, akkor a hiányzó adatokat pótoljuk, a hibákat korrigáljuk, és szerződésben kért dokumentumok fénymásolatát vagy eredetijét a szerződéshez csatolva vissza kell juttatnunk a papírokat a pénzintézethez, amit egy szerződött futárnak is átadhatunk, így nem kell még a postára sem elmennünk azért, hogy a feladást elintézzük.

A szerződést minden esetben a futár jelenlétében kell aláírni, ami igaz abban az esetben is, ha társigénylőt is bevontunk a folyamatba, ilyen esetben ugyanis neki is a futás jelenlétében kell aláírnia a papírt. Amennyiben a bírálat ezt követően pozitív lesz, az összeg függvényében legkésőbb két munkanapon belül a megadott bankszámlára utalja a bank a korábban engedélyezett pénzösszeget.

Mekkora lehet a maximális hitelösszeg?

A Cofidis többféle hitelcsomagot is nyújt a pénzügyi segítségre vágyók számára, így a maximális hitelösszeg a legtöbb esetben saját pénztárcánktól és keresetünktől függ. Éppen ezért kellő körültekintéssel járjunk el, ha a hitelösszeget határozzuk meg, hiszen kellően óvatosnak kell lennünk ahhoz, hogy az összeg ne haladja meg költségvetésünket, és ne is lépje túl az általános adósságküszöböt, amit a jogszabály szerint a bank a háztartás teljes jövedelmének a 33 százalékában állapít meg.

Amennyiben például egy család teljes bevétele 100 ezer forint, ami mellé tartozik 25 ezer forint rezsi, akkor az adósságküszöbünk 25 százalékos lesz. A Cofidis kölcsönei ezen felül javarészt rugalmas futamidőre lettek kiállítva, ami azt jelenti, hogy amennyiben olyan anyagi helyzet áll elő, hogy a havi törlesztéshez képest nagyobb pénzösszeget is be tudnánk fizetni a hitelszámlára, akkor a bank ezt lehetővé teszi, méghozzá díjmentesen, ezáltal megrövidíthetjük a futamidőt, sőt mi több, ilyen formában akár teljes hitelünket is rendezhetjük a bank felé.

Dokumentumok, amelyek a hiteligényléshez szükségesek

Ahhoz, hogy hitelt kaphassunk a Cofidis-nél, szükség lesz néhány dokumentumra, illetve azok jól olvasható fénymásolatára, ha nem személyesen történik az ügyintézés. Ilyen például a személyi igazolvány, a lakcímkártya, az adókártya és a bankszámlakivonatunk utolsó havi részlete.

Amennyiben nyugdíjasok vagyunk, akkor utóbbi esetén az éves elszámoló lap, valamint a nyugdíjas kártya, egyéni vállalkozó esetén pedig a vállalkozói igazolvány kell majd a szerződéskötéshez. Szükség lesz továbbá olyan eredeti dokumentumokra, mint a 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás – készpénzes kifizetés esetén bérpapír –, egyéni vállalkozóként pedig az előző évi NAV által kibocsájtott jövedelemigazolás.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása