Hogyan takarékoskodjunk? Spórolási tippek

Ebben a cikkben olyan spórolási tippeket szeretnék veled megosztani, melyeket ha megfogadsz, biztosan javítan fognak a pénztárcád súlyán!

Bevásárlásnál hogyan spóroljunk?

Talán veled is előfordult már, hogy úgy mentél el a boltba bevásárolni, hogy tökre nem volt fogalmad arról, hogy mit fogsz megvenni, csak azt tudtad, hogy nagyon éhes vagy. Valami jó kis laktató péksüteményél vagy esetleg egy csomag chipsnél még az sem baj, ha megszólal benne a szénhidrát, annyira hizlal.. Ilyenkor persze az árakat sem figyeled, pedig a legtöbbször ezek a legdrágább dolgok, ezért nem árt, ha indulás előtt bőségesen eszel valamit otthon.

hirdetes

Ezzel már meg is takarítottál némi összeget, jóllakottan pedig végig tudod gondolni, hogy mit is kell megvenned. Ha még így sem tudod, akkor csak a jól bevált bevásárló lista megírása segíthet. Jól nézz otthon körül, hogy mi az, ami már elfogyott és nagyon kell.

Ezek a spórolási tippek biztosan javítani fognak az anyagi helyzeteden. Gyors fejben számolással az is kideríthető, hogy nagyjából mennyi pénzre van szükséged, így ezáltal tudni fogod azt is, hogy mennyit vigyél magaddal. Ezzel a módszerrel nem történhet meg olyan, hogy meglátsz egy terméket és csak azért megveszed, mert tegnap este láttad a reklámban, hogy milyen jó. Rajta van a listádon? Nincs! Akkor irány tovább mosolyogva, hisz máris spóroltál valamin, ami igazából nem is kellett volna annyira..:)

Próbálj meg mindenből jól kijönni: Már megint elfogytak a tisztítószerek a takarításhoz, amikre a múltkor is elég sok pénzt áldoztál. Ha ezen szeretnél spórolni, akkor a több ezer forintos tisztítószerek helyett vannak jól bevált házi szerek. Egy liter ecet körülbelül kétszáz forint, míg a fürdőszoba kitakarításához szükséges fertőtlenítő, illetve tisztítószereket ha megveszed, akkor jóval több pénzt hagysz a boltban. A jól ismert ecetet már nagyanyáink is használták.

Ők tudják a legjobban, hogy egy ecetes ruhával mennyi mindent el lehet tüntetni, hiszen nagyon jól oldja a szennyeződést,a vízkövet és az odaragadt zsiradékot is. A konyhától a fürdőszobáig szinte mindent meglehet tisztítani vele és még olcsó is. Mindezek mellett rengeteget lehet rajta spórolni, ami már önmagában is meggyőző dolog, Mi a tanulság? Néhány praktikai módszerrel összébb húzódik az a pénztárca.

Ne shoppingolj unalomból:

A legtöbb nő tisztában van vele, hogy mire is gondolok éppen. Az unalom nagyúr, viszont a spórolási vágynak még nagyobbnak kell lennie! Ha lehetséges, ne bevásárló központok közelében szervezz kikapcsolódás céljából programot, mert annak a vége annyi lesz, hogy olyan dolgokkal a kezedben mész haza, amikre igazából nincs is szükséged, persze erre csak otthon jössz rá, amikor késő.

Fogadd meg, hogy nem veszel egészségtelen ételeket:

Ha ezt sikerült megfogadnod és betartanod, attól duplán jól jársz majd. Egészséges maradsz és sokat spórolsz ezáltal is. Nem kell megvonnod magadtól a jó dolgokat, de elhatározás céljából pár hónapig ne vegyél semmiféle csokit, chipset, cukros üdítőt. Amellett, hogy egészségtelenek, nagyon drágák is. Pár hét alatt látni fogod a változást a megspórolt pénzeden, meg persze egy idő után magadon is, és isteníteni fogsz, hogy ilyen jó spórolási tippeket osztottam meg veled!:)

Csinálj hetente egy nem költök napot: Ha már belejöttél a spórolásba, akkor itt az ideje nagyobb szintre emelni a megtakarítási módszereidet. Határozd el magad, hogy egy héten egyszer vagy kétszer nem költesz olyan dolgokra, amikre már csak megszokásból is szoktál. Ne azért menj be a boltba munka után, mert megszoktad, hogy minden nap bemész és veszel valamit! Ha túlélted a napot költekezés nélkül, akkor büszke lehetsz magadra, hiszen megint sikerült spórolnod.

 

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása