Hírek a SZÉP kártya használatának változásairól

Idén július 1-től jogszabályi kormányrendelet bővítette a SZÉP kártya felhasználási körét. A bővítés eredményeképpen rugalmasabb lett a szálláshelyi felhasználás, és már strand- és gyógyfürdőbelépő jegyekért is fizethetünk a SZÉP kártya bármelyik alszámlájának használatával, sőt, már a szabadidő alszámlához köthető sportrendezvények nevezési díját is kifizethetjük az egyre népszerűbb béren kívüli juttatásokat tartalmazó kártyával.

SZÉP kártyával eljuthatunk hazánk strand- és  gyógyfürdőibe

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezte a strand- és gyógyfürdő belépőjegyek megvásárlásának lehetőségét mindegyik alszámlára, ugyanis egy felmérésükből az derült ki, hogy jelentősen, majdnem 40%-al csökkent ezeknek a jegyeknek a megvásárlása az utóbbi három évet véve alapul. És mivel rengeteg fürdőépítés és -fejlesztés történt hazánkban az utóbbi években, alapvetően fontossá vált ezek zökkenőmentes fenntartása. De ettől függetlenül népegészségügyi szempontokat figyelembe véve is jó megoldásnak tűnt, ha a fürdőlátogatások számát így segítik elő egy kormányrendeletben.

hirdetes

SZÉP kártya masszázsra és kozmetikai kezelésekre?

A szálláshely alszámla felhasználása is változott némileg, erre a szálláshely szolgáltatók együttesen kérték a kormányt. Július 1-től most már a szálláshelyeken igénybe vehető bármelyik szolgáltatást ki lehet egyenlíteni a SZÉP kártya használatával. Ez lényegében azt jelenti, hogy ezentúl kifizethetjük a masszázs szolgáltatást, a félpanziós ellátást, vagy akár a kozmetikai kezelést is.

SZÉP kártyával nevezhetünk sportversenyekre is

A legújabb lehetőség pedig a sportrendezvények nevezési díjának kifizetése A SZÉP kártya szabadidős alszámlájának használatával. Ezek alatt például úszó és futóversenyek nevezési díja értendő. Ez az új szabályozás tökéletesen illeszkedik a SZÉP kártya bevezetésének legfőbb céljához, a belföldi turizmus minél nagyobb élénkítéséhez, mivel a sportrendezvények erősen kapcsolatba hozhatók ezzel, másrészt a kártya másik célját is elősegítik, hiszen a szabadidő rendkívül egészséges eltöltését szorgalmazzák. A változásokat a közel 1 millió kártyabirtokos mindegyike maradéktalanul élvezheti.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása