Gyorskölcsön saját autóra 2014-ben lehetséges-e?

Egy autót soha nem megvenni, hanem fenntartani nehéz. Manapság mégis sokan már a vásárlással is problémába ütköznek, de az autófedezetes gyorskölcsön lehetőséget nyújt arra, hogy ez is könnyedén megvalósulhasson.

A gyorskölcsönöket az emberek többsége azért nem szereti, mert az ingatlanfedezetes hiteligényléssel kockára tehetjük házunkat vagy telkünket.

hirdetes

Lássuk a részleteket!

Az autófedezetes gyorskölcsön esetében azonban a fedezetet konkrétan egy jármű adja majd, aminek elvesztése senkit sem érne akkora sokként, mintha a házát vinné el a feje fölül a bank. A fedezet tehát ebben az esetben lehet egy motorkerékpár, egy teherautó, egy mezőgazdasági gép, vagy egy másik autó is, a lényeg, hogy nem kell hitellel terhelni ingatlanjainkat. Ennek köszönhetően az ingóságalapú hitel miatt a legrosszabb esetben is csak egy járművet visz el a bank a tartozás fejében, nem egy nehezen felépített és megszeretett házat.

Az autófedezetes gyorskölcsön feltételei 2014-ben

Természetesen, mint minden más hitelterméknek, úgy az autófedezetes gyorskölcsönnek is vannak feltételei! Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy a kölcsön összege legfeljebb a fedezetként megállapított autó 70-80 százaléka lehet, maga a jármű pedig nem lehet idősebb 12 évesnél a gyorshitel felvételének időpontjában. A fedezetként szolgáló járművet természetesen a gyorskölcsön futamideje alatt is szabadon használhatja, egyetlen kitétel, hogy nem szabad eladni.

Az autófedezetes kölcsön forint- és deviza-alapon egyaránt elérhető, futamideje pedig 12 és 96 hónap között váltakozhat, de magánszemélyek legfeljebb 84 hónapra vehetnek fel autófedezetes gyorskölcsönt, míg a 96 hónapos futamidő leginkább a céges ügyfelekre vonatkozik. A futamidő hosszát meghatározza az autó kora, ami a gyorskölcsön lejáratakor legfeljebb 15 éves lehet. Az ilyen formában felvehető hitelösszeg legfeljebb 300 ezer forint, igényléséhez pedig nincs szükség másra, mint az ügyfél személyes okirataira, egy jövedelemigazolásra, valamint a fedezetként megállapított autó forgalmi engedélyére. Mivel gyorskölcsönről van szó, ezért az igényelt hitelösszeg folyósítása kiemelkedően gyors, a sikeres hitelbírálattól számolva átlagosan 3-4 napot vesz igénybe.

Hol a kockázat?

Talán megdöbbentő lehet, de az autófedezetes gyorskölcsön esetében nincs nagyobb kockázat, mint bármilyen más hiteltermék tekintetében. Sőt mi több, mivel nem ingatlan, hanem ingóság kerül fedezetként beszámításra, ezért a kockázat inkább lényegesen kisebb, mint más esetekben. Természetesen érthető a gyanakvás, hiszen a gyorskölcsönöket minden esetben, mondhatni már a kezdetektől egyfajta bizonytalanság és gyanakvás lengi körül nem csak az ügyfél, hanem a bank részéről is.

Ez egy természetesen kialakult folyamat, hiszen a gyorskölcsönöket általánosságban azok veszik fel, akiknek hirtelen szükségük van pénzre, egyszóval valamilyen bajba jutottak. Ez egy újabb magyar sajátosság, külföldön ugyanis általában nyaralások, nagyobb felújítások, háztartási gépek és egyebek esetében vesznek fel gyorskölcsönt az emberek, így például teljesen általános az autófedezetes gyorskölcsön is.

A felvett összeget természetesen nem kötelező egy új autóra költeni, hiszen teljesen szabad felhasználású pénzről van szó, mindössze ingatlan helyett egy ingóság fedezi a kockázatot, ezáltal fizetésképtelenség vagy egyéb probléma esetén sem kell aggódnunk azon, hogy nem marad fedél a fejünk felett, hiszen legfeljebb a fedezetül felajánlott autónkat viszi el a bank.

Rate this post