Folyószámlahitel azonnal akár pár órán belül

Ha valaki anyagi problémába kerül, a legtöbb esetben azonnali segítségre van szüksége. Tökéletes választás ilyen esetekben a gyorskölcsön, aminek köszönhetően bár valóban hamar hozzájuthatunk a kívánt összeghez, ellenben nagyon kedvezőtlen feltételek mellett, gyakran ingatlanfedezet társaságában, ami még kockázatossá is teszi ezt a konstrukciót.

Nem fenyeget azonban minket ilyen probléma abban az esetben, ha folyószámla hitelt veszünk fel, aminek a feltételei bár értelemszerűen szigorúbbak, és talán nem is juthatunk hozzá olyan nagy összeghez, mint a gyors hitel esetében, de amennyiben gyors pénzre van szükségünk, kiváló megoldás lehet.

hirdetes

Folyószámla hitel azonnal ez pontos mit is jelent?

A folyószámla hitel egyik legnagyobb előnye, hogy valóban rendkívül gyorsan hozzáférhetünk, ezáltal amennyiben besétálunk bankunkhoz, és ott a hitelbírálat során úgy látják, hogy jogosultak vagyunk a felvételre, abban az esetben akár már az ügyintézést követően azonnal, de néhány órán belül biztosan hozzájuthatunk pénzünkhöz, és élvezhetjük a kölcsön előnyeit.

Nyilván számolnunk kell azzal, hogy a folyószámla hitel esetében az összeget nem mi határozzuk meg, hanem bankunk, így amennyiben nagyobb összegre lenne szükségünk, például 4-500 ezer forintra, de csak minimálbért keresünk, akkor még csak nem is álmodozhatunk majd ilyen összegű hitelről. Amennyiben azonban váratlan kiadás jött szóba, például meghibásodott az autónk vagy elromlott a mosógépünk, és hirtelen kellene 50-60 ezer forint, akkor a folyószámla hitel a legbiztonságosabb módja annak, hogy gyors kölcsönhöz jussunk.

Hogy pontosan mennyit is kell várnunk arra, hogy hozzáférhessük pénzünkhöz, az többnyire bankonként változó, így például az OTP bankban igényelt folyószámla hitelekhez általában néhány órán belül hozzáférhetünk, így nem ritka eset, hogy az ügyintézés után percekkel már megkapjuk az üzenetet, hogy igénybe vehetjük a kérdéses hitelkeretet, amihez természetesen nem csak online fizetés, hanem készpénz formájában is hozzáférhetünk.

Ezzel ellentétben a CIB bank például 2 napig is elhúzhatja a hitelbírálatot, vagyis ugyanolyan időintervallumon belül férhetünk hozzá pénzünkhöz, mintha gyorskölcsönt igényeltünk volna. Természetesen a feltételek még ettől függetlenül is a folyószámla hitel mellett szólnak!

Folyószámla hitel kontra gyorskölcsön

A folyószámla hitel és a gyorskölcsön közötti legalapvetőbb különbséget határozottan a feltételek adják, illetve az igényelhető pénzösszeg nagysága! Egy gyorskölcsön esetén ugyanis általában mi határozzuk meg, hogy mekkora összeget szeretnénk igényelni, de ezzel szemben vállaljuk az elnyújtott futamidőt, illetve a többnyire igencsak kedvezőtlen kamatokat, aminek köszönhetően az igényelt pénzösszeg mellett nagyon jelentős kamatokat is fizethetünk a pénzintézet irányába. A folyószámla hitel ezzel szemben nem egy klasszikus értelemben vett hitelkonstrukció, hiszen ebben az esetben nem beszélhetünk például futamidőről, gyors kölcsönről azonban annál inkább, hiszen néhány bank sokkal gyorsabban biztosít számunkra pénzt, mint a hagyományos gyorshitelek esetében.

Természetesen ennek a függvénye az, hogy a hitelkeretet mindig a bank határozza meg azáltal, hogy mennyi jövedelem vagy egyéb juttatás érkezik bankszámlánkra. Általában az állandó jövedelem kétszeresét használhatjuk fel hitelkeretként, a törlesztés pedig mindig akkor történik, amikor megérkezett fizetésünk vagy egyéb juttatásunk a kérdéses folyószámlára.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása