Ezt adja az Erste lakástakarék megtakarításra – lakásvásárlásra, felújításra

Az Erste lakástakarékok segítségével akár azonnal megteremthetjük otthonunkat, ráadásul most kedvezményesen is elindíthatjuk. Kedvező számlanyitás és 72 000 Ft éves állami támogatás is igénybe vehető. Az államilag is támogatott megtakarítás egy hiteltermék kombinációt is tartalmaz, amelyet rendszeres havi részletekben szükséges megfizetni. A megtakarításokat kedvező kamatozással és lakáscélú kölcsönlehetőégek igénybevételével kínálják.

Mit jelent az Erste lakástakarék megtakarítás

A megtakarítás időszakában az állam is segít a takarékoskodóknak, hiszen évente 30% állami támogatást nyújt, amely maximalizálva van 72 000 forintra. A támogatás csak akkor vehető igénybe, ha minimum 20 000 forint megtakarítással rendelkezünk minden egyes hónapban. A lakástakarék termék lakás vagy ház felújítására, korszerűsítésre, esetleg lakás vagy akár ház vásárlásra is tökéletes megoldást nyújt.

hirdetes

Ezen felül házépítésre és bővítésre is kiváló. A megtakarítás segítségével a lakáscélú kölcsönök kiváltására is segítséget nyújtanak. Azoknak is javasolt ez a módozat, akik gyermekeik jövőjét szeretnék támogatni. Az életkezdés nem túl egyszerű és egy már meglévő megtakarítással a gyerekek lakhatási gondjai is megoldódnak és segítik őket az önálló életkezdésben. Több megtakarítási időszak is kérhető, ez lehet 4,5,6,8 illetve 10 év. Az Erste lakástakarék-megtakarítás több részből áll, a saját befizetésből, az állami támogatásból, a betéti kamatból és a lakáskölcsönből.

Miért érdemes megkötni a szerződést?

Már csak az évi 72 000 forint miatt is érdemes emellett a megtakarítási forma mellett dönteni. A hozam garantált és kiemelkedően magas, emellett a megtakarítás mentes az EHO-tól és a kamatadótól is. A teljes megtakarításra az OBA, azaz az Országos Betétbiztosítási Alap garanciát vállal, így biztosan nem következhet be a megtakarítás elvesztése.

A kedvezményezettek között fel lehet tüntetni a közeli hozzátartozókat így az állami támogatást akár többször is igénybe lehet venni. A megtakarítás mellé felvehető hitel kezelésiköltségektől mentes és alacsony fix kamatozást kínál. THM jellemzően 7,32 és 8,46 között mozog. Az árfolyam-kockázat mentes és forint alapú Erste lakástakarék-módozat bármikor igényelhető.

Ki veheti igénybe és milyen módon?

Lakástakarék szerződést magánszemély, lakásszövetkezet, társasház, gyám, alapítvány, egyház, helyi önkormányzat is igénybe vehet. Közeli hozzátartozó megjelölhető kedvezményezettként is. Lehet házastárs, testvér, féltestvér, nagyszülő, örökbefogadott, szülő.

A kedvezményezetteknek nem szükséges aláírniuk az ajánlatot. Egy szerződésben egy szerződő és egy kedvezményezett adható meg. Szükséges dokumentumok a szerződéskötéshez magánszemély esetén: új típusú személyi igazolvány és lakcímkártya, adókártya, vagy régi típusú személyi igazolvány és lakcímkártya, adókártya, vagy jogosítvány és lakcímkártya, adókártya és útlevél. Amennyiben gyermekről van szó, és 14 év alatti, úgy mindenképpen rendelkeznie kell születési anyakönyvi kivonattal, lakcímkártyával, adókártyával és szükséges a törvényes képviselő hozzájárulása is.

A 14 feletti gyermekek a törvényes képviselő mellett aláírhatják a szerződést. Figyeljünk oda, hogy szerződéskötéskor a szükséges igazolványok érvényesek legyenek. Megtakarítást már indíthatunk 5000 forinttól is, de lehetőség nyílik a legmagasabb összeg vállalására is, amely most 20 000 forint. Fontos, hogy mindig tíz forintra kerekíthető összeg kerüljön bele a szerződésbe.

Milyen módozatokat kínál az Erste és mire használható fel?

Az Erste Bank lakástakarék az EgyOtthon 00159 módozatot kínálja. A betéti kamat 0,105, a hitel kamat 5,90%, míg a maximális szerződéses összeg 7 600 000 Forint. Azoknak ajánlják, akik a megtakarítási időszak végén élnének a lakáscélú kölcsönfelvétel lehetőségével, amely alacsony kamattal vehető majd igénybe. 10 éves futamidővel egy 20 000 forintos havi megtakarítás mellett a futamidő után 7 600 000 forint az, amelyet visszakaphatunk kölcsönfelvétel esetén.

Havi 5 000 forint megtakarítás esetén ez az összeg 1 900 000 forint lesz. Saját lakóingatlan felújításhoz, bővítéshez és korszerűsítéshez nyújthat segítséget. Lehetőség van a megtakarított összeg segítségével a festés, tapétázás, nyílászáró csere, redőny vásárlásra.

Családi házaknál sok esetben a vízvezeték hálózat felújítása jelent hatalmas megterhelést, de a megtakarítás ebben is segít. Akár a teljes konyhát is újjá lehet belőle építeni vagy a kertépítéshez is felhasználhatjuk. Lakóingatlan vásárláshoz, építéshez vagy akár cseréhez is felhasználható a megtakarított összeg. Emellett akiknek kedvezőtlen hitelük van másik pénzintézetnél, ezzel a szerződött összeggel azt is kiválthatják.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása