Erste adósságrendező hitelre van szüksége?

Az Erste bank adósságrendező hitelei – a legtöbb hasonló hitelcsomaghoz hasonlóan – azoknak nyújtanak hathatós segítséget, akik nem tudják tovább fizetni megemelkedett törlesztő-részletű hiteleiket, esetleg több kölcsönnel is rendelkeznek, és szeretnének mindössze egy helyre fizetni, méghozzá lényegesen kedvezőbb feltételek mellett.

Hogy miként lehetséges mindez? Nagy általánosságban úgy, hogy a legtöbb pénzintézet nem rugalmas kamatozással és törlesztő-részlettel kínálja kölcsöneit, vagyis a felvétel időpontjában talán a legjobb döntést hoztuk meg, de minél több éve fizetjük ugyanoda hitelünket, annál kedvezőbb ajánlatok jelennek meg a piacon, ezáltal egy váltással akár több ezer forinttal is csökkenthetjük havi kifizetéseinket, ami a teljes kölcsönösszeg tekintetében százezres nagyságrendet is jelenthet.

hirdetes

Az Erste bank által kínálat adósságrendező hitel azt a célt szolgálja, hogy egy vagy akár több meglévő, rendszeresen és időben törlesztett hitelünket kiváltsuk vele. Ennek köszönhetően nem csak kedvezőbb feltételeket kapunk az Erste részéről, hanem a törlesztő-részleteket sem kell többfelé fizetnünk a jövőben. A felvételnek természetesen nagyon szigorú feltételei vannak, noha manapság egyre több lehetőségük van az eladósodott ügyfeleknek – elég csak az Egyenlítő Hitelt felhozni példaként.

Adósságrendező hitel az Erste banktól

Hitelkiváltás során az Erste bank elsődlegesen az ügyfél hitelmúltját vizsgálja meg. Ha azt tapasztalják, hogy elmaradoztunk a részletekkel, nem fizettünk megfelelően, esetleg a múltban még BAR listára is tettek minket, garantáltan meg fogják vonni tőlünk az adósságrendező hitel felvételének lehetőségét. Ez az hitelkonstrukció ugyanis csak az elit ügyfeleknek szól, olyan igénylőknek, akik rendben fizettek korábban, ezáltal rászolgáltak arra, hogy kiválthassák hitelüket.

Természetesen nem kell azonnal kétségbe esni, ha BAR listásként szeretnénk adósságrendező hitelt igényelni az Erste banktól, külön bírálattal ugyanis ezt is igényelhetjük, de csak és kizárólag abban az esetben, ha fel tudunk sorakoztatni magunk mellé egy olyan adóstársat, illetve kezest, aki korábban még nem került fel a kérdéses feketelistára. Természetesen amennyiben külföldi hitellel rendelkezünk – így például Ausztriában kerültünk BAR listára –, az egy magyar bank szempontjából nem releváns, ezáltal az Erste sem veszi figyelembe, ha csak mi nem kötjük az orrukra.

Az adósságrendező hitelek általános jellemzői

Az adósságrendező hiteleknek rengeteg általános jellemzője van – így az Erste bank adósságrendező konstrukcióira is jellemző –, hogy az igényelt hitel összege százezres nagyságrendtől akár több 10 millió forintig is terjedhet. Mindez természetesen dinamikusan változik annak függvényében, hogy tudunk-e kezest felállítani, illetve milyen futamidőre igényeljük, hiszen ez 5-6 évtől akár 25-30 évig is terjedhet. Az Erste bank is kínál adósságrendező hitelt ingatlanfedezettel, ami az egyik legkönnyebben megszerezhető, ám ezzel ellentétben az egyik legrizikósabb kölcsönforma is egyben.

Ilyen esetekben a felvehető vagy kiváltható összeget minden esetben az ingatlan piaci értéke határozza meg, ezáltal annak 50-75 százalékát is kérvényezhetjük, de amennyiben egy pótingatlant is fel tudunk mutatni, akkor az ingatlannak akár a 100 százalékát is felvehetjük kölcsönként. Az adósságrendező hitel igényléséhez minden esetben szükséges jövedelemigazolás is, ami még nagyobb értékű ingatlan bevonása esetén is kötelező!

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása