Egyhelyben toporog az euró árfolyam? vagy mégsem?

Ha egyszóval kellene megfogalmazni azt, hogy mi is lehet most az euró árfolyammal akkor toporog. De ha jobban bele gondolunk a bűvös határokon belül mozog kiszámíthatatlan irányba. A háború, a gazdasági állapot igencsak megindította az eseményeket és ezzel szemben a kormány küzd, hogy ne menjen tökre a hazai helyzet. Még mindig a 410ft-os érték körül táncol az euró árfolyam.

Euró árfolyam adatok a hónap utolsó napján

A kezdeti euró árfolyam nyitó érték 412,298ft volt. Ez a nap folyamán szép lassan elkezdett csökkeni és most pontosan 15:13 perckor már elérte a 409,478ft-os értéket. Minimálisan de erősödött a forint gyengült az euró. Nem lehet kimondani egyértelműen, hogy ez az erősödés hosszú távon meg is marad. Az euró árfolyam számára ez 0,59%-os gyengülést jelent jelen állás szerint. A főbb devizákkal szemben sem változott sokat az euró árfolyama. Az euró/svájci frank árfolyam 0,991, ami 0,18%-os gyengülést jelent, az euró/dollár árfolyama 0,63%-ot gyengült az értéke most 0,990.

hirdetes

Az angol font/ euró árfolyama 0,3%-ot esett vissza 1,161 az árfolyam. A japán jennel szemben minimálisat erősödött az euró árfolyama mintegy 0,13%-ot, 147,131 most az értéke.
A népszerűbb pénzváltók adatai szerint a következőképpen alakul a vételi, eladási és közép árfolyam. A meghatározó, mint mindig a jegybank közép árfolyama, azaz a 412,01ft. Az Akcenta pénzváltó euró vételi ára 408,02ft eladási pedig 410,76ft. A CIB Bank euró vételi ára 394,94ft, eladási ára 427,86ft.

Az Unicredit Banknál a vételi ára sz eurónak 395,0469ft az eladási ára 423,7031ft. Az Ober banknál az eladási ár 419,0800ft a vételi ár 402,8800ft. A Korona Change pénzváltónál a vételi ára az eurónak 408ft eladási ára 418ft.

A magyar tőzsde zárva, de vajon hol lehet majd kereskedni?

Ma és holnap hivatalosan a magyar tőzsdén szünnap lesz. Az európai részen, csak a lengyel tőzsde kivételével mindenhol lesz kereskedés ezeken a napokon is.

Az ázsiai részvénypiacok is nyitva tartanak ez idő alatt. Név szerint a következő helyeken lehet majd kereskedni:
• Bét
• Deutsche Börse
• Euronext
• London Stock Exchange
• Prague Stock Exchange
• Warsaw Stock Exchange
• Wiener Börse
• NYSE
• Nasdaq
• Nasdaq Nordic
• Tokyo Stock Exchange
• Sanghai Stock Exchange

Az euró árfolyam esik, addig a nagyvilágban.

Továbbra is tart a tarthatatlan Ukrán háború. Friss információk szerint a felmondott orosz gabonaszállítási egyezmény miatt most átfogó rakétatámadást indítottak Ukrajna ellen. Több nagyváros is lángokban áll köztük Kijev is. Ráadásul november 1-től növeli a katonai készültségét Norvégia is a háborúra való tekintettel biztonsági intézkedések okán. Mindeközben kedvezőtlenül alakul a tőzsde helyzet Ázsiában.

A mai kereskedésben az ázsiai tőzsdék jelentős része csökkent. A New York-i tőzsde mínuszban indult a hónap utolsó napján. Az S&P 500 index 0,8%-kal csökkent, a Nasdaq Composite pedig 1,2%-ot zuhant vissza. A Dow Jones Industrial Average jegyzése mely határidős 0,6%-ot vesztett az értékéből.

Infláció, válság, romló helyzet

Igazság szerint a fő cél a megfékezése, hogy a helyzet ne romoljon tovább. Igaz, hogy nehéz helyzetben van jelenleg hazánk és sok munkahely táncol pengeélen a kamatemelés és kamatsáv kiszélesítésével. Ezt mi sem tükrözi jobban hogy az élelmiszer üzletekben az árak is folyamatosan emelkednek és már a legtöbb helyen 1kg kenyér 1200ft vagy annál több.

Az ár stop kiterjesztésével lehet, hogy átmenetileg megoldást nyújtanak egy részre viszont azt is figyelembe kell venni hogy ennek is meg lesz a hátul ütője. Az euró árfolyamának változása hol feltörekszik hol visszaesik és pontosan tükrözi ez a változás az aznap bekövetkezett események vagy döntések hatásait.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása