Dokumentumok, amelyek a Provident hitel igényléséhez szükségesek

Bármilyen hitelt is igénylünk, az adott pénzintézet jó előre kiköti számunkra, hogy milyen dokumentumokra is lesz szükségünk ahhoz, hogy a kölcsönt megkaphassuk.

Noha vannak általános, mondhatni alapvető dokumentumok, amelyek a hiteligényléshez minden pénzintézet esetében elengedhetetlenek, azonban sok helyen akadnak extra kérelmek is, vagy olyan papírok, iratok, illetve dokumentumok, amelyeket más bank nem kért.

hirdetes

Az alábbiakban a Provident hiteléhez kapcsolódó elengedhetetlen papírokról lesz szó!

Szükséges dokumentumok a Provident hitel felvételéhez

A Provident kölcsönt akár a pénzintézet egyik fiókjában, akár otthonunkban kérvényezzük, minden esetben be kell majd mutatnunk néhány szükséges iratot, amelyek nélkül még a szerződéskötés sem mehet végbe. Az egyik legfontosabb ezen a téren, hogy a Provident hitelének igényléséhez tudjuk igazolni személyazonosságunkat, vagyis legyen nálunk érvényes vagy ideiglenes személyi igazolványunk, útlevelünk, esetleg modern, kártya formátumú vezetői engedélyünk, amelyek mind alkalmasak személyazonosságunk igazolására.

Fontos ezen felül, hogy kilétünk mellett lakcímünket is igazolni tudjuk! Ehhez a legjobb, ha rendelkezünk lakcímkártyával. Előfordulhat azonban olyan eset is, hogy a hitel igénylőjének tartózkodási helye nem megegyező az állandó lakcímmel, ez pedig a lakcímkártyában nem kerül feltüntetésre. Amennyiben ilyen eset áll fenn, állandó lakcímünket olyan dokumentummal kell igazolnunk, ami hitelesítve van.

Ilyen például az aktuális bérleti szerződés! Elengedhetetlen továbbá, hogy a Provident hitelének felvételéhez igazoljuk saját jövedelmünket. Erre nagyon sokféle lehetőségünk lesz, ezáltal a munkáltatói igazolás mellett a bérpapír, a bankszámlakivonat, a nyugdíjas szelvény, de akár még a postai szelvény is tökéletes lehet. Esetükben fontos, hogy a jövedelmet igazoló dokumentum nem lehet régebbi egy hónapnál. Ellenkező esetben, illetve a fenti dokumentumok valamelyikének hiányában a Provident bank megtagadhatja hiteligénylésünket, ezáltal még a hitelbírálatig sem jutunk el.

Minden esetben kell aktív bankszámla a Provident hitel igényléséhez?

A Provident kölcsönének igényléséhez nem csak a fentiekben említett dokumentumok, hanem bankszámla is szükséges. Ez lehet akár saját, akár közös tulajdonban álló is, de amennyiben még nem rendelkezünk ilyennel, a kölcsönszerződés megkötésétől számított 10 munkanapon belül lehetőségünk lesz nyitni egyet valamelyik magyar pénzintézetnél. Amennyiben megtettük, és igazoltuk is a Provident irányába, 10 munkanapon belül erre a számlaszámra kapjuk az igényelt kölcsönt.

Amennyiben mindenképpen szeretnénk megkerülni a bankszámlanyitás lehetőségét, a Provident szerencsére erre is lehetőséget kínál. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a bank otthoni szolgáltatás csomagját igényelni, aminek lényege, hogy egy különdíj ellenében nem a pénzintézetben, hanem otthonunkban köthetjük meg a hitelhez köthető szerződéseket.

Ezáltal a hitelbírálat, valamint a pénzösszeg kifizetése is saját lakásunkban, természetesen készpénzben történik majd meg. Hátránya, hogy a szolgáltatásnak külön díja van, illetve hogy a jövőben a törlesztő-részletek kiegyenlítését is készpénzben kell kiviteleznünk a Provident területi képviselőjének, aki előre megbeszélt időpontokban, otthonunkban keres majd fel minket a fizetési igénnyel.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása