Cofidis hitelhez kell munkáltatói igazolás?

Nagyon sok hiteligénylő számára jelent problémát, hogy vagy nem rendelkezik munkahellyel, vagy túl kevés ideje dolgozik hivatalosan, ami elegendő igény a bank számára ahhoz, hogy megtagadja a hitelkérelmet.

Természetesen a legoptimálisabb megoldás a legtöbb hiteligénylő számára az lenne, ha munkáltatói igazolás nélkül is lehetne hitelt felvenni. Ez önmagában nagyon sokak számára megkönnyítené a folyamatot, azonban már rövidtávon is hatalmas káoszt okozna a hitelintézés tekintetében. A munkáltatói igazolás ugyanis az egyik biztosítéka annak, hogy valaki biztos anyagi háttérrel rendelkezik ahhoz, hogy vissza tudja fizetni az igényelt kölcsönt. A gyorskölcsönök kivételével ma minden egyes bank bekér az igénylőtől egy munkáltatói igazolást, azonban az ezzel kapcsolatos követelmények és kritériumok pénzintézetenként változhatnak.

hirdetes

A Cofidis jó megoldás lehet

Hogy miről is van szó? Vannak például olyan bankok, amelyek számára elég, ha valaki legalább egy hónapja dolgozik, de akadnak pénzintézetek, akik biztosra mennek, ezáltal nem fogadnak el csak olyan munkáltatói igazolást, amelyik bizonyítja, hogy a hitel igénylője már három hónapja alkalmazásban áll. Erre azért van szükség, mert főleg nagyobb gyáraknál bevett szokás, hogy határozott időre, általában negyed évre vesznek fel embereket, akiket utána elbocsájtanak, és újabbakat vesznek fel a helyükre.

A 3 hónapnál régebbi munkáltatói igazolással ezt akarják kiküszöbölni a pénzintézetek, így többek között a Cofidis is. Bármilyen kölcsönről is van szó, a megnevezett bank minden esetben kér munkáltatói igazolást, de a legtöbb pénzintézettel ellentétben megelégszik a 30 napnál nem régebbivel is, tehát amennyiben egy hónapja dolgozunk, akkor a Cofidis banknál már kaphatunk nagyobb összegű szabad felhasználású hitelt.

Ez kell még a Cofidis hitelhez

Ez azonban természetesen még nem minden, hiszen csak egy munkáltatói igazolás nem elegendő ahhoz, hogy kölcsönt kapjunk a Codifis banknál. Fontos még ezen felül az utolsó havi bérpapír abban az esetben, ha készpénzben kapjuk a fizetésünket, és nem számlára utalják, de amennyiben egyéni vállalkozók vagyunk, akkor egy a NAV által biztosított jövedelemigazolást kell bemutatnunk a pénzintézet irányába.

A hiteligényléshez ezen felül szükségünk lesz továbbá számtalan egyéb dokumentumra is, így személyazonosságunk igazolásához egy személyi igazolványra, egy lakcímkártyára, egy adókártyára, az utolsó havi bankszámlakivonatunkra, egyéni vállalkozó esetén vállalkozói igazolványra, míg nyugdíjas esetén természetesen a nyugdíjas igazolványra.

Ezek megléte már elég ahhoz, hogy a Cofidis bank döntsön arról, hogy igényelhetjük-e a szükséges hitelmennyiséget, vagy sem. Természetesen a szükséges dokumentumok önmagukban még nem elegendőek ahhoz, hogy biztosan megkapjuk a kívánt pénzösszeget, hiszen hiába van akár több éve munkahelyünk, hiába keresünk átlagon felül, ha aktív vagy passzív BAR listán vagyunk, és nem gyorskölcsönre van szükségünk, akkor természetesen a Cofidis bank sem nyújt nekünk hitelt.

Ezen felül a Cofidis hitel alapfeltétele továbbá, hogy az igénylő felnőtt korú legyen – ez a hazai jogszabályok értelmében 18 éves kor feletti –, magyar vagy Európai Uniós állampolgársággal és állandó magyar lakcímmel rendelkezzen, továbbá a rendszeres jövedelme, járandósága vagy nyugdíja elérje legalább a 65 ezer forintot. Ezeknek kell tehát megfelelnünk abban az esetben, ha a Cofidis banktól szeretnénk kölcsönt felvenni.

Rate this post