Cofidis hitel társigénylő bevonásával csak óvatosan

Hitelt legtöbbször egyedül is igényelhetünk, de vannak olyan speciális helyzetek, amikor társigénylőt kell bevonni a folyamatba. Nagyon fontos, hogy akár mi szeretnénk magunk mellé adóstársat, akár minket szeretnének annak, nagyon megfontoltan döntsünk.

Hitelhez jutni ma már nem ördöngösség. A szokásos adataink néhány dokumentum mellett általában elegendőek, ha van egy bejelentett és igazolt jövedelemforrás, amely meghalad egy bizonyos összeget és máris zöld utat kapunk.

hirdetes

Vannak azonban olyan speciális hiteligénylések, speciális körülmények, amikor társigénylő nélkül nem boldogulunk.

A társigénylőt ugyanaz a felelősség terheli

Ezzel mindig legyünk tisztában. Aki bevállalja azt, hogy társigénylő lesz, azt ugyanúgy fizetési kötelezettség terheli. Azaz ha a megnevezett adós nem fizet, akkor a társigénylő saját személyes vagyonával felel. A társigénylés az összes hitelintézetnél, a Cofidisnél is választható opció.

Mikor van szükség társigénylőre?

Nagyon sok idősebb ember szembesül azzal a problémával, hogy elutasítják a hitelkérelmét. Ennek pedig logikus magyarázata van. Ahogyan korosodunk úgy nő az esélye, annak hogy ma még a Földön élünk, holnap pedig már csak az emlékezetekben. Ezért egy bizonyos kor után csak úgy adnak hitelt nekünk a hitelintézetek, hogy ha egy fiatalabb társigénylőt is megnevezünk. Ugyanúgy az is probléma forrása lehet, ha túlságosan fiatalok vagyunk. Egy 23 éves fiatal még bejelentett állással se biztos, hogy egyedül megkapja az igényelt hitelt.

Speciális hitelügyletek:

A házastársat minden esetben kötelezően be kell vonni a folyamatba. Jelzáloghitel esetén, amennyiben az ingatlan tulajdonosa nem a hitelt igénylő személy, szintén kötelezően szerepeltetni kell. Ilyenkor ő úgymond zálogkötelezett lesz. Akkor is segíthet egy társigénylő, ha a mi keresetünk kevés a megigényelt kölcsönösszeg jóváhagyásához, de az övével kiegészítve már kényelmesen megkaphatjuk a kérdéses hitelösszeget.

A társigénylőnél sem megengedőbbek a szabályok:

  • rendszeres, minimálbért elérő jövedelem igazolása (30 napnál nem régebbi)
  • hiteltől függően 3-6 hónapos folyamatos munkaviszony
  • KHR-listán nem szerepelhet aktív adósként
  • életkora nem haladhatja meg a 70. életévét a hitel lejártakor

Egy hitelezési folyamatba akár több személyt is bevonhatunk, de erről a hitelintézetek eltérően rendelkeznek, ezért ha ilyen szándékaink vannak, akkor mindenképpen konzultáljunk erről az adott hitelintézettel. Azt sose veszítsük szem elől, hogy amennyiben az adós nem tudja fizetni a törlesztő részleteket, akkor nekünk kell ezt kiegyenlítenünk a hitelintézet, bank felé.

Ezért ha úgy döntünk, hogy valaki mellé beállunk társigénylőként, akkor előtte nagyon gondoljuk át az összes lehetőséget, amellyel ez a döntés járhat.
.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása