Autóhitel kalkulátor, egy remek segítőtárs

Ha az ember autót szeretne vásárolni, legyen az új vagy használt, szinte biztos, hogy autó hitelt is fel kell vennie a vásárláshoz, tehát egy autóhitel kalkulátor nagy segítség lehet. Manapság sok weboldal foglalkozik hitelkonstrukciók kiszámításával, nekünk csak néhány adatot kell megadnunk és a számítógép máris kidobja a legaktuálisabb hitelajánlatokat.

Tehát fel sem kell állnunk fotelünkből, a meleg szobából választhatunk már a bankok különböző ajánlatai közül, ilyet régebben elképzelni sem tudtunk volna. Nem kell végigjárni az összes bankot, hogy mindegyik adjon egyedi ajánlatot, nem veszítünk ezzel sok időt és energiát.

hirdetes

Persze ennek előfeltétele, hogy már kiválasztottuk az autót, amit meg szeretnénk vásárolni és kiszámítottuk, hogy mennyi autóhitelre is lesz szükségünk. A kalkulátorral tehát nagyon sok időt takarítunk meg, lehet, hogy ennek a használatán múlik, hogy nem vásárolja meg más a kinézett autót, amíg mi a különböző bankoknál kilincselünk az ajánlataikért.

Miben segít az autóhitel kalkulátor?

Az autóhitel kiszámításánál meg kell adnunk, hogy mekkora hitelösszeget szeretnénk felvenni, milyen futamidőn át szeretnénk elrendezni tartozásunkat, milyen mértékű havi nettó jövedelemmel rendelkezünk. A legtöbb weboldal nagyon szépen és sorban megjeleníti a lehetőségeket a legjobb lehetőségektől a kevésbé jókig. Ez nagy vonalakban meghatározza, hogy milyen feltételekkel kaphatunk autóhitelt. Egyes oldalaknál lehetőség van még pontosításra, hogy van-e már az adott banknál folyószámla, vagy, hogy be szeretnénk-e vonni adóstársat a hitelkonstrukcióba.

Fontos megemlíteni, hogy ezek az oldalak az aktuális számokkal dolgoznak, és naprakész információkkal szolgálnak, ha ily módon szeretnénk kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb autóhitelt, akkor ezzel is tisztában kell lennünk.

A bankkalkulator.hu egy példáján keresztül szeretném bemutatni a legkedvezőbb lehetőséget, amit felkínál a weboldal. Ha például egymillió Ft-os hitelösszeget szeretnénk felvenni, a futamidő 36 hónap (3év), és a havi nettó jövedelmünk 150 ezer Ft, akkor a legjobb lehetőség amit a rendszer felajánl nekünk az a Cofidis Megújuló Hitele, ami már havi 31 018 Ft-tól elérhető, a THM (teljes hiteldíj mutató) pedig 21, 3%.

Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy ez az összeg belefér-e a havi kiadásokba, ennél olcsóbbat nehezen fog találni a hazai piacon. Nem szabad felelőtlenül döntenünk, hiszen a döntésünk évekre szól. Ha úgy gondoljuk, hogy ezt az összeget havonta könnyedén tudjuk törleszteni, akkor nincs más hátra, mint rákattintani az „Érdekel” gombra, megadni az elérhetőségeinket (név, telefonszám, e-mail cím) és a bank kapcsolatba fog lépni velünk. Nekünk pedig nincs más dolgunk, mint meghallgatni az ajánlatukat, feltenni a közben felmerülő kérdéseket és várni a hitel folyósítására.

A munkatársak mindent el fognak mondani, hogy milyen okmányoknak kell jelen lenni a hitel felvételénél, személyi igazolvány, lakcímkártya, amivel igazoljuk, hogy van állandó lakcímünk, érvényes vezetői engedély, adószám és sok helyen egy utolsó befizetett közüzemi számlát is kérni szoktak.

Fontos, hogy mindig ellenőrizzük okmányainkat, egy lejárt okmány miatt eleshetünk a gyors hitelfelvételtől, és ezáltal a hőn áhított autónktól is.
Összegezve, ezek az oldalak, és a rajtuk elhelyezett autóhitelkalkulátor nagyon nagy segítségre lehetnek a mai rohanó hétköznapokon, nem kell szabadságot kivennünk, hogy a megfelelő autóhitelt keressük, könnyen és kényelmesen elintézhetünk mindent. A folyósítás után csak az autóvásárlás van hátra, utána már csak balesetmentesen kell közlekednünk.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása