Adósságrendező hitel BAR listásoknak

Mivel az adósságrendező hitel arra való, hogy a már meglévő, kedvezőtlen havi törlesztő részletű, és kedvezőtlen kamatozású, illetve konstrukciójú hitelünket lecseréljük egy olyan hitelre, amely az adósságrendező hitel.

Azonban az adósságrendező hitel tulajdonsága, hogy sokkal kedvezőbb feltételeket, kamatot és havi törlesztő részletet tartalmaz, mint az eddigi hitelünk. Ha nem így lenne, akkor nem érné meg felvenni, hiszen valójában ettől lesz adósságrendező hitel.

hirdetes

Adósságrendezés BAR listásoknak?

Azonban nem éri meg lecserélni akkor, ha hasonló konstrukciójú hitelt kaphatnánk érte, hiszen akkor egyik gödörből másikba esnénk. Még nehezebb a helyzete azon embereknek, akiknek a neve szerepel a BAR listán, hiszen a bárlistásoknak nem igazán adnak a bankok semmilyen hitelt. Amennyiben a státuszunk aktív a BAR listán, akkor Magyarországon nincs esélyünk arra, hogy bármiféle kölcsönhöz, fedezethez jussunk a pénzintézetek által.

Ekkor azonban valószínűleg az osztrák bankok nyújthatnak segítséget, mert náluk nem feltétlenül kizáró ok a BAR listán való szereplés. Az osztrák bankok nem vizsgálják a hitelkérelem elbírálásánál a BAR lista státuszát, és számos olyan adósságrendező hitelkonstrukciójuk lehet, amely nálunk nem elérhető.

Amennyiben nem vagyunk aktív BAR listások, csak például passzívak, akkor nyugodtan érdeklődhetünk az adósságrendező hitel felől. Mindenképp nézzünk meg egy adósságrendező hitel kalkulátort, és tekintsük meg azt, hogy számunkra milyen kedvező konstrukciót tud ajánlani.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása