A lakáskassza előnyei

Felnőtté válásunk kezdetén sok mindenről álmodozunk, hogy majd a miénk lesz, ezek között talán legfontosabb dolog egy saját lakás vagy kertes ház megszerzése. Viszont ezt hazánkban saját erőből igencsak kevesen tudják elérni, főként a fiatal kor küszöbén. Ezen próbál meg segíteni bizonyos szinten a lakáskassza.

Ha erre a számlára havonta befizetünk egy bizonyos összeget, az már önmagában kamatozni fog és ezzel megtakarításra teszünk szert.

hirdetes

 

A lakáskassza azonban ettől jobb előnyöket mutat fel, ugyanis az állam minden befizetett részletet plusz 30%-kal támogat, maximum évi 72 000 Forintig.

Persze egyértelmű, hogy így még nem fogunk egyhamar összegyűjteni egy saját otthonra valót, viszont egy egészséges nagyságú önerőt könnyebben össze tudunk szedni a kölcsönhöz. A lakáskassza másik nagy előnye, hogy a lejáratkor egy államilag támogatott fix alacsony kamatú hitelt vehetünk fel, amit a piacon e nélkül biztosan nem tudnánk megkapni. Tehát ha akármilyen kis összeggel is, de megéri már fiatalon hozzákezdeni a takarékoskodáshoz.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása