5 tipp, amivel sokat spórolsz az internetes vásárlásnál, webáruházakban

Érezted már azt, hogy egy reklám követ téged? Már biztosan. Megnéztél valamit, akár egy terméket, vagy webáruház adott kategóriáját, és máris ahhoz kapcsolódó reklámok jelentek meg előtted, miközben böngésztél az interneten.

Lehet, hogy eddig szidtad ezeket a reklámokat, de hamarosan nem fogod.

hirdetes

Sokszor tudatosan is vásárolnak, és figyeljük az akciókat, de mégis van pár trükk, amit még kevesen alkalmaznak.

Egy kis türelemmel sokkal kedvezőbb árakat kaphatunk A külföldiek már nagyon ráéreztek erre, itthon még nem elterjedtek ezek a technikák.

Nézzük is meg mi ez a lehetőség, és hogyan használhatjuk ki.

Egyre több webáruház található, így a verseny is megnőtt közöttük. Az árakban versenyeznek egymással, illetve az akciókkal. A marketingesek különböző eszközökkel mérik azt, hogy te melyik terméket láttad, mit tettél a „kosaradba”, melyik kategóriát nézted… A reklámokkal követni is tudnak téged, és bombáznak az újabb és újabb akciókkal.

A webshopok kiszámolják, még mennyi az a maximum, amit engedhetnek az árból, így kaphatsz kedvezőbb ajánlatokat.

És következzen az 5 tipp, amiért nem érdemes azonnal vásárolni, hanem eltolni 1-2 hétig a vásárlási szándékunkat.

  1. Megfigyelted már, hogy több weboldalnál is, amikor éppen bezárnád az ablakot, akkor előugrik egy hírlevél feliratkozó rész, vagy valamilyen felhívás? Nos iratkozz fel bátran, mivel emailben kedvező ajánlatokat kaphatsz.
  2. Ha nem iratkoztál fel a hírlevélre az se baj, mert a legtöbb cég un. remarketinget használ, és az ajánlatok követni fognak téged. Mit kell csinálnod? Semmit, először is böngészni a webáruházban, majd ezután barangolni tovább az interneten, híroldalakat olvasni…és várd a bannerüket, hirdetésüket, akciójukat.
  3. Érdemes a Facebookról is átkattintani, mert ott is remarketingeznek a cégek, nem csak google hirdetésben
  4. Húzd el 1-2 hétig a vásárlást, így a legkedvezőbb ajánlatot kaphatod.
  5. Ünnepek előtt érdemes többször rákattintani, ránézni az ilyen webshopokra.

+1 Tipp: Ha vásárláshoz személyi hitelre van szükséged, akkor máris kevesebbet kell felvenned (ha kihasználod a tippeket), mivel 5-15%-ot is spórolni tudsz a vásárlásnál. Persze nem minden webshopnál tudod ezt elérni, tapasztald ki!

Nézd meg a személyi kölcsönön, és a gyors kölcsön kategóriánkat a további tudnivalókért. Amíg a hiteled elbírálják és folyósítják, addig kihasználhatod a tippeket.

Etikus kihasználni az akciókat?

Mondhatjuk azt is, hogy ez a dzsungel törvénye, a lehetőségeket ki kell használni.

fotó: sxc.hu

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása