Raiffeisen netbank

A Raiffeisen netbank alkalmazása lehetővé teszi, hogy sorban állás nélkül bárhonnan és bármikor intézhessük a banki ügyeket. A kényelmes ügyintézés és a biztonságos bankolás megoldása ez. A netbankár segítségével utalásokat, betétlekötéseket, deviza váltásokat intézhetünk. A netbank biztonságos rendszere a nap 24 órájában nyitva áll az ügyfelek előtt. Direktnet hozzáférés igénylésével bármikor megrendelhető a Raiffeisen internetes szolgáltatása.

Raiffeisen direktnet igénylés és regisztráció folyamata

Az igénylést bármelyik bankfiókban el lehet indítani és a bank weboldalán időpontot lehet foglalni az ügyintézőkhöz. Azoknak az ügyfeleknek biztosítják a netbankár használatát, akik már ügyfelek, azaz rendelkeznek bármilyen folyószámlával. A bank oldaláról le lehet tölteni az igénylőlapot és postán feladni, ez esetben a bank az aláírt példányt vissza fogja küldeni. Miután az ügyfél aláírása is megtörtént vissza kell azt postázni a bank központjába.

hirdetes

Az igényléshez a személyi igazolványra és a lakcím kártyára lesz szükség. A szolgáltatás élesítéséről a bank sms-ben tájékoztatást küld. Természetesen azok az ügyfelek is igényelhetik a szolgáltatást, akik még nem rendelkeznek bankkártyával, ekkor az ügyintézőket szükséges személyesen felkeresni vagy a bankot hívni időpontegyeztetés miatt. A direkt net aktiválásához egy 8 számjegyből álló direkt net azonosító, a 4 számjegyből álló aktiváló kód és az sms-ben megküldött aktiváló kód szükséges. A Direkt PIN egy 4 számjegyből álló kód, amelyet a szolgáltatás aktiválásakor az ügyfelek választanak ki.

Raiffeisen direkt net belépés fontos tudnivalói

A Direkt PIN kódot aktiválni szükséges. A sms-ben érkező kód a rendszer egyszeri aktiválására szolgál, amelyet 24 órán belül fel kell használni, mert ezután letiltásra kerül. A bank weboldalán a direkt net szolgáltatás meg kell nyitni és itt kell az első belépést megtenni. A direkt azonosítóra és a pin kódra lesz szükség. A tovább gomb megnyomása után egy az ügyfél által választott pin kódot kell beütni, majd a belépés már létre is jött és el lehet indítani a netbankolást.

Direkt net hiba ekkor szokott előfordulni

Amennyiben a PIN kód lejár úgy a rendszer automatikusan egy hiba üzenetet küld. Ilyenkor egy új kódot kell igényelni az aktiváláshoz. A direkt aktiváló kódot személyesen meg lehet újra kérni a bankfiókokban. Direkt net aktiváló kódot ezen felül a telefonos ügyfélszolgálat segítségével is lehet igényelni. Figyeljünk oda, hogy a szerződésbe a jó mobil telefonszám kerüljön rögzítésre, hiszen ide fog érkezni az egyszerhasználatos PIN kód.

Direkt net átutalások fajtái legyen az forint vagy más deviza

Forint átutalás – belföldi forint átutalás, devizaváltás azonnali árfolyamon, deviza átutalás—belföldi, külföldi deviza átutalás, SEPA átutalás, csekkbefizetés, állandó átutalások, csoportos beszedések, kedvezményezettek rögzítése. Ezt mind meg lehet tenni a netbankban. Az átutalás, devizaváltás menüpont alatt tudjuk kezelni az átutalásokat. Ki kell választani a forrásszámlát, amelyet a legördülő menüben találunk meg. Itt feltüntetik számunkra az aktuális számlaegyenleget.

Ki kell választani a célszámlát, de ha olyan partnernek indítunk utalást, akinek még soha sem, akkor minden adatot rögzíteni kell a rendszerben. A kedvezményezett nevét, a számlaszámot és az utalandó összeget. Lehetőség van a kedvezményezett adatainak mentésére, ezt akkor érdemes megtenni, ha tudjuk, hogy legközelebb is fogunk ennek a partnernek utalást indítani. Meg kell adni az átutalás dátumát, amely az értéknap lesz. Ez lehet aznap vagy egy másik dátum is.

A közlemény rovatba egyéb fontos információk kerülhetnek feltüntetésre, amely az átutalással szorosan összefügg. A megbízások aláírása gombra kattintva megjelenik az aláírás ablak. Itt még lehetőségünk nyílik az adatok módosítására. Az aláírás gombra kattintva a bank visszaigazolást küld. Az aláíráshoz egy sms kódot kell kéni a banktól és annak begépelése után válik élessé a tranzakció. Devizautalásokat azonnali árfolyamokon indíthatunk, amelyet a forrás devizaneménél majd fel fog tüntetni a bank. Itt a devizakonverzió értéknapját ugyanúgy ki kell jelölni és a célszámla adatait és a számlaszámot kell beütni. Minden egyéb azonos módon zajlik, mint forint átutalás esetén.

Így módosíthatja a limitjét a Raiffeisen direkt net rendszerében

A folyószámlához tartozó kártyák esetében lehetőség nyílik a limitek módosítására. A Kártya/limitmódosítás fülre kattintva tehetjük meg ezt. Ki kell választani a számlát és a hozzá kapcsolódó kártyát. Ezután a vásárlásokhoz és a napi készpénzfelvételekhez társított limiteket át lehet állítani igény szerint. A módosítás után a tovább gombra kell kattintani, majd az aláírás ablakban még egyszer le lehet ellenőrizni az új beállításokat. Az aláíráshoz a bank sms-ben küldi meg a kódot. A kód begépelése után már módosításra is kerülnek a bankkártyához kapcsolódó limitek.

Mobil alkalmazás, hogy bárhol tudjon bankolni

A naprakész információk és az aktuális egyenlegek mind elérhetők a mobil bankban. Azonnali visszajelzéseket kapunk a bankkártyás vásárlásokról és állandó kontroll alatt tarthatjuk az összes bankszámlát. Az okostelefon segítségével helytől és az időtől is teljesen függetlenül lehet a pénzügyeket intézni. Gyors és online banki ügyintézést tesz lehetővé minden Raiffeisen ügyfél számára. Androidos, iPhone vagy akár Windows Phone mobilokról is használható.

E mellé még internetelérésre van szükség és máris kezdődhet a mobil bankolás. iOS és Android alkalmazás nyelve teljesen megegyezik a Direkt Netben beállított nyelvvel. Amikor a direkt netben nyelvet változtatunk akkor az okostelefonokon is automatikusan átvált az alkalmazás. Az androidos telefonok az sms-ben érkező kódot azonnal be tudja másolni a megfelelő helyre, így ezzel már nem is kell külön foglalkozni. Az alkalmazásból mindig érdemes kilépni, ha azt már nem használjuk.

A GPS bekapcsolásával azonnal láthatjuk, hogy a közelben hol található meg Raiffeisen bankfiók. A mobilbankban történő utalások sokkal kedvezményesebb díjakért vehetők igénybe, mint ha egy bankfiókba intéznénk a napi pénzügyeket. A direkt net segítségével a devizaváltás is kedvezményes lesz.

Mobilbank hiba, ne ijedjen meg tőle

Természetesen a mobilbank esetében is előfordulhatnak hibák, de sokszor a mobil telefont vesztik el az ügyfelek, vagy ellopják azokat. Ilyenkor érdemes azonnal az internetbankba belépve letiltani az összes tranzakciót. A limitek beállításánál erre azonnali lehetőségünk van. Ha nem tudjuk megoldani, akkor hívjuk az ügyfélszolgálatot, ahol a kollégák azonnal az ügyfelek segítségére sietnek.

A Raiffeisen bank által kínált direkt net és a mobil alkalmazás mindenki számára megkönnyíti a napi banki ügyintézést. A szerződést érdemes minél előbb megkötni amennyiben rendelkezünk a banknál folyószámlával. A mobil bankolásra még akár útközben is lehetőségünk nyílik, így ha éppen egy nyaralásra indulunk, és még eszünkbe jut bármilyen elintézni való akkor azt is megtehetjük az autónk kényelméből. A legfontosabb, hogy mindig biztonságos internetkapcsolat esetén használjuk a banki alkalmazást.

Milyen gyakran használja a Raiffeisen netbank rendszerét?