MKB netbankár

Az MKB netbankár szolgáltatásait minden ügyfél igénybe veheti, aki rendelkezik a banknál folyószámlával. A netbankár segítségével mindenki nyomon követheti pénzügyeit az interneten keresztül. A nap 24 órájában nyitva áll az internetbank az ügyfelek előtt. Az internetkapcsolat segítségével otthonról vagy akár munkahelyről is intézhetjük a banki ügyeket. Tranzakciók számtalan fajtája és információ lekérdezés is az ügyfelek rendelkezésére áll.

MKB netbankár igénylés és regisztráció

Gyorsan, kényelmesen és sorban állás nélkül lehet igényelni a netbank szolgáltatást. A bank honlapjára fellépve egy űrlapot kell kitölteni. A szolgáltatást igénybe vevő adatait szükséges kitölteni, mint a név, anyja neve, születési helye és ideje, személyazonosító okmány száma, email cím. Ki kell jelölni, hogy melyik bankfiókba kívánjuk majd igénybe venni a szolgáltatást. Ki kell választani a szolgáltatáscsomagot, majd be kell jelölni ha sms értesítéseket kívánunk kapni.

hirdetes
MKB netbankár információk
MKB netbankár információk

Amennyiben meghatalmazottat is meg kívánunk jelölni, úgy annak az adatait is szükséges rögzíteni. A következő pontban az email értesítéseket kell megjelölni, amelyik szolgáltatást igénybe kívánjuk venni. Meg kell adni a számlaszámot, amelyiknél használni kívánjuk a netbankárt, és meg kell adni a limiteket. Itt több számlát is megadhatunk. A nyilatkozat átolvasása után el kell fogadni a feltételeket. Ezután nincsen más dolgunk, mint beküldeni a bankba a kitöltött űrlapot. Akik személyesen kívánják a netbankárt igényelni, azoknak bármelyik MKB bankfiókban lehetőségük van ezt megtenni.

MKB netbankár belépés fontos lépései

A szerződés feldolgozása után a bank a szerződés egy példányát aláírva postai címünkre küldi vissza. A megküldött szerződésben egy azonosítót fogunk találni, amely majd a bejelentkezéshez szükséges. A legelső jelszót a bank sms-ben fogja megküldeni, amelyet a belépés után meg kell változtatni.

Ebben az esetben fordulhat elő a netbankár hibája

Az MKB netbankár rendszer használatához minimális technikai feltételek szükségesek. Ezek a következők: személyi számítógép, Windows 95/98/98SE/NT4.0 és Windows 2000, ME, XP operációs rendszer, vagy amelyek futtatják a támogatott böngészők valamelyikét. Internet kapcsolat, amely biztonságos. SMS Aláíró jelszó használata esetén az SMS fogadására alkalmas mobiltelefon-készülékkel és előfizetéssel kell rendelkezni.

A támogatott böngészők a következők: INTERNET_EXPLORER 6,7,8,9,  OPERA_9,  FIREFOX_2_X, 3_X, 4_X, 5_X, 6_X,  SAFARI_5,  CHROME_10, 13, 14. A netbank a nem megfelelő technikai felkészültség esetén biztosan hibát fog kijelezni és nem fogjuk tudni használni az internetbankot. Hiba üzenetet akkor is küld a bank, ha a jelszót többször rosszul írjuk be, ilyenkor már csak a Telebankos ügyfélszolgálat tud új kódot biztosítani.

Így működik a MKB netbankár átutalása

Díjmentes sms-ben megküldött jelszóval lehet intézni az utalásokat a netbank rendszerén keresztül. Belépés után eseti és állandó forint átutalási megbízások benyújtására van lehetőség. Ezek lehetnek: azonnali megbízások, értéknapos megbízások, átutalás postai csekk alapján. A felület segítségével a csoportos beszedések intézésére is lehetőségünk nyílik, valamint utalhatunk devizát, vagy azt átvezethetjük a saját számláink között.

A netbankárban lehetőség van az állandó partner adatok rögzítésére. Átutalás indításakor kiválasztjuk a terhelendő számlát, majd megadjuk a partner adatait, amelyet a sablonok közül is kiválaszthatunk. Ezután az összeget írjuk be és megkérjük az aláíráshoz szükséges sms jelszót. A tranzakció kiválasztása után a jóváhagyás gombra kattintva az sms jelszó megadásával tudjuk a bankba beküldeni a tranzakciókat.

Itt állíthatja be az MKB netbankár rendszerbében a limit módosítást

Az internet segítségével már a bankkártyákhoz tartozó limiteket is megváltoztathatjuk. A bankkártyák menüpont alatt lehetőségünk van a kártyához tartozó limitek beállítására. Beállíthatjuk a napi vásárlási darabszámot és a vásárlások összegét is. Ezen felül módosíthatjuk a készpénz felvétel darabszámát és a napi készpénzfelvétel összegét is. Ezt a lehetőséget akkor is igénybe vehetjük, ha kártyánkat ellopták, hiszen itt villámgyorsan le lehet tiltani a vásárlásokat és készpénzfelvételeket.

MKB mobil alkalmazás, amit jó ha tud róla

Talán még soha nem volt ilyen egyszerű a banki ügyintézés, mint a netbankár mobil alkalmazásával. Itt le lehet kérdezni a számlaegyenleget, a tranzakciókat és átutalásokat is indíthatunk. A belépéskor a netbankárról már jól ismert elnevezésekkel találkozunk. Itt minden egyes bankszámla megjelenik, amely a netbankárban is megtalálható. Lakossági, kisvállalati bankszámlák is elérhetők az okostelefonon keresztül. Jelenleg átutalásokat, átvezetéseket, számlaegyenleg lekérdezéseket, számlatörténetet, bankkártya funkciókat és ATM keresőt, valamint postaláda üzeneteket érhetünk el.

Már meglévő netbankár szolgáltatás mellett a szolgáltatás díjmenetesen igényelhető. A mobilkészülék böngészőjén keresztül meg kell nyitni az applikációt, amely a bank weboldalán érhető el, majd a QR kódot be kell olvasni. Telepíteni majd letölteni az applikációt. A telepítés után azonnal aktiválni kell az alkalmazást. A netbankár azonosítóra és a bejelentkezési jelszóra lesz szükség.

A banktól sms-ben egy jelszó érkezik, amely egyszer használható. Ezután a kód jóváhagyására kell kattintani, majd létrehozni egy 6 számjegyből álló PIN kódot. A mobil alkalmazást ezután ezzel a 6 számjegyű kóddal lehet majd használni, ezzel lehet a megbízások aláírását intézni. Az alkalmazásban a nyilatkozatot is szükséges jóváhagyni. A mobil alkalmazást az MKB folyamatosan bővíti.

MKB mobilbankár letiltás

Rossz jelszó megadása esetén az 5. kísérlet után a bank letiltja a felhasználót. Erre biztonsági okokból van szükség, hiszen az is elképzelhető, hogy idegen próbál bejutni a netbankár felületre. A jelszó visszaállítását a telebankár segítségével lehet megoldani. A telebankárt tárcsázva egy azonosítás után az ügyintéző segítségével új kódot lehet igényelni, amely szintén egyszer vehető igénybe, majd ezután azt meg kell változtatni.

Az MKB által kínált netbankár és mobil alkalmazás a napi bankolási feladatokat tökéletesen ellátja legyünk bárhol is a világon. Megfelelő minőségű és biztonságos internetkapcsolattal, okostelefonnal bárhonnan lehet intézni a pénzügyeket. A szolgáltatásokat személyesen bankfiókban illetve online módon is lehet igényelni, így akár otthonunk kényelméből is elindíthatjuk a netbankár szerződés megkötését.