Gyorskölcsön GYESre

Amennyiben GYES folyósításban részesülünk, és gyors kölcsönt szeretnénk igényelni, valószínűleg majdnem minden pénzintézetnél elutasításra fog kerülni a hiteligénylésünk, hiszen a GYES nem számít jövedelemnek ebből a szempontból. Ez azonban természetesen nemcsak a GYES-sel, hanem a GYED-del, a családi pótlékkal, valamint a TGYÁS-sal, és a munkanélküli segéllyel is így van.

hirdetes

Gyorskölcsön gyesen lévőknek

Amennyiben úgy van szükségünk gyorskölcsönre, hogy közben gyesen vagyunk, akkor mi magunknak nem, hanem valamely családtagunknak kell a hiteligényelést benyújtani helyettünk.

Ennek a családtagnak, személynek kell hogy legyen legalább fél éves munkaviszonya, és fontos, hogy a rendszeres jövedelme elérje a mindenkori minimálbér összegét is. Amennyiben a hiteligénylő megfelel az igénylésnél megszabott feltételeknek, abban az esetben nincsen akadálya a gyorskölcsön igénylésének, ha a jövedelem alkalmazotti munkaviszonyból, nyugdíjból, esetleg egyéni vagy társas vállalkozásból ered.

A legfontosabb kritérium természetesen a munkaviszony időtartama, valamint annak havi rendszerességgel érkező jövedelmének összege, azonban ezeken kívül alapvetően fontos még az is, hogy a hitelt igénylő személy ne szerepeljen sem aktív, sem pedig passzív státuszban a BAR listán.

Amennyiben rajta szerepel a hiteligénylő neve a BAR listán, akkor csakis abban az esetben érdemes beadni a hiteligénylési kérelmet, amennyiben már két éve a passzív státuszt képviseli, és legalább két éve már lezártnak tekinthető az ügye.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása