40 % díj csökkenés a VISA és Mastercars bankkártyáknál

A Visa és a Mastercard jelenleg közel 40 százalékos díjcsökkentést vezetett be az Európai Unióban. A harmadik országban végrehajtott bankkártya tranzakciók költsége mostantól sokkal olcsóbban érhető el. A hírt az Európai Bizottság jelentette be.

A Visa és a Mastercard óriásvállalatok a bizottság fellépése miatt már sokkal korábban vállalta, hogy multilaterális bankközi díjak leszorítását fogják végrehajtani. A vállalásokat most jogilag kötelezővé nyilvánították. A brüsszeli testület trösztellenes eljárást is indított korábban.

hirdetes
Mastercard bankkártya
Mastercard bankkártya

A reptereken változások várhatók a bankkártyák tekintetében

A bankközi díjak mértékét még 2015-ben korlátozta az Európai Unió, de csak az Európai Gazdasági Térségek országában kibocsátott kártyákra vonatkoztatták döntésüket. Harmadik államra ez nem vonatkozott. Az Európai Gazdasági Térségen kívüli bankkártya tranzakciók tekintetében a kereskedők költségei csökkenni fognak és ez minden fogyasztó számára pozitív változást hoz. Az EU területén a két legnépszerűbb bankkártya fajta a Visa és a MasterCard.

A MasterCard bankkártya tulajdonosokat kedvezmények várják a Ferihegyi Repülőtéren

A kártya tulajdonosok prémium szolgáltatásokat is igénybe vehetnek. A reptéren kellemes környezetben pihenhetnek a repülőgép indulásáig. A repülés előtti perceket az Airport Lounge-ban tölthetik el, amely a SkyCourt terminál emeletén található meg a SkyCourt váró mellett közvetlenül. Ételekkel és italokkal, ingyenes wifivel, igény szerint dolgozósarokkal várják a kártya tulajdonosokat.

Újságok és magazinok teszik kellemessé a várakozást. Az exkluzív váróteremben prémium szolgáltatásokkal összesen 160 négyzetméteren tölthetik el szabadidejüket az ügyfelek. A térítésmentes fogyasztás, az elegáns környezet és a széles étel- valamint italkínálat sokakat vonz. 5:30 és 19:30 között tart nyitva az Airport Lounge. Az arany gold és a world kártyák birtokosai 2019. április 1. és december 31. között egy alkalommal ingyenes használhatják a kényelmes várótermet.

Ha az egyszeri alkalmat felhasználták, akkor 2500 Forint megfizetése ellenében újra igénybe vehetik a szolgáltatást. A Platinum kártyabirtokosok ingyen léphetnek be a váró területére. A Magyarország területén kibocsátott és lakossági prémium kártyákkal, valamint a felszállókártyával lehet igénybe venni a szolgáltatás. Belépéskor ezeknek a felmutatását kérik.

A külföldi Mastercard World Elite és a MasterCard Black kártya tulajdonosai szintén ingyen vehetik igénybe az Aiport Lounge-ot. Vendégeket ezzel a két kártyával nem lehet bevinni. Gold/Arany Mastercard és World MasterCard felmutatása mellett lehet vendégeket is bevinni a területre. 5000 Ft/fő díj ellenében és maximum 1 főt hívhatnak vendégként az Airport Lounge területére.

2 év alatti gyermekeiket teljesen ingyen vihetik be a tulajdonosok. A prémium bankkártyával rendelkezők 1 vendéget teljesen ingyen vihetnek be és bevihetik ezen kívül 18 év alatti gyerekeiket is. További vendégeket ugyan úgy 5000 Ft/fő áron léptethetnek be.

A Visa bankkártya contactless technológiával készül

A Visa kártya kényelmes contactless technológiával készül, emellett mágnescsíkkal is rendelkezik. A Visa kártyát mobiltelefonon is használhatják az ügyfelek. A contactless alkalmazást a kompatibilis eszközökön is elérhetővé teszik. A technológia segítségével az ügyfelek egy legyintéssel fizethetnek.

Vista bankkártya

A Visa kártyák esetében nem kell PIN kódot használni, hiszen fizetéskor a bankkártya végig az ügyfelek kezében marad, nem szükséges a kártya használatához a kártyalehúzós technológiát alkalmazni. Ennél a kártyánál sokkal kisebb a csalás esélye is.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása